Imaginile de pe camerele de supraveghere din Craiova ar putea oferi noi indicii în cazul răpirii Alexandrei

2 aug. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 436

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Ancheta în cazul adolescentelor dispărute de la Caracal continuă fără rezultate notabile. Deocamdată, presa scrie despre sancțiunile primate de reprezentanții autorităților. Ieri, procurorul Cristian Ovidiu Popescu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal a fost suspendat temporar din funcție.

„Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, în temeiul art. 52 alin. (1) din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, suspendarea din funcție (…), pe perioada desfășurării cercetării disciplinare”, se arată într-o minută a deciziei Secția pentru procurori în materie disciplinară a CSM, scrie Agerpres.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

„Secția a apreciat că procedura disciplinară desfășurată la acest moment față de procuror «este de natură să aducă atingere prestigiului justiției». Miercuri, Inspecția Judiciară preciza că a dispus începerea cercetării disciplinare a procurorului Popescu pentru exercitarea funcției cu gravă neglijență”, mai arată Agerpres.

Și pentru că scriem despre această decizie a CSM, ar trebui să amintim și  de „Scrisoarea deschisă”, a judecătoarei Gabriela Baltag, membru ales al CSM, transmisă imediat după ce au fost date publicității înregistrările convorbirilor Alexandrei cu cei de la 112, despre care scrie azi Cotidianul.

De cîteva zile auzim stupefiați justificări ce au ajuns la limita penibilului. Multe dintre conduite îmi sunt cunoscute fiindcă le-am văzut consumate aproape de mine, de foarte multe ori, în ultimii doi ani și jumătate. Neasumarea constantă a greșelilor a devenit felul unora de a fi. Cum să vindecăm bolile pe care refuzăm să le recunoaștem? Nu va fi posibil niciodată! După unii, înființarea secției de investigație poartă întreaga responsabilitatea; potrivit altora, legile justiției (care nu au avut și nu au nicio legătură cu politica penală a unui stat) sunt vinovate de tot ce i s-a întamplat Alexandrei. Reaua-credință pare să nu aibă nicio limită zilele acestea! (…) Sper ca tot ce am văzut în ultimele zile să reprezinte cele din urmă zbateri ale unei hidre care a măcinat forța acestui neam și care a șubrezit temelia unei profesii minunate! Privesc spre colegii mei, judecătorii acestei țări, cu speranța legitimă, de viitor, și îi implor să nu mai îngăduie niciodată rostogolirea vreunui neadevăr în măsură să afecteze credibilitatea, dar mai ales substanța înfăptuirii actului de justiție!”, se arată în scrisoarea judecătoarei Baltag, notează Cotidianul.

Tatăl Alexandrei, Ioan Măceșanu, a făcut, joi seară, un apel la cei care ar putea să o țină sechestrată pe fiica lui, despre care crede că este încă în viață.

„Vreau să le spun celor care au luat-o că vreau doar să o aducă. Vreau un apel pentru toți. Nu mă interesează cine a luat-o, dacă o aduce”, a spus tatăl Alexandrei care a făcut în această seara declarații de presă.

„Îi rog din toată inima, din tot sufletul, cine a luat-o să o aducă și o să renunț la toate plângerile”, a mai spus Ioan Măceșanu, notează Libertatea.

Cotidianul demontează azi toate speculațiile făcute de presă în cazul ultimului apel la 112 al Alexandrei Măceșanu, pe baza unor date din ancheta Poliției și a declarațiilor anchetatorilor, pornind de la imaginile cu Gheorghe Dincă surprinse în aceea zi pe străzile din Craiova.

Toate aceste informații, dovedite cu filme de pe camerele de supraveghere, arată cât se poate de clar că ÎN NICIUN CAZ Alexandra nu putea să spună la 112 că «Vine, vine…», referindu-se la Gheorghe Dincă, ci la o cu totul și cu totul altă persoană!”, scrie Cotidianul.

Ancheta jurnalistică a ziarului Cotidianul aduce în discuție existența unor complici în acest caz.

Din informațiile noastre, Gheorghe Dincă a mers spre centru, unde s-a întâlnit cu un bărbat pe care l-a apelat înainte de a pleca din Caracal, al cărui număr de telefon este în agenda telefonului lui Dincă! Știm însă sigur că la ora 10:19, din Craiova, cineva a sunat-o pe mama Alexandrei, având acea conversație deja cunoscută, în care i se adresează cu apelativul «mamă soacră». Întrebare pentru anchetatori: credeți că Gheorghe Dincă se afla în acel moment lângă cel care a sunat-o pe mama Alexandrei? Dacă anchetatorii ar fi văzut aceste imagini și ar fi sesizat că Gheorghe Dincă a plecat de la Complexul comercial «Bănie» spre centrul Craiovei, n-ar mai lansat în spațiul public ideea că «monstrul» s-ar fi întors acasă la ora 11:15, ar fi surprins-o pe Alexandra cu telefonul în mână și, speriat, a decis s-o ucidă și s-o incinereze. Era imposibil! Imaginile filmate în Craiova la ora 10:02, care arată că Gheorghe Dincă se îndrepta spre centrul Craiovei, precum și imaginile care îl arată în Caracal după ora 12:00, demonstrează că Alexandra, în apelul de la 112 de la ora 11:05, când spune: «Vine, vine…» nu se referea la Gheorghe Dincă, ci la altă persoană! La ora 12:14, când Dincă venise din Craiova și pleca din centrul orașului Caracal, Alexandra nu mai vorbea cu nimeni la telefon! Întrebarea pe care ar fi trebuit să și-o pună anchetatorii este: atunci, CINE ERA BĂRBATUL CARE O SUPRAVEGHEA PE ALEXANDRA?”, scrie Cotidianul.

Poliția Română a început azi verificarea transportatorilor ilegali de persoane în toată țara.

„Am dispus ca, începând de ieri, Politia să inceapă verificarea transportatorilor ilegali de persoane în toată țara. Desfășurată timp de 8 zile în primă fază, acțiunea vizează depistarea celor care efectuează transport neautorizat de persoane. Acțiunile vor fi concentrate în special în apropierea zonelor de îmbarcare și debarcare a pasagerilor din stațiile pentru mijloacele de transport în comun, gări, autogări, dar și pe traseele de deplasare a acestor autovehicule. Polițiștilor rutieri, de ordine publică, de investigare a criminalității economice și de la transporturi li se vor alătura și specialiști ai Registrului Auto Român și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă”, a scris ieri ministrul Fifor pe Facebook, scrie Cotidianul.

Pachet: Principiile procedurei judiciare

Presa mai notează azi că primarul Sectorului 4 din Capitală, Daniel Băluță, a decis sancționarea a 48 de magazine de pe raza sectorului pe care îl conduce, în urma controalelor făcute de Poliția Locală.

 „Astfel, prin dispoziție de primar, semnată de Daniel Băluță, activitatea a 20 de magazine a fost suspendată. Unele dintre ele nu aveau autorizație de funcționare, alte șase au fost găsite cu tot felul de produse alimentare expirate, iar multe nu aveau suficient personal calificat”, notează Cotidianul, citând un comunicat alPrimăriei Sectorului 4.

Seară frumoasă!

Imaginile de pe camerele de supraveghere din Craiova ar putea oferi noi indicii în cazul răpirii Alexandrei was last modified: august 2nd, 2019 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter