Apărătorii lui Charlie…

18 iun. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 579

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Victoria Simonei Halep la Roland Garros este nu numai cea mai mare reușită a unui sportiv român din ultimii 25 de ani, dar și un exemplu demn de urmat de toți sportivii din România. Prin muncă și perseverență se pot obține performanțe. Dacă majoritatea presei europene salută victoria Simonei Halep, evidențiind eforturile sale, Charlie Hebdo jignește întregul popor român.

Charlie Hebdo publică o caricatură a sportivei noastre, lângă care notează: „O româncă a câștigat Roland Garros: «Fier vechi, fier vechi»”.

Inteligența artificială în materie penală

Și asta în condițiile în care Franța datorează foarte mult României.

„Federația Asociațiilor de Români din Europa va depune o plângere penală împotriva publicației Charlie Hebdo, ca urmare a caricaturii înfățișând-o pe Simona Halep cu trofeul de la Roland Garros. FADERE a luat legătura cu o importantă casă de avocatură din Spania, care are birou și în Paris și am pornit acest proces. Am văzut că peste 90% dintre oameni sunt dezgustați de acea caricatură, iar un procent redus consideră că nu înțelegem noi acea satiră. Eu vreau să vă spun doar că umorul fin a fost înlocuit cu o grosolănie dezgustătoare, scrie Gazeta Sporturilor.

Michèle Ramis, ambasadorul Franței în România, a emis un comunicat de presă în care se dezice de caricatura rasistă care o înfățișează pe Simona Halep în publicația Charlie Hebdo.

„Victoria istorică a Simonei Halep la turneul de la Roland Garros reprezintă un imens motiv de mândrie pentru Ambasada Franței, care vede în ea un simbol frumos și puternic, cu numai câteva luni înainte de deschiderea Sezonului România-Franța. Acest Sezon ne va permite să reînnoim și să consolidăm legăturile dintre România și Franța în toate domeniile, inclusiv în cel sportiv”, se arată în comunicatul ambasadei, după cum relatează Gazeta Sporturilor.

„Orice s-ar putea gândi despre acest desen, trebuie să amintesc că libertatea de exprimare și libertatea presei sunt principii fundamentale ale Republicii Franceze. Această publicație nu îl angajează decât pe propriul său autor și nu reprezintă în niciun fel sentimentul opiniei publice franceze”, a precizat ambasadorul Michele Ramis, mai notează Gazeta Sporturilor.

Să ne amintim că – în urmă cu nu mult timp -, mii de români purtau plancarde cu Je suis Charlie!, după atentatul sângeros de la redacția publicației francize. Astăzi, aceiași români sunt umiliți de cei pe care îi apărau după atentat.

Serviciul Român de Informații a publicat astăzi Protocolul de cooperare cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Înalta Curte de Casație și Justiție.

„Potrivit documentului, SRI avea ca responsabilități: în situațiile în care constata existența unor amenințări la adresa securității naționale sau a unor fapte de terorism prevăzute de Legea nr. 535/2004, putea solicita, în condițiile legii, autorizarea desfășurării unor activități de culegere de informații prin restrângerea temporară a exercițiului unor drepturi și libertăți fundamentale; asigura, prin persoane anume desemnate, funcționarea sistemului de operare și a aplicațiilor instalate în sistem la parametrii necesari realizării în bune condiții a atribuțiilor specifice părților; acorda sprijin tehnic de specialitate reprezentanților PÎCCJ și ÎCCJ, care asigurau securitatea sistemului la nivelul celor două instituții și asigura protecția informațiilor clasificate proprii sau recepționate prin intermediul sistemului informatic”, scrie Agerpres.

News.ro citează azi un articol din The New York Times în legătură cu decizia Curții Constituționale despre refuzul președintelui de a o revoca pe procurorul-șef DNA.

„«În fiecare an de când Kovesi a devenit procuror-șef al DNA, aproape 1.200 de persoane au fost puse sub acuzare pentru corupție și 1.000 au fost condamnate, printre aceștia: 14 miniștri, 39 de miniștri adjuncți, 14 senatori și un membru al Parlamentului European. […] Doamna Kovesi, care rămâne în funcție în timp ce președintele deliberează cu privire la viitorul ei, nu a comentat în mod direct decizia Curții Constituționale. Dar într-un interviu acordat la sediul Direcției, în aceeași clădire care a servit drept cartier general al Armatei Române în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ea și-a apărat instituția scriu jurnaliștii de la The New York Times»”, citați de News.ro.

Și pentru că scriem despre lupta împotriva corupției, amintim și un articol din Cotidianul, bazat pe date oferite de Curtea de Conturi a României.

„În perioada 2010-2017, Curtea de Conturi a formulat către organele de urmărire penală 752 de sesizări. Dintre acestea, au fost soluționate 171 de cauze, totalizând un prejudiciu estimat în valoare de 495,94 milioane de lei, se arată într-un document al Curții de Conturi. Asta înseamnă că organele de urmărire penală au luat în seamă doar 1 din 5 sesizări făcute de Curtea de Conturi. Pentru perioada de referință, valoarea prejudiciilor din totalul sesizărilor adresate organelor de urmărire penală se ridică la suma de 11,2 miliarde de lei, echivalentul sumei de 2,43 miliarde de euro. Din totalul prejudiciului constatat de Curtea de Conturi, în urma actelor de control încheiate ca urmare a soluțiilor pronunțate de instanțele de judecată competente în soluționarea cauzelor penale, s-a dispus recuperarea sumei de 5,1 milioane de lei”, notează Cotidianul.

Conferința națională de executare silită, ediția a XI-a, Online

 

Seară frumoasă!

Apărătorii lui Charlie… was last modified: iunie 18th, 2018 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter