Magistratul Mirela Stancu de la Tribunalul Bucureşti – propunerea MJ pentru funcţia de judecător la Tribunalul UE

14 sept. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 558

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Delegația Comisiei de la Veneția a avut ieri o serie de întâlniri la București cu reprezentanții justiției din România.

„«În data de 13 septembrie 2018, membrii Consiliului Superior al Magistraturii au avut o întrevedere, la sediul Consiliului, cu membrii delegației Comisiei de la Veneția, compusă din: Alexander Baramidze (Georgia), Martin Kuijer (Olanda), Guido Neppi Modona (Italia), Marc Touillier (Franța) – experți; Thomas Markert, Artemiza Chisca (de la Secretariatul Comisiei). Subiectele abordate în cadrul discuției au vizat aspecte privitoare la amendamentele Codului penal și ale Codului de procedură penală», au precizat reprezentanții CSM, printr-un comunicat de presă”, scrie Mediafax.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Tot ieri, și ministrul justiției s-a întâlnit cu membrii Comisiei de la Veneția. Ministrul Toader a spus că a discutat cu delegația Comisiei de la Veneția despre proiectele de lege pentru modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală.

„Discuțiile s-au purtat asupra proiectelor de lege pentru modificarea Codului penal, Codului de procedură penală. Sigur, este contribuția Ministerului Justiției privind transpunerea deciziilor Curții Constituționale – deciziile de admitere, deciziile interpretative – și, de asemenea, pentru consolidarea prezumției de nevinovăție și confiscare extinsă. După aceea cunoașteți că proiectele au fost trimise prin Guvern, au fost trimise la Parlament, Parlamentul le-a mai adăugat și alte soluții legislative și acum au fost adoptate. Proiectele de lege sunt la Curtea Constituțională, care le va dezbate pe data de 17 septembrie”, a spus ministrul Toader, arată Agerpres.

„Ministrul Justiției a adăugat că a explicat Comisiei de la Veneția câteva dintre soluțiile adoptate, iar pe 16 și 17 octombrie va participa, în calitate de membru titular, la sesiunea plenară a a acestui for”, mai scrie Agerpres.

Ministerul Justiției a anunțat ieri propunerea României pentru funcția de judecător la Tribunalul Uniunii Europene.

„Magistratul Mirela Stancu de la Tribunalul București este propusă de Ministerul Justiției (MJ) pentru funcția de judecător la Tribunalul Uniunii Europene, post pentru care au existat șaisprezece candidaturi. […] De asemenea, MJ a făcut două propuneri de rezervă: Irina Zlătescu și Mircea Criste”, scrie News.ro.

Presa scrie azi și despre avizul Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la propunerea pentru șefia DNA, despre care ministrul justiției, Tudorel Toader, spune că este unul consultativ, care nu blochează procedura, ci îl ajută pe decident să ia cea mai bună decizie.

„Sigur, au fost șase candidați, am prezidat comisia cu cei patru secretari de stat, am desemnat pe cineva, pe data de 27 septembrie secția de procurori a CSM va analiza candidatul, programul managerial și va da un aviz consultativ. Aici aș adăuga ceva, avizul consultativ, spune și denumirea lui, este consultativ, sigur că nu poate bloca procedura. Este un corp de experți, procurorii de la CSM, care prin punctul de vedere, avizul pe care îl vor formula ajută decidentul în luarea celei mai bune decizii. Vedem ce va fi pe data de 27”, a afirmat ministrul Tudorel Toader, scrie News.ro.

Directorul SRI, Eduard Hellvig, a fost ieri în Parlament pentru a discuta cu membrii Comisiei parlamentare de control al activității SRI. Întrebările parlamentarilor au vizat și aflarea adevărului în legătură cu evenimentele din 10 august.

„Directorul SRI, Eduard Hellvig, a informat Comisia parlamentară de control al activității SRI că Serviciul Român de Informații a transmis mai multe note Ministerului de Interne și Jandarmeriei și înainte și după evenimentele din 10 august, inclusiv informații că exista pericolul ca protestul pașnic «să escaladeze», a declarat președintele comisiei parlamentare, senatorul PSD Claudiu Manda, la finalul audierii lui Eduard Hellvig”, arată News.ro.

La audierile de ieri din Comisia parlamentară de control al activității SRI s-a discutat și despre protocoalele încheiate de SRI, inclusiv despre cele încheiate în decembrie 2016.

„SRI a semnat, începând din 1990, peste 560 de protocoale sau acorduri, dintre care 137 sunt active. Dintre acestea, 18 au fost semnate cu instituțiile din justiție și mai sunt în vigoare două, ambele pe securitate națională, care sunt însă secrete, a declarat președintele Comisiei parlamentare de control al activității SRI, senatorul PSD Claudiu Manda”, mai scrie News.ro.

„«Am avut o discuție legată de protocoalele din decembrie 2016 – cel secret și cel nesecret. Opinia conducerii SRI a fost următoarea: au avut la bază O.U.G. nr. 6, care, în opinia SRI, presupunea că pe vidul legislativ apărut pe Decizia nr. 51 a CCR nu exista acea structură de interceptări care era la SRI și a fost nevoie să apară această O.U.G. nr. 6, ca interceptările făcute pe mandate, supravegherea tehnică, să poată să continue și cea de-a doua de a defini organele de cercetare specială și aici ne-a fost prezentat faptul că în zona militară există această noțiune sub coordonarea procurorului militar, că acesta a fost sensul și că în modificările aduse la legislație, ca urmare a deciziei CCR în zona de competență a SRI, nu exista această noțiune de cercetare specială pentru infracțiuni de terorism sau amenințări la adresa securității naționale. Ne-au fost prezentate și documentele din zona justiției, am solicitat să ne parvină. Conducerea SRI dorește să desecretizeze mare parte dintre acestea», a mai declarat Claudiu Manda”, notează News.ro.

Conferintele Video Universul Juridic

În finalul Revistei, scriem despre fondurile europene nerambursabile care vor susține un sector vital al României, sănătatea.

„Guvernul va achiziționa peste 1.200 de noi ambulanțe, care vor fi distribuite la toate serviciile de ambulanță din țară, anunță joi premierul Viorica Dăncilă. Costul total este de peste 476 de milioane de lei, o parte din bani provenind din fonduri europene nerambursabile”, scrie News.ro.

Seară frumoasă!

Magistratul Mirela Stancu de la Tribunalul București – propunerea MJ pentru funcția de judecător la Tribunalul UE was last modified: septembrie 14th, 2018 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter