Decontările fictive de servicii medicale în atenţia DNA

1 sept. 2017
Vizualizari: 849

Modificarea legilor justiției rămâne unul dintre subiectele importante din presa românească. Azi aflăm, potrivit News.ro că:O nouă misiune de evaluare a Comisiei Europene în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) va venit în România în perioada 18 – 21 septembrie, pe agenda discuțiilor cu autoritățile de la București aflându-se modalitatea de numire a procurorilor șefi ai principalelor parchete, care se regăsește și în modificările la legile justiției, precum și codul de conduită al parlamentarilor, aplicarea criteriilor de integritate și raportarea Parlamentului la solicitările de ridicare a imunității aleșilor”.

„Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a stabilit, joi, că va da un aviz pe proiectul MJ de modificare a legilor justiției în ultima săptămână a lunii septembrie, după ce va consulta instanțele, parchetele, INM, Școala Națională de Grefieri, Inspecția Judiciară, precum și asociațiile profesionale ale judecătorilor și procurorilor”, scrie azi Agerpres.

Tot Agerpres anunță că: „Uniunea Națională a Judecătorilor din România (UNJR) se declară de acord cu propunerea de modificare legislativă formulată de ministrul Justiției, Tudorel Toader, cu privire la posibilitatea procurorului ierarhic superior de a infirma soluții apreciate ca netemeinice”.

Presa consemnează și îngrijorările procurorilor după lecturarea proiectului de modificare a legilor justiției.

„Reprezentanții Parchetului General declară că o categorie de modificări din proiectul prezentat de ministrul Tudorel Toader „continuă să mențină îngrijorarea” procurorilor, printre care trecerea Inspecției Judiciare la MJ, numirea șefilor la parchete, deposedarea procurorului general de unele atribuții și înființarea unei direcții specializate în cercetarea magistraților”, scrie Agerpres.

„Ministerul Public apreciază posibilitatea oferită de Ministerul Justiției de a examina proiectul de modificare a legilor justiției, prin publicarea acestuia pe site-ul instituției. În urma unei prime analize, au fost remarcate două categorii de modificări, dintre care una o reprezintă propunerile formulate de magistrați, prin intermediul Consiliului Superior al Magistraturii, care se și regăsesc în acest proiect (spre exemplu mandatul funcției de conducere de 4 ani), precum și alte propuneri (cum ar fi interdicția cumulării pensiei cu salariul în instituțiile judiciare) ce au fost agreate de procurori în Adunările generale. O altă categorie de modificări a format obiectul dezbaterilor din cadrul ședinței Consiliului Consultativ al procurorilor din data 29 august 2017 și continuă să mențină îngrijorarea, în special, după posibilitatea observării directe a detaliilor textelor”, se arată într-un comunicat al Parchetului General transmis ieri Agerpres.

„Inspecția Judiciară va începe controlul la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pe data de 4 septembrie”, a declarat ieri pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al instituției, Alin Alexandru.

News.ro scrie azi despre un nou caz în ancheta DNA.

„Președintele Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate Marian Burcea a fost reținut de DNA în dosarul decontărilor fictive de servicii medicale la domiciliu, în care joi au fost făcute 50 de percheziții”, scrie News.ro.

„Marian Burcea a fost numit în funcție în martie 2017, până atunci ocupând postul de director general adjunct al Casei de Asigurari de Sănătate a Armatei”, mai amintește News.ro.

Instanța va da un verdict în acest caz.

„Curtea de Apel București judecă vineri, începând de la ora 13:00, cererile de arestare preventivă din dosarul decontărilor fictive de servicii medicale, în care sunt implicați membri ai conducerilor CNAS și CASMB, precum și reprezentanți ai unor firme private, dar și un avocat din Baroul București”, scrie News.ro.

Ultima știre din Revista din această seară se referă la soluțiile pe care ministrul Toader le are pentru a putea îmbunătăți condițiile din penitenciare. Unitățile militare dezafectate intră în atenția ministrului pentru amenajarea de noi penitenciare.

„Ministrul justiției, Tudorel Toader, a vizitat, joi, împreună cu vicepremierul Marcel Ciolacu, o unitate militară dezafectată din localitatea Unguriu, județul Buzău, care ar putea fi transformată în penitenciar, context în care și-a reiterat angajamentul privind remedierea condițiilor de detenție”, scrie Agerpres.

„Ministrul justiției, Tudorel Toader, reiterează angajamentul său de a continua eforturile pentru remedierea condițiilor de detenție din sistemul penitenciar românesc și îmbunătățirea mediului de lucru pentru angajați în scopul de a se conforma standardului impus de Convenția pentru apărarea drepturilor omului și libertăților fundamentale și de jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului”, se precizează într-un comunicat remis Agerpres.

Seara frumoasă!

Decontările fictive de servicii medicale în atenția DNA was last modified: septembrie 1st, 2017 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: