Starea de alertă – încă o prelungire

10 sept. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 288

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Starea de alertă ar putea fi prelungită cu încă o lună. Cel puțin, acesta este anunțul ministrului Nelu Tătaru, de joi, de la Pitești.

„După cum vedem și evoluția, suntem pe un platou. Propunerea Ministerului Sănătății este de prelungire a stării de alertă”, a spus Nelu Tătaru într-o conferință de presă susținută joi la Pitești, scrie News.ro.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

„Ministrul Sănătății a adăugat că propunerea este ca prelungirea stării de alertă să fie cu alte 30 de zile. Pe 30 august, premierul Ludovic Orban anunța că Guvernul va adopta, în 15 septembrie, Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă, act normativ care va reglementa și măsurile de protecție împotriva COVID-19 care trebuie respectate în 27 septembrie, ziua alegerilor locale”, mai scrie News.ro.

PSD se pregătește de alegerile parlamentare și ia în calcul și varianta unei alianțe de centru-stânga. Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a anunțat că PSD nu exclude o alianță cu ALDE, Pro România sau Partidul Puterii Umaniste social-liberal (PPUsl).

Al treilea subiect dezbătut astăzi a fost cel legat de posibile alianțe. Decizia politică a fost amânată pe luni când vom relua ședința Consiliului Politic Național”, a declarat Sorin Grindeanu, la finalul ședinței Comitetului Politic Național al PSD, scrie News.ro.

Întrebat cu cine ar putea face PSD alianță la parlamentare, Grindeanu a răspuns: „Există partide cu care PSD a mai avut alianțe în trecut, fie că e vorba ALDE sau PPUsl.  Sunt discuții. Decizia se va lua luni. Nu este exclusă cu niciunul cu Pro România, cu ALDE cu PPUsl”, mai arată News.ro.

Presa mai scrie că Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea potrivit căreia beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare, persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în unele zone afectate de poluarea remanentă, precum și pe o rază de 8 km în jurul acestora.

„Legea privind modificarea alin. (5) al art. 65 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice prevede că de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani beneficiază «persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă din cauza extracției, preparării și arderii cărbunelui sau a șisturilor bituminoase, a extracției și preparării minereurilor de uraniu, a extracției și prelucrării minereurilor feroase și neferoase cu conținut de praf sau de emisii de gaze cu efect de seră, de amoniac și derivate de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, feldspat și siliciu ori de radiații din minereuri radioactive, hidrogen sulfurat, crom trivalent, crom hexavalent, cianuri, de pulberi metalice și/sau de cocs metalurgic» din mai multe localități, pe o rază de 8 km în jurul acestora”, notează Agerpres.

„Localitățile menționate în lege sunt: Baia Mare, Călărași, Copșa Mică, Drobeta-Turnu Severin, Slatina, Târgu Mureș, Târnăveni, Turnu Măgurele și Aninoasa, Baia de Criș, Băița, Brad, Călan, Certej, Criscior, Deva, Ghelari, Hunedoara, Lupeni, Orăștie, Petrila, Petroșani, Șoimuș, Teliuc, Uricani, Vețel, Vulcan din județul Hunedoara”, mai arată Agerpres.

Dacă ieri anunțam că în Anglia și în Franța numărul cazurilor raportate de îmbolnăvire cu COVID-19 a crescut semnificativ, astăzi presa scrie despre situația din Israel, care ar urma să intre în izolare generală.

„Israelul a raportat miercuri 3.904 de contagieri, un nou bilanț record înregistrat a treia zi consecutiv, în timp ce autoritățile iau în calcul instituirea unor restricții mai drastice pentru acest al doilea val de COVID-19, printre care și izolarea generală”, relatează EFE, citată de Agerpres.

„Ministerul Sănătății a anunțat că s-au înregistrat 400 de contagieri suplimentare față de ziua anterioară și că a sporit numărul testelor: 44.717 de teste au fost realizate în cursul zilei de miercuri, cel mai mare număr de până acum. Aceste cifre se înregistrează în condițiile în care peste 40 de localități și cartiere cu o rată înaltă a infecțiilor sunt vizate, începând de marți, de o interdicție de circulație pe timpul nopții, însă experții sunt de părere că aceste măsuri nu sunt suficiente pentru a face să coboare curba infecțiilor și studiază impunerea de măsuri restrictive generale”, scrie Agerpres.

„Responsabili ai Ministerului Sănătății au cerut executivului condus de premierul Benjamin Netanyahu să adopte măsuri de izolare generală în întreaga țară timp de o lună, potrivit ziarului digital Times of Israel”, mai arată Agerpres.

Seară frumoasă!

Starea de alertă – încă o prelungire was last modified: septembrie 10th, 2020 by Claudiu Pamuc
Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter