Pas cu pas spre Schengen

7 iul. 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 105

România face eforturi tot mai susținute pentru a putea intra în spațiul Schengen. Premierul României, Nicolae Ciucă, a cerut în acest sens sprijinul Greciei pentru atingerea acestui obiectiv al diplomației românești.

„În ceea ce privește relațiile bilaterale, l-am rugat pe domnul prim-ministru și, desigur, echipa dumnealui, să ne sprijine în tot ceea ce înseamnă demersul nostru de a fi cât mai curând admiși în spațiul Schengen. Este un obiectiv național, este o recunoaștere față de eforturile pe care țara noastră le-a făcut în acest sens”, a declarat premierul Ciucă în fața premierului Greciei, Kyriakos Mitsotakis, la Atena, scrie România liberă.

Românii au depus eforturi care s-au văzut foarte bine în această perioadă, de când a început războiul în Ucraina, și am asigurat toate elementele pentru ca tranzitul de persoane, de bunuri, de cereale dinspre Ucraina și dinspre Republica Moldova să poată să se desfășoare în condiții de siguranță, dovedind astfel că respectăm cerințele acquis-ului european, acquis-ului Schengen. Și totodată este o răsplată față de cetățenii români care așteaptă de zece ani să dobândim acest statut de țară membră Schengen, pentru că în felul acesta cred că vom putea să contribuim mult mai facil la tot ceea ce înseamnă atât tranzitul de bunuri, cât și elementele de întărire a siguranței și securității pe granița Schengen”, a susținut premierul Ciucă, în sprijinul cererii sale, mai arată România liberă.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu anunță deschiderea liniei ferate cu ecartament larg din Portul Galați. El precizează că, astfel, trenurile de marfă care vin din Ucraina, via Republica Moldova, pot descărca cerealele direct în Portul Galați, fară a mai avea nevoie de transbordare la frontieră.

„A fost redeschisă în această dimineață linia ferată cu ecartament larg din Portul Galați! Lucrările realizate de CFR Infrastructură în regie proprie au început pe data de 6 iunie și au fost finalizate cu aproape o lună mai devreme decât termenul estimat”, scrie Grindeanu pe Facebook, notează News.ro.

„Cerealele care vor ajunge astfel rapid în Portul Galați pot fi transferate mult mai eficient pe barje sau pot fi depozitate în silozul din port, care are o capacitate de 25.000 de tone”, mai afirmă ministrul Transporturilor, citat de News.ro.

Campanie Craciun UJmag 2020

Președintele Iohannis a promulgat legea prin care poate fi făcută intervenția imediată împotriva urșilor periculoși.

„Actul normativ promulgat miercuri de către șeful statului are ca obiect de reglementare aprobarea modalităților de intervenție imediată, pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun (Ursus arctos) asupra persoanelor și bunurilor acestora, prin alungare, capturare, tranchilizare și relocare sau extragerea prin eutanasiere/împușcare, în vederea creării unui cadru unitar de acțiune imediată a instituțiilor cu atribuții în domeniu, astfel încât să se prevină producerea unor evenimente grave la adresa siguranței și securității populație”, notează Adevărul.

Boris Johnson și-a anunțat demisia din funcția de șef al Partidului Conservator, ceea ce atrage automat și pierderea fotoliului de prim-ministru.

„El a spus însă că rămâne în funcția de premier până la alegerea unui nou șef al partidului. O serie de lideri conservatori exclud varianta ca el să rămână premier, spunând că demisia lui Boris Johnson din fruntea guvernului ar trebui să devină operațională astăzi, iar cabinetul să fie condus de alt prim-ministru interimar. Boris Johnson a mai precizat că săptămâna viitoare va fi anunțat calendarul pentru alegerea viitorului lider al partidului și că intenționează să rămână în funcția de prim-ministru până la acel moment”, scrie Digi 24.

„Am convenit cu Sir Graham Brady, liderul grupului nostru parlamentar, că procesul de alegere a unui nou președinte începe acum, iar calendarul va fi anunțat săptămâna viitoare. Astăzi am numit un Cabinet care să guverneze, la fel cum voi face și eu, până la alegerea unui nou lider”, a declarat Boris Johnson, mai arată Digi 24.

Premierul irlandez Michael Martin își exprimnă satisfacția față de demisia premierului britnic Boris Johnson, cu care a avut numeroase dezacorduri.

„Avem în prezent oportunitatea de a reveni la un spirit de parteneriat și de respct reciproc între Londra și Dublin”, afirmă Michael Martin într-un mesaj, scrie News.ro.

Și la Moscova, demisia lui Boris Johnson este primită cu satisfacție.

„Kremlinul, prin vocea purtătorului de cuvânt Dmitri Peskov, a comentat joi decizia lui Boris Johnson de a demisiona din fruntea guvernului, afirmând că premierului britanic nu-i place Rusia și că nici Moscova, la rândul ei, nu-l place”, notează Reuters, citată de Libertatea.

Seară liniștită!

Pas cu pas spre Schengen was last modified: iulie 7th, 2022 by Claudiu Pamuc
Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: