Negocieri pentru numirea noilor comisari europeni

7 iun. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 397

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Fostul președinte Ion Iliescu a fost externat, ieri din Spitalul Universitar de Urgență Elias, cu o stare de sănătate mult mai bună decât atunci când s-a prezentat în fața medicilor.

„Acesta va continua tratamentul la domiciliu. Fostul președinte Ion Iliescu a fost internat la finalul săptămânii trecute cu un sindrom febril, potrivit Agerpres.ro. Ion Iliescu a fost operat, la începutul lunii aprilie, de ericardită lichidiană – tamponadă cardiacă, la spitatul C.C. Iliescu din Capitală”, scrie Libertatea.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

La Bruxelles au avut loc negocieri pentru numirea noilor comisari europeni.

„În discuțiile purtate cu liderii europeni, premierul a negociat pentru România funcția de comisar european pentru Transporturi. Favorit pentru nominalizare ar fi Eugen Teodorovici, ministrul de Finanțe”, susțin surse politice pentru Adevărul.

„Alte portofolii europene luate în calcul de Guvern sunt Politica Regională și Agenda Digitală, cu două nume-surpriză: Mircea Geoană și Victor Negrescu. Premierul Viorica Dăncilă le-a transmis liderilor PSD, în ședința Biroului Permanent de miercuri, că a discutat la Bruxelles cu liderii europeni Jean-Claude Juncker și Frans Timmermans despre împărțirea portofoliilor în viitoarea Comisiei Europeană. În acest moment, România deține Dezvoltarea Regională, prin comisarul Corina Crețu, care nu va fi susținută însă pentru un nou mandat, după ce a trecut de la PSD la Pro România. Dezvoltarea Regională e unul dintre portofoliile extrem de râvnite la Bruxelles, datorită bugetului imens: aproximativ 352 miliarde de euro în perioada 2014-2020”, scrie Adevărul.

Presa mai scrie azi despre un draft al proiectului de aviz al Comisiei de la Veneția în legătură cu modificările legislative prin OUG ale Guvernului Dăncilă.

 „Cel mai îngrijorător, Guvernul continuă să promoveze modificări legislative prin ordonanțe de urgență. În vreme ce Constituția prevede în mod clar ca aceastea ar trebui să fie măsuri excepționale, legislația promovată prin O.U.G., a devenit o rutină. Normele fundamentale ale funcționării instituțiilor-cheie ale statului se schimbă prea repede și prea des, fără o pregătire și fără consultări, ceea ce ridică întrebări legitime cu privire la soliditatea rezultatului și a motivelor reale care stau la baza unora dintre aceste schimbări. Textele juridice rezultate nu sunt clare. Această practică slăbește controlul extern asupra Guvernului, contravine principiului separării puterilor și perturbă securitatea juridică. Comisia de la Veneția invită autoritățile române să limiteze drastic utilizarea O.U.G.-urilor. În ceea ce privește modificările ulterioare aduse celor trei legi în domeniul justiției, acestea ar trebui să se facă printr-o procedură legislativă normală”, se arată în documentul amintit, scrie News.ro.

Premierul Viorica Dăncilă și-a deschis un nou cont de Facebook. Premierul a anunțat că va folosi noul cont de Facebook pentru a comunica cu oamenii.

„Din dragoste și responsabilitate pentru România, e momentul să ne aducem aminte de rațiunile care ne-au făcut să ne implicăm pentru acest viitor al construcției, și nu cele ce ne despart. Sunt absolut convinsă că ne dorim cu toții binele acestei țări. Din respect pentru români, noi, politicienii, avem datoria dialogului și a consensului, a maturității politice și a acțiunilor responsabile. În ceea ce mă privește, vă asigur pe toți că voi face tot ce-mi stă-n putință să readuc agenda publică pe traseul normalității, al decenței și al asumării, pentru stabilitate și coerență politică și guvernamentală”, a scris Viorica Dăncilă, pe Facebook, notează Mediafax.

Două asociații profesionale de magistrați au solicitat, ieri printr-o scrisoare CSM să intervină pentru declasificarea unor anexelor la Raportul Inspecției Judiciare privind modalitatea de aplicare a protocolului de cooperare dintre Parchetul de pe lângă Înalta Curte și SRI din 2009.

„Este vorba de Asociația Magistraților din România (AMR) și Uniunea Națională a Judecătorilor din România (UNJR), care au adresat, joi, o scrisoare CSM prin care cer ca, în calitate de garant al independenței justiției, «să întreprindă, de urgență, toate demersurile având că finalitate declasificarea și publicarea celor 19 anexe la raportul Inspecției Judiciare privind modalitatea de aplicarea a protocolului de cooperare dintre PICCJ și SRI din 2009»”, scrie Agerpres.

„Solicitarea acestor asociații profesionale vine după ce, în 30 mai, ca răspuns la cererea acestora de comunicare a raportului Inspecției Judiciare și a anexelor, CSM a precizat că documentele menționate au formă clasificată cu grad de secretizare «strict secret» de la unitățile emitente (respectiv parchete, SRI). Cele două asociații arată că demersul lor este o continuare a eforturilor începute încă din 2015, prin care au scos la iveală nelegala interferență a serviciilor secrete în procedurile judiciare”, mai notează Agerpres.

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie obține o victorie în instanță, împotriva DNA.

„Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a fost achitat de Curtea de Apel Constanța, joi, în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi obținut ilegal fonduri europene. Instanța a dispus și achitarea celorlalți inculpați din dosar. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție”, scrie Agerpres.

Conferintele lunii noiembrie
”

„Guvernul german analizează posibilitatea unei fuziuni între creditorul german Commerzbank și grupul olandez ING, ca o opțiune pentru crearea unui jucător bancar european de talie mondială, potrivit unor surse citate de Bloomberg”, mai anunță azi Ziarul Financiar.

Seară frumoasă!

Negocieri pentru numirea noilor comisari europeni was last modified: iunie 7th, 2019 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter