Candidatura Adinei Vălean a fost avizată pozitiv de Comisia de transport şi turism a Parlamentului European

15 nov. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 209

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Scrutinul electoral din 10 noiembrie a fost validat astăzi de Curtea Constituțională, după cum urmează:

„1. Confirmă și validează rezultatul alegerilor pentru funcția de președinte al României, din primul tur de scrutin, de la data de 10 noiembrie 2019; (…) 2. Rezultatul alegerilor pentru funcția de președinte al României din primul tur de scrutin, de la data de 10 noiembrie 2019, se aduce la cunoștință publică; 3. Se va organiza al doilea tur de scrutin pentru alegerea președintelui României, în ziua de duminică, 24 noiembrie 2019, la care vor participa domnul Klaus-Werner Iohannis și doamna Vasilica-Viorica Dăncilă, în această ordine”, se arată într-un comunicat al CCR, transmis Agerpres.

Monitor Dosare

Tot Agerpres scrie azi că CCR a respins 6 contestații de anulare a turului 1 al alegerilor prezidențiale.

„În perioada 5 – 15 noiembrie 2019, plenul Curții Constituționale, învestit în temeiul art. 146 lit. f) din Constituția României și al art. 38 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, a soluționat zece contestații, dintre care șase având ca obiect anularea alegerilor prezidențiale din 2019. Curtea Constituțională a pronunțat zece hotărâri de respingere a contestațiilor formulate, dintre care opt ca inadmisibile și două ca tardive”, se precizează într-un comunicat al CCR transmis vineri. Conform CCR, hotărârile sunt definitive și general obligatorii.

 Cotidianul scrie azi despre recentul raport declasificat, cu privire la protestele din 10 august.

„Înscrisul intitulat „Informarea privind manifestația de protest desfășurată în municipiul București, în data de 10 august 2018”, declasificat de către MAI la data de 14 noiembrie 2019, nu cuprinde date referitoare la implicarea unor persoane fără atribuții în activitatea de gestionare a intervenției jandarmeriei în timpul protestelor, ci evaluări contextuale cu privire la modul de desfășurare a evenimentelor. De asemenea, înscrisul face referire  și la capacitatea de reacție a forțelor de ordine. Afirmațiile conform cărora potrivit unor surse din DIICOT, Mihai Valeriu ar fi ținut permanent legătura cu Liviu Dragnea și cu liderii huliganilor, nu au un fundament real”, a transmis DIICOT, relatează agenția de presă.

Candidatura Adinei Vălean la postul de comisar european pentru transporturi a fost avizată pozitiv de Comisia de transport și turism a Parlamentului European, în urma audierii desfășurate joi după-amiază.

„Adina Vălean ne-a convins! Candidatura sa a trecut cu 36 de voturi de coordonatorii din #TRAN. Avem în Adina-Ioana Vălean un potențial comisar pentru transporturi, care înțelege că trebuie să fie alături de Parlament în a respinge tăierile de buget din acest sector, pe care le propune Consiliul. Transporturile au nevoie de finanțare corespunzătoare pentru investiții și pentru a face față revoluției tehnologice, pe care o traversăm cu toții, îmbunătățind siguranța transportului și condițiile de muncă ale transportatorilor. Este concluzia mea, în calitate de coordonator al Grupului #PPE, după audierea de astăzi, din Comisia TRAN”, a postat eurodeputatul român Marian-Jean Marinescu pe pagina sa de Facebook, scrie Agerpres.

Presa scrie azi și despre un dosar de corupție legat de reabilitarea unui tronson de cale ferată.

„Fostul ministru al Finanțelor, Sebastian Vlădescu, a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită și trafic de influență, într-un dosar de corupție, privind reabilitarea unor tronsoane de cale ferată. În același dosar a fost trimis în judecată și fostul deputat Cristian Boureanu, acuzat de trafic de influență. De asemenea, au fost deferiți justiției Mircea Ionuț Costea (cumnatul lui Mircea Geoană, fost angajat la Ministerul Finanțelor și fost director al Eximbank) pentru trafic de influență și complicitate la luare de mită, dar și Constantin Dascălu (fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor) tot pentru luare de mită. Într-un dosar separat, în luna martie, a fost trimis în judecată omul de afaceri Josef Hornegger, care a recunoscut că a dat mită mai multor oficiali români, printre care se află și Sebastian Vlădescu”, notează Agerpres.

Adevărul ne ține la current cu arestările care au avut loc la Londra, din cauza traficului de persoane din România:

„Autoritățile britanice, împreună cu cele din România, au desfășurat o acțiune de combatere a traficului de carne vie de la Londra, acțiune ce a salvat zeci de prostituate românce din bordelurile englezești. 20 de români au fost arestați. Acțiunea s-a desfășurat pe 14 noiembrie, atât în Anglia cât și în România, cei mai mulți proxeneți, 16 la număr, fiind reținuți în Londra. Potrivit reprezentanților DIICOT, Poliția Metropolitană din Londra a efectuat un număr de 16 percheziții la imobilele utilizate de către membrii grupului infracțional, imobile situate în capitala Regatului Unit al Marii Britanii”.

În finalul Revistei scriem despre inundațiile din Veneția.

„Premierul italian, Giuseppe Conte, care se află de miercuri la Veneția, ca urmare a inundațiilor grave care au lovit această regiune, a anunțat în Consiliul de miniștri de joi, că a fost declarată starea de urgență și că au fost aprobate primele ajutoare pentru locuitorii din zonă. Totodată, din cauza acestei situații, s-a decis acordarea unui sprijin în activitățile comerciale, relatează EFE și AFP, citate de Agerpres.

„Premierul italian a explicat că a fost studiată prima fază de ajutoare, în care vor fi despăgubiți cu prima tranșă de 5.000 de euro rezidenții și cu până la 20.000 de euro cei care dețin activități comerciale în oraș. «Cei care au suferit cele mai mari pagube, ce vor fi analizate cu calm, după realizarea unor analize tehnice ». Veneția s-a confruntat miercuri cu cele mai grave inundații din 1966, cu 80 % din oraș afectat de o maree înaltă, care a atins pragul de 1 metru și 87 de centimetri”, notează Agerpres.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Seară frumoasă!

 

 

 

 

 

 

Candidatura Adinei Vălean a fost avizată pozitiv de Comisia de transport și turism a Parlamentului European was last modified: noiembrie 15th, 2019 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter