Criza dă aripi partidelor naţionaliste

15 oct. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 161

Criza politică, ce se adaugă celei sanitare, precum și explozia prețurilor la energie și la produsele alimentare de bază generează o schimbare majoră a opțiunilor electoratului din România, după cum ne arată și rezultatele unui sondaj de opinie realizat de Inscop Research, în luna septembrie 2021.

Potrivit sondajului, 68,7% dintre români ar vota un partid naționalist, care promovează valorile religioase și susține familia tradițională”.

„Trendul este în creștere față de lunile precedente, arată un sondaj de opinie realizat de Inscop Research, în septembrie, și dat publicității acum. Potrivit sursei citate, cei care sunt înclinați, într-o proporție mai mare decât media, să voteze pentru un partid naționalist sunt persoane «cu un nivel de educație mai scăzut și rezidenții din rural. Cei care declară că nu ar vota cu un astfel de partid sunt cu precădere persoanele cu educație superioară și gulerele albe». (…) 63,6% dintre cei intervievați consideră că valorile tradiționale românești se pierd din cauza modernizării și a dezinteresului generațiilor mai tinere, iar 30,8% dau vina pe străini”, scrie Libertatea.

„Ancheta sociologică s-a derulat în perioada 15-27 septembrie 2021, pe un eșantion de 1204 persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație). Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2,8 %, la un grad de încredere de 95%”, mai arată Libertatea.

Între timp, România doboară încă un record negativ. Joi, 14 octombrie 2021, 1.727 de pacienți COVID-19 erau internați la ATI și se înregistrau 303 decese din cauza coronavirusului.

„Până astăzi, 14 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.414.647 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID-19), dintre care 4.937 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.210.494 de pacienți au fost declarați vindecați. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 16.383 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID-19), dintre care 330 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare”, consemna, joi, Cotidianul.

Alpha Phone POS aduce profesioniștilor din domeniul juridic 12 luni cu zero comision de administrare la pachetele Alpha Professional

Partidul Mișcarea Populară îi cere Președintelui Klaus Iohannis convocarea de urgență a CSAT pentru „situația critică în care a ajuns criza sanitară”.

„«Partidul Mișcarea Populară solicită Președintelui României convocarea de urgență a CSAT pentru situația critică în care a ajuns criza sanitară. Este nevoie cât mai rapid de un Plan de Urgență pe care să îl implementeze un Comitet format în principal din medici. Guvernul a demonstrat deja că nu face față gestionării acestei crize, iar acum acest Guvern interimar are și mai puține pârghii constituționale de acțiune», se arată într-un comunicat de presă, al PMP”, scrie Cotidianul.

„«Totodată, considerăm o soluție ca România să solicite ajutor din alte state pentru personal medical specializat pe secții ATI. Suplimentar, e obligatorie reluarea campaniei de vaccinare, implicit intensificarea caravanelor de vaccinare, cu o mai mare atenție a autorităților pentru combaterea propagandei anti-pandemie și anti-vaccin. Este limpede că suntem într-un punct mai mult decât critic când, la fiecare 3 minute, moare un om din cauza coronavirusului, medicii luptă fără resurse în iadul din spitale, morgile sunt pline, spitalele au cedat sub presiunea pandemiei. România a cerut sprijin NATO și a fost activat Mecanismul European de Protecție Civilă, e nevoie urgent de măsuri ferme care să ajute sistemul de sănătate», se mai arată în comunicatul amintit”, notează Cotidianul.

Presa relatează despre cererile care vin, aproape în fiecare zi, din spitale, pentru medicamente, echipamente și personal. Cotidianul scrie că în depozitele UNIFARM se află 80 de ventilatoare mobile și multe alte echipamente care ar putea salva multe vieți, dacă ar fi trimise spitalelor.

„Echipamente în valoare de 650 de milioane de lei, printre care 310 ventilatoare, 80 de ventilatoare mobile, 27 de milioane de măști, ochelari și combinezoane de protecție, dezinfectanți și alte materiale sanitare și dispozitive medicale cumpărate anul trecut, zac în depozitele UNIFARM, încă de anul trecut, din cauza unei hibe legale. Convinsă că materialele ar fi mană cerească în spitale, actuala conducere a UNIFARM solicită deblocarea și utilizarea de urgență a stocului pentru combaterea COVID-19. Reprezentanții companiei afirmă că «Situația a fost expusă, în cadrul mai multor audiențe și corespondențe, factorilor care pot contribui la adoptarea unei soluții: Ministerul Sănătății, Prim-ministrul, Comisia pentru sănătate publică a Senatului, Consiliul Concurenței, Ministerul Finanțelor, Trezoreria, ANAF, IGSU și DSU»”, relatează Cotidianul.

În timp ce premierul desemnat, Dacian Cioloș, încearcă o refacere a coaliției cu PNL, USR acuză liberalii că, împreună cu social-democrații, au votat împotriva proiectului inițiat de parlamentarii USR ce vizează eliminarea pensiilor speciale ale primarilor și președinților de Consilii Județene.

„Prioritatea PNL și PSD continuă să fie privilegiile pentru baroni”, a transmis, joi, USR, scrie News.ro.

PNL și PSD au votat astăzi, în Comisia Juridică, împotriva proiectului USR de eliminare a pensiilor speciale pentru primari și președinți de Consilii Județene. În plină criză a scumpirilor și în plin val patru, astăzi, prioritatea PNL și PSD continuă să fie privilegiile pentru baroni”, a transmis, joi, USR, mai notează News.ro.

Pentru Propunerea legislativă pentru abrogarea art. 210 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, inițiată de cei 80 de parlamentari USR, urmează votul final din Camera Deputaților.

Seară frumoasă! 

Criza dă aripi partidelor naționaliste was last modified: octombrie 15th, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter