Încă o demisie din Guvernul Ciolacu: Gabriela Firea

14 iul. 2023
Vizualizari: 159

În contextul scandalului căminelor de bătrâni, vineri, a fost anunțată o nouă demisie.

„Gabriela Firea a demisionat vineri din funcția de ministru al Familiei, în urma unei întâlniri cu premierul Marcel Ciolacu, în contextul acuzațiilor din scandalul centrelor în care bătrâni și persoane cu dizabilități erau supuși unor tratamente inumane, au precizat surse din PSD pentru News.ro. Ulterior, Firea și-a anunțat demisia într-o lungă postare pe Facebook, inclusiv suspendarea pentru o perioadă de timp de la conducerea PSD București și din Biroul Permanent Național al PSD. Demisia are loc la o zi după cea a ministrului social-democrat al Muncii Marius Budăi”, relatează News.ro.

„Zeci de persoane i-au cerut joi seară, la protestul organizat de Declic și Corupția Ucide în Piața Victoriei din Capitală, demisia Gabrielei Firea din funcția de ministru al Familiei, considerând că aceasta știa despre neregulile din căminele pentru vârstnici. Succesorii lui Firea și Budăi ar urma să fie stabiliți săptămâna viitoare, în ședința conducerii PSD. Interimatul la Ministerul Muncii este asigurat de vicepremierul Marian Neacșu”, mai scrie News.ro.

„Mi-a fost milă mereu de oamenii aflați în nevoie, am ajutat cât am putut pe oricine. Indiferent că am fost sau nu în funcții publice. Cei care mă cunosc personal și nu «de la televizor» știu asta. Se poate uita cineva în ochii mei să-mi spună că eu aș fi putut ști și tolera cel mai mic rău față de cineva? Îmi pare rău pentru fiecare om în suferință. Inclusiv sau mai ales acum, de cei care nu au fost bine îngrijiți și protejați în căminele de seniori și dizabilități”, scrie Gabriela Firea pe Facebook, mai arată News.ro.

„Se poate vedea clar din cele 600 de pagini ale referatului procurorilor, urmare a anchetei derulate timp de jumătate de an, că nici eu, nici soțul meu, nici sora mea – care a lucrat doar pentru Serviciul de copii – NU suntem implicați și NU am avut cunoștință de ceea ce se întâmplă în aceste centre. Am fi reacționat, cu certitudine, am fi apărat viața și demnitatea acestor oameni! În aceste 10 zile de război total pentru demolarea mea și mai puțin pentru aflarea adevărului, am observat că subit, ca la un semn sau o comandă, a existat un singur interes: să se arunce cât mai mult noroi spre mine, cât mai multe dezinformări, să se exercite presiune mediatică asupra mea și a soțului meu, să fim puși la stâlpul infamiei, cu un singur scop”, mai scrie fostul ministru, Gabriela Firea, arată News.ro.

Și la Chișinău trei miniștri au demisionat. Motivele demisiilor nu au fost date publicității.

„Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing premierul Dorin Recean, care a spus că că Ana Revenco, ministra Afacerilor Interne, Lilia Dabija, ministra Infrastructurii, și Anatolie Topală, ministrul Educației, părăsesc componența Guvernului. Cei trei miniștri și-au înaintat demisiile pe parcursul zilei de joi, iar demersurile pentru eliberarea lor din funcții vor fi transmise președintei Maia Sandu. Premierul a mulțumit miniștrilor care au plecat din funcție pentru succesele lor și reformele implementate, fără să comunice motivele celor trei demisii. Luni, 17 iulie, Dorin Recean va propune președintei lista noilor ministri”, scrie Evenimentul Zilei.

„Anatolie Topală și Ana Revenco au făcut parte și din Guvernul condus de Natalia Gavrilița, format după alegerile parlamentare anticipate din iulie 2021. Ana Dabija a fost numită în funcție în luna februarie a anului curent, la formarea Guvernului condus de Dorin Recean”, mai arată Evenimentul Zilei.

„Construirea unui al doilea pod la Ruse-Giurgiu a dobândit o dimensiune nouă odată cu începerea războiului din Ucraina, a declarat vineri premierul Bulgariei, Nikolai Denkov, finalul convorbirilor avute cu prim-ministrul Marcel Ciolacu la Palatul Victoria.

„De ani de zile discutăm despre un al doilea pod la Ruse – Giurgiu. Este o direcție foarte importantă, care leagă Bulgaria de capitala București. Această direcție a dobândit o dimensiune nouă odată cu începerea războiului din Ucraina de către Rusia. Face parte din direcția logistică în ceea ce privește pregătirea apărării flancului estic al NATO și avem toate motivele de a accelera procesul de planificare, proiectare și pregătirea acestui pod în cel mai scurt termen posibil. De aceea, am discutat despre sursele posibile de finanțare. Ambele state vor să se realizeze cât mai curând posibil. În același timp, având în vedere că această sarcină necesită totuși timp, din partea noastră s-a pus problema ca, cât mai curând posibil, să se pună în funcțiune linia de feribot Ruse – Giurgiu, astfel încât să putem să ajutăm acest trafic intens, care este legat atât de relațiile de afaceri foarte dezvoltate dintre cele două state, dar e nevoie de decongestionarea traficului pe linie economică. De asemenea, vrem să îi ajutăm și pe turiștii care circulă în ambele direcții”, a spus Nikolai Denkov, scrie Agerpres.

Un sfert din acțiunile Hidroelectrica, scoase la vânzare de Fondul Proprietatea, a fost acontat de familia Țiriac. Ion Ion Țiriac, fiul mai cunoscutului Ion Țiriac, a dezvăluit că în acest moment Grupul Țiriac deține 5% din Hidroelectrica.

„Este o investiție pe termen lung pentru noi și sper să fie doar un început. Este perla României. Greu, dacă nu imposibil, să găsești ceva mai bun în Europa în acest moment! Însă investim mult în toate regiunile geografice de peste 30 de ani. Este adevărat însă că, în România, ne interesează pe termen lung să facem parte din această companie”, a declarat Țiriac jr., scrie Cotidianul.

„Înainte de listarea Hidroelectrica pe bursă, a apărut informația că s-au acontat acțiuni în valoare de 2,24 miliarde de lei, în condițiile unei oferte de 8,8 miliarde de lei. «Trei grupuri de investitori instituționali români (Investitorii Principali) au fost de acord să fie investitorii principali în cadrul Ofertei și au încheiat un acord de investiții cu Societatea și Acționarul Vânzător. Investitorii Principali s-au angajat să achiziționeze în total 2,24 miliarde de lei în acțiuni la Prețul Final de Ofertă, sub rezerva anumitor condiții uzuale», se spunea în comunicatul de presă care anunță publicarea prospectului Hidroelectrica. Practic, un sfert din cei 17,34% scoși pe bursă a fost dat înainte de listare. Și Țiriac jr. a dezvăluit cine a fost în spatele aceste tranzacții”, mai notează Cotidianul.

Seară liniștită!

 

Încă o demisie din Guvernul Ciolacu: Gabriela Firea was last modified: iulie 14th, 2023 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: