Coaliţia merge mai departe în aceeaşi formulă

12 apr. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 130

Pacienți scoși cu targa și cu cărucioarele din spitalul Foișor, direct în stradă, și evacuați cu mașinile rudelor, acestea au fost imaginile care au putut fi urmărite ore în șir pe micile ecrane, vineri seară, pe majoritatea posturilor de televiziune. După ce, vineri, Spitalul Foișor a fost evacuat, în câteva ore, pentru a fi transformat într-un spital destinat bolnavilor de COVID-19, opinia publică a așteptat ca luni să avem schimbări importante în coaliție. Mai ales că existau voci importante din  PNL care cereau sancționarea ministrului Voiculescu. Vicepreședintele PNL, Ben Oni Ardelean, a declarat, sâmbătă, că va solicita premierului Florin Cîțu demiterea de urgență a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

„În calitate de vicepreședinte al Partidului Național Liberal, voi solicita premierului Florin Cîțu, în cadrul Biroului Politic Național, demiterea de urgență a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Tot circul, bâlbâiala și bătaia de joc la adresa pacienților de la Spitalul Foișor a umplut paharul. Pacienții cu diferite boli nu mai pot fi ignorați și dați la o parte în detrimentul pacienților infectați cu COVID. Chiar dacă managementul Spitalului Foișor s-a opus transformării în unitate COVID-19, printr-o scenă similară cu prelungirea carantinării Timișoarei, s-a dat un ordin – ignorând voința și argumentele celor de acolo – prin care au fost evacuați în toiul nopții zeci de pacienți”, a scris Ardelean pe Facebook, relatează G4 Media.

Deputatul liberal Florin Roman a declarat că PNL „se desparte total” de acțiunile lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății.

„Mai întâi, aș dori să fac o precizare foarte clară. Partidul Național Liberal se desparte total de ceea ce face domnul ministru Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății într-un mandat plin de bâlbe – și spunem asta nu de ieri, de astăzi, câțiva oameni din Partidul Național Liberal, ci de foarte multă vreme. Dacă e să luăm doar câteva momente, haideți să luăm descentralizarea centrelor de vaccinare și acea harță cu aleșii locali, pentru că le-a dat domnul ministru sarcină să facă centre de vaccinare, dar nu le-a descentralizat și resursele financiare. Haideți să ne amintim de permanentul scandal cu colonelul Gheorghiță, pe campania de vaccinare. Haideți să ne uităm la ceea ce s-a întâmplat, așa cum spuneați dumneavoastră, la «Matei Balș» și din păcate, foarte recent acum, acest ultim episod de la «Foișor»”, a afirmat Florin Roman, duminică la postul B1 Tv, scrie News.ro.

News.ro scrie că, fiind întrebat, duminică, „cine e responsabil pentru ce  s-a întâmplat la Spitalul Foișor?”, șeful Guvernului, Florin Cîțu, a declarat: „așa cum fiecare contribuabil are legătură cu Ministerul Finanțelor, așa cum fiecare elev are legătură cu Ministerul Educației și fiecare pacient are legătură cu Ministerul Sănătății”.

 „Chestionat cine ar trebui să facă un pas în spate după scandalul de la Spitalul Foișor, premierul a replicat: «Este vorba de onoare aici, să vedem dacă mai există onoare în România. Am spus și în ședința CNCCI și vă spun și dumneavostră nu cred că este normal după ce se ia o decizie să intervină premierul să vorbească și primarul Bucureștiul, să vorbească și cu managerul și cu managerul de la DSP. În această situație trebuie să înțelegem cu toții că avem un singur inamic – pandemia»”, mai notează News.ro.

Presa consemnează și o declarație de luni a liderului PNL, Ludovic Orban, pe aceeași temă.

„Am fost ca orice cetățean român afectați de ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor. Înțelegem nevoia de creștere a numărului paturilor la ATI, pe de altă parte o decizie de transformare a unui spital COVID trebuie să se facă urmând anumiți pași, cu asigurarea că există toate garanțiile că pacienții din spital vor fi tratați în alte spitale”, a afirmat Ludovic Orban, luni, la Parlament, scrie News.ro.

Orban a mai spus că PNL este îngrijorat de modul în care este gestionat Ministerul Sănătății.

„În ceea ce privește chestiunea legată de domnul ministru Voiculescu le-am spus clar colegilor din USR-PLUS că răspunderea politică pentru menținerea în funcție a acestuia aparține partidului care îl susține. În ceea ce ne privește privim extrem de îngrijorați la modul în care e gestionat Ministerul Sănătății, unul din cele mai încercate ministere sub aspectul celui de-al treilea val al pandemiei. Exigența noastră față de modul în care e condus Ministerul Sănătății este maximă. Noi susținem foarte clar dreptul premierului ca atunci când consideră că un ministru afectează buna funcționare a Guvernului și generează situații care pot pune în pericol buna funcționare a guvernului premierul are dreptul constituțional de a propune schimbarea ministrului respectiv. Cred că fiecare formațiune din coaliție trebuie să aibă propria evaluarea a miniștrilor din Guvern și atunci când acela nu își face treaba nu să propună schimbarea”, a completat Orban, mai arată News.ro.

Cu toate nemulțumirile liberalilor și ale opiniei publice, vicepremierul Dan Barna consideră că decizia de transformare a Spitalului Foișor într-unul COVID-19 a fost „tehnic corectă”.

„Cum s-a întâmplat acest lucru nu a fost, evident, cea mai inspirată modalitate, sunt multe lucruri acolo care nu au funcționat așa cum trebuie, de la faptul că ar fi trebuit să existe un cordon de…. un spațiu, un cordon de siguranță între pacienții care erau evacuați cu salvări sau cu automobilele aparținătorilor și oamenii care se strânsese și presă. … nu a fost în regulă din punctul meu de vedere și sper să nu mai văd vreodată astfel de imagini, situația în care om pe targă, persoană operată să se trezească cu microfoane și camere și oameni alături de dânsul sau de dânsa… e o situație pe care o analizăm în zilele următoare și vom vedea cum trebuie descompusă această răspundere”, a declarat Dan Barna, scrie News.ro.

Copreședintele USR-PLUS, Dan Barna, a afirmat, luni, că actuala coaliție merge mai departe, iar guvernarea continuă în această structură pentru a îndeplini programul asumat.

„Există o susținere la nivelul actualului ministru Vlad Voiculescu, care se va reflecta și în perioada următoare. Vlad continuă la Ministerul Sănătății, nu a fost niciun moment în discuție în coaliție ideea ca Vlad să fie demis sau să se retragă”, a susținut Dan Barna, scrie News.ro.

PSD anunță că va depune o nouă moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

„Am discutat astăzi (luni – n.r.) în Biroul Politic Național despre situația absolut revoltătoare de la Spitalul Foișor. Am decis să depunem astăzi o nouă moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății. Ținând cont de gravitatea situației, cerem ca Biroului Permanent al Camerei Deputaților ca votul să se dea chiar săptămâna aceasta”, a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu, scrie Cotidianul.

Seară frumoasă!

Coaliția merge mai departe în aceeași formulă was last modified: aprilie 12th, 2021 by Claudiu Pamuc
Videoconferința regională de insolvență Buzău

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter