PSD cere adoptarea Legii consumatorului vulnerabil

3 aug. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 438

În așteptarea valului IV al pandemiei, Guvernul dorește să intensifice Campania de vaccinare. Vicepremierul Dan Barna a declarat că își dorește ca „toate vocile care contează în societate” să fie prezente în campania de vaccinare.

„Este foarte important ca toate instituțiile, inclusiv Biserica, să transmită prin mijloacele pe care le au, prin ghiduri, prin purtători de mesaj, prin voci ale preoților, până la urmă, să transmită acest mesaj de informație corectă, de educație medicală enoriașilor. (…) Eu sunt un om optimist și vizita de astăzi trebuie înțeleasă în această cheie în care îmi doresc ca toate vocile care contează în societate să aibă greutate și să fie prezente în această campanie”, a spus Barna după întâlnirea pe care a avut-o cu Patriarhul Daniel, scrie Agerpres.

„Orice demers pe care îl realizăm – și premierul, și eu, și ceilalți colegi din Guvern și din Parlament și din societate, influencerii, vocile importante – , dacă fiecare contribuim prin mesajul foarte clar, șansa să avem un impact mai mic al pandemiei crește”, a afirmat Barna, mai arată Agerpres.

Dacă reprezentanții Guvernului fac apel la vaccinare, PSD avertizează asupra scumpirilor de prețuri fără precedent și cere adoptarea Legii consumatorului vulnerabil și insistă ca Proiectul să fie înscris pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților, în sesiunea extraordinară.

„OFICIAL! Primele șase luni ale acestui an au adus cea mai mare creștere de prețuri din ultimii 13 ani! PSD somează guvernul Cîțu și pe liderii coaliției de guvernare să coboare în lumea reală! Și să dea dovadă de măcar o fărâmă de umanitate și să ia decizii de urgență prin care să-i ajute pe cei care nu mai pot/nu vor mai putea să facă față scumpirilor. (…) Este imperios necesară adoptarea legii consumatorului vulnerabil și PSD insistă ca acest proiect să fie înscris pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare a Camerei Deputaților care urmează să fie convocată. Toate prețurile cresc nestăvilit și lovesc în puterea de cumpărare, ca urmare a sarabandei de scumpiri din zona utilităților esențiale – energie electrică, gaz, combustibil. Ce se întâmplă acum arată cât de toxică, nocivă și ticăloasă este actuala guvernare!”, arată o postare de luni pe pagina de Facebook a PSD, scrie News.ro.

Rectificarea bugetară intră în atenția mass-media după ce premierul Florin Cîțu a anunțat că a făcut o primă variantă a rectificării bugetare și a anunțat că, în curând, va transmite documentul către liderii coaliției de guvernare.

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

„Am făcut o primă variantă a rectificării bugetare. În cel mai scurt timp voi transmite documentul liderilor Coaliției de guvernare. Încă aștept ca TOȚI miniștrii să prezinte execuția bugetară pentru primul semestru. Pentru următoarele 6 luni, solicit mai multă responsabilitate în cheltuirea banului public și atingerea tuturor țintelor din buget, pe care ni le-am asumat la începutul anului”, a scris Florin Cîțu, luni pe Facebook, notează News.ro.

„Nu există elemente care să ducă la creșterea deficitului bugetar, iar resursele alocate în buget, la începutul anului, sunt suficiente, având în vedere ritmul cheltuielilor lunare din prima jumătate a anului”, a mai arătat Cîțu, mai scrie News.ro.

După ce, săptămâna trecută, coastele Turciei și Greciei au fost cuprinse de incendii de vegetație, acum presa scrie și despre incendiile de vegetație care au apărut în sudul Bulgariei.

„Două incendii majore de vegetație au izbucnit luni în sudul Bulgariei, în condițiile în care este secetă severă, iar vântul a bătut cu putere. Deocamdată, nu au fost puse în pericol casele locuitorilor din zonă, dar Bulgaria se confruntă în aceste zile cu cel mai sever val de căldură din ultimii nouă ani și a înregistrat temperaturi de peste 40 de grade Celsius în mai multe localități”, scrie Agerpres, citată de Digi 24.

„Cele mai ridicate temperaturi – de peste 40 de grade Celsius – au fost înregistrate luni după-amiază în Sandanski, o localitate aflată la granița cu Grecia, precum și în orașele Plovdiv și Ruse. În capitala țării, Sofia, temperaturile au urcat până la valoarea de 38 de grade Celsius. În nouă dintre cele 28 de provincii ale Bulgariei a fost declarat cod roșu de caniculă, cel mai ridicat nivel de alertă meteorologică. Alte două provincii se află sub incidența unui cod portocaliu”, mai notează Digi 24.

Avertisment de ultimă oră pentru toți românii care au carduri la bănci. Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) a transmis o informare de ultimă oră privind o serie de atacuri de tip phishing, prin care hackerii au utilizat identitatea vizuală a acestor instituții.

„Prietenii de la ProDefence ne-au oferit în weekend câteva mostre de atacuri de tip #phishing, care vizau clienții unor bănci din România, precum BCR sau CEC Bank. Atacatorii se folosesc de identitatea vizuală a băncilor, copiind elementele de brand pentru a crea pagini de phishing, de obicei pe site-uri compromise, pe care ulterior le folosesc în astfel de e-mail-uri-capcană, create pentru a determina potențiala victimă să-și introducă datele bancare. Motivele utilizate frecvent de infractorii cibernetici pentru a convinge utilizatorii să-și introducă datele fac referire de obicei la necesitatea actualizării acestor date, ori verificarea lor suplimentară. Rețineți faptul că banca nu va face astfel de solicitări pe mail și recomandăm să-i contactați telefonic, atunci când aveți suspiciuni”, susține sursa citată, scrie Capital.

Seară frumoasă! 

PSD cere adoptarea Legii consumatorului vulnerabil was last modified: august 3rd, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: