Codurile penal şi de procedură penală vor fi modificate printr-o singură ordonanţă

17 dec. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 964

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Duminică a avut loc Consiliul Național al PSD, în cadrul căruia liderii PSD și ALDE au făcut o serie de declarații spectaculoase.

În acest context, președintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat că PSD-ALDE are obligația să dea o ordonanță de urgență pe amnistie și grațiere, pentru a fi reparate toate nedreptățile care s-au făcut în justiție.

Monitor Dosare

„«Dacă cineva găsește alte instrumente, alte măsuri legislative, orice alt tip de acțiune care să rezolve în totalitate, să repare toate nedreptățile care s-au întâmplat în România și care se întâmplă în continuare, toate abuzurile din justiție, altele decât grațierea și amnistia, va avea tot sprijinul partidului și al meu personal. Dacă nu, nu mai ezitați. Nu știu când, nu știu cum, dar PSD, PSD-ALDE are și această obligație, să repare nedreptățile. Ca să nu-și mai taie venele cei din presa cu epoleți și toți ăia plătiți de Soroșică prin Bitcoins, ați văzut că toate lucrurile ies la iveală, domnule, inventați ceva, găsiți o decizie CCR, o virgulă într-o decizie a CCR să spuneți – aceste două acte normative, trei, cinci acte normative nu sunt aplicabile lui Liviu Dragnea și închidem subiectul. Ieșiți toți din această capcană în care ei personalizează toate aceste intenții ca și cum sunt date pentru mine», a adăugat liderul PSD”, notează azi Mediafax.

Ministrul justiției, Tudorel Toader, prezent la Consiliul Național al PSD, s-a exprimat azi în legătură cu ordonanța cerută de liderul PSD, Liviu Dragnea.

„Ministrul justiției, Tudorel Toader, a declarat luni că, în conducerea PSD, s-a agreat ideea ca amnistia și grațierea să fie ultima soluție pentru corectarea unor abuzuri, el explicând însă că, dacă vor exista alte opțiuni, vor fi aplicate acelea”, relatează News.ro.

Ministrul justiției a vorbit presei și despre o altă ordonanță care ar trebui să modifice Codurile penal și de procedură penală.

„Ministrul justiției, Tudorel Toader, a spus că se va consulta cu premierul Viorica Dăncilă în privința unei ordonanțe de urgență pe codurile penale și că nu vor fi propuse două acte normative, ci unul singur, care să cuprindă două mari părți, Codul penal și Codul de procedură penală”, scrie Mediafax.

Ca urmare a declarațiilor liderului PSD, președintele Klaus Iohannis i-a transmis azi o scrisoare prim-ministrului Viorica Dăncilă, prin care îi solicită agenda de lucru a fiecărei ședințe a Guvernului.

„«În vederea exercitării prerogativelor stabilite de art. 87 din Constituție, vă solicit să îmi transmiteți agenda de lucru a fiecărei ședințe a Guvernului. Învederez că obligația comunicării este prevăzută de art. 39 din Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea și prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum și a altor documente, în vederea adoptării/aprobării, aprobat prin H.G. nr. 561/2009», arată șeful statului în scrisoare”, notează Agerpres.

„Klaus Iohannis subliniază că, potrivit dispozițiilor menționate, agenda de lucru a ședinței Guvernului se comunică autorităților publice interesate, împreună cu proiectele de documente de politici publice, proiectele de acte normative sau alte documente, precum și documentele însoțitoare respective, cu cel puțin 24 de ore înainte de ziua ședinței Guvernului”, mai arată Agerpres.

Șeful statului, Klaus Iohannis, încercă astfel să împiedice o posibilă ordonanță pe amnistie și grațiere.

Revenind la declarațiile de duminică, președintele PSD, Liviu Dragnea a lansat de la tribuna Consiliului Național al PSD o serie de atacuri în cascadă la adresa multinaționalelor, companiilor din energie, telefonie și a firmelor din domeniul jocurilor de noroc.

„Este nevoie de un Guvern, de o coaliție, care să le spună atât băncilor, cât și multinaționalelor din România, că și această țară are dreptul să ceară ca din profiturile uriașe pe care le fac aici, taxele să le plătească aici, nu în paradisuri fiscale sau în țările de origine, că banii îi fac aici, în România, cu români. […] Eu le spun tuturor acestora că România nu e stat fără câini. Nu putem sta ca momâile să vedem cum ni se iau resursele […]. Eu cred că Guvernul condus de dna Viorica Dăncilă nu mai trebuie să tolereze un asemenea comportament și de aici, de la tribuna Consiliului Național, vă cer să interveniți de urgență. Adică, în domeniile despre care am vorbit până acum, în energie, în gaze, la jocurile de noroc, acum e impozit pe profit, dar ei n-au profit, uitați-vă la cifra de afaceri, totuși”, a spus Dragnea”, scrie Adevărul.

Avocații par să fi ajuns la un acord cu procurorii în legătură cu anularea interdicției aplicată avocaților, de a intra în unele unități de parchet cu dispozitive electronice, în special cu telefoane mobile.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

„Avocații vor putea intra în sediile unităților de parchet cu telefoanele mobile și alte dispozitive electronice «în toate cazurile în care procurorul nu are motive justificate să limiteze acest drept, în concret»”, scrie azi News.ro.

„Regula a fost stabilită în urma unei întâlniri desfășurate vineri, între procurorul general, Augustin Lazăr, și președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România, Gheorghe Florea, anunță Parchetul General”, mai notează News.ro.

Discuțiile au avut ca punct de plecare o Rezoluție a Congresului Avocaților din 21 aprilie 2018, în legătură cu această chestiune.

În finalul Revistei, scriem despre un atentat care a avut loc în Grecia, în vecinătatea postului de televiziune grec SKAI Tv.

„Poliția a informat că un dispozitiv a fost declanșat în apropierea sediului SKAI, la ora locală 2.35, în urma unor avertismente trimise către două publicații. Pe pagina web, postul informează că ferestele au fost sparte de la primul la al șaselea etaj. «Pagubele materiale sunt mari la aproape toate etajele, cele mai afectate fiind al treilea și al patrulea, unde sunt localizate birourile angajaților», se arată în comunicat. Ministrul grec pentru protecție civică, Olga Gerovassili, a declarat că atacul a vizat democrația. […] Autoritățile au mai informat că dispozitivul conținea aproximativ 5 kilograme de material explozibil și a fost plasat pe o alee în apropierea clădirii. Nu s-au înregistrat victime”, notează Cotidianul.

Seară frumoasă!

Codurile penal și de procedură penală vor fi modificate printr-o singură ordonanță was last modified: decembrie 17th, 2018 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter