După 3 august, remaniere guvernamentală

12 iul. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 487

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Curtea Constituțională a României a amânat, ieri pentru 29 iulie, luarea unei decizii cu privire la  sesizările formulate de USR, PNL și de președintele Klaus Iohannis privind modificările aduse de Parlament Codurilor  Penal și de Procedură Penală.

„Potrivit unor oficiali ai CCR, judecătorii constituționali au reușit să încheie joi dezbaterile pe aceste sesizări, însă au amânat luarea unei decizii. Aceasta este a șaptea oară când se amână acest caz. Sesizările se referă la Legea pentru modificarea și completarea Legii 286/2009 privind Codul penal, precum și a Legii 78/2000 pentru prevenirea și sancționarea faptelor de corupție, dar și la Legea pentru modificarea și completarea Legii 135/2010 privind Codul de procedură penală, precum și pentru modificarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciară”, scrie Agerpres.

Inteligența artificială în materie penală

Premierul Viorica Dăncilă anunță  că a început deja evaluarea miniștrilor și până la Comitetul Executiv al PSD din 3 august va hotărâ cine pleacă din Guvern.

„Pentru mine toate ministerele sunt importante, dar este clar că avem nevoie de remaniere. Luăm în calcul o analiză și pentru restructurare în toamnă, dar e nevoie de mare atenție. Trebuie să punem în balanță lucrurile bune, mai puțin bune, să vedem ce obținem după o restructurare și apoi venim în Parlament. În august vom vorbi și despre acest aspect, dar eu cred că acum, unde cred că este nevoie de o remaniere, o vom face. Eu sper ca până în 3 august, înainte de Congres, să o facem. Nu este exclusă o remaniere în două etape, pentru că sunt multe ministere. Nu pot aștepta până le termin pe toate. Voi evalua jumătate din ele, vom propune o remaniere și apoi vom vedea dacă este necesar să le evaluăm și pe celelalte”, a mai declarat premierul, notează Adevărul.

Raportul GRECO, recent publicat, atrage noi critici din partea politicienilor români. Traian Băsescu a declarat la TVR, joi seară, că în locul celor de la GRECO ar fi menționat „nevoia continuării procesului de securizare a libertății magistraților”.

„Pentru mine a fost o surpriză neplăcută lipsa de echilibru a raportului GRECO și riscul este că nu va mai conta. Următorul raport Greco nu va mai conta. Am văzut nenorociri făcute de justiție și GRECO nu spune un cuvânt, s-a focusat pe desfințarea Secției pentru magistrați. De ce? Este o acțiune a fiecărui stat să își organizeze Justiția. Nu e treaba GRECO. Faptul că a fost un raport dezechilibrat va duce la situația care s-a creat vizavi de DNA urmare a abuzurilor din 2015”, a mai arătat Traian Băsescu, scrie News.ro.

„Deci cum mai poate fi credibil raportul GRECO când tu nu vorbești nimic despre abuzurile de la Prahova. Despre numărul mare de achitări al oamenilor care au stat în arest preventiv. Nu spune nimeni că asta a fost principala caracteristică a Justiției în ultimii 10 ani. Pe fond, lucrurile au progresat. Dar au fost erori pe care GRECO trebuia să le semnaleze”, a  mai declarat Traian Băsescu, notează News.ro.

Secția pentru procurori a CSM a respins ieri solicitarea Inspecției Judiciare de suspendare din funcție a procururului Maria Antoaneta Pițurcă.

„Respinge solicitarea formulată de Inspecția Judiciară în temeiul disp. art. 52 alin (1) din Legea nr. 317/2004 republicată, privind suspendarea din funcție a doamnei Pițurcă Maria Antoaneta, procuror șef Secție urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Fără cale de atac”, se arată în decizia Secției pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, scrie News.ro.

Presa scrie azi despre o nouă condamnare într-un dosar deschis lui Nicușor Constantinescu.

„Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța Nicușor Constantinescu a fost condamnat, joi, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la zece ani de închisoare în dosarul în care era acuzat că a plătit 30 de milioane de lei din bugetul CJ pentru plantarea de perdele forestiere și pentru alte proiecte care nu s-au realizat. Decizia este definitivă”, notează News.ro.

Presa ne azi ne oferă și noutăți în legătură cu programul Rabla pentru parcul auto. Au fost acceptate 284 dosare pentru 525 autovehicule și 2 contestații pentru 3 autovehicule.

„Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat joi noile liste cu persoanele juridice acceptate în Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național (Programul Rabla), după ce dosarele de finanțare a acestora au fost aprobate în ședința Comitetului de Avizare de miercuri”, informează AFM printr-un comunicat transmis Agerpres.

Seară frumoasă!

Pachet: Principiile procedurei judiciare
După 3 august, remaniere guvernamentală was last modified: iulie 12th, 2019 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter