CCR îşi va reconstrui pagina de internet

21 iun. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 289

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Președinția României la Consiliul UE se apropie de finalul mandatului.

Într-o declarație recentă de la Bruxelles, președintele Klaus Iohannis apreciază rezultatele guvernului român.

Brașov: Conferința GDPR în profesiile liberale, instituții și companii

„Rezultatele pe care le-am obținut sunt foarte bune. Între timp, toată lumea a conștientizat acest lucru. Avem, sigur, Summitul de la Sibiu, care a fost un succes recunoscut de toată lumea, dar avem și rezultate foarte bune pe dosarele care au fost lucrate. Și numărul foarte mare de dosare care au fost finalizate cu succes în Președinția română arată că avem oameni foarte buni aici, la Bruxelles, care au reușit să ducă aceste dosare până la finalizare. Este un lucru mai puțin așteptat, dar cu atât mai mult putem spune că această Președinție a fost una foarte bună”, a precizat președintele Iohannis, scrie Agerpres.

Președintele american Donald Trump a trimis Senatului, la sfârșitul lunii iulie 2018, nominalizările mai multor oficiali guvernamentali, printre care și cea de ambasador în România – Adrian Zuckerman.

„Adrian Zuckerman, nominalizat ambasador al SUA la București, a declarat joi, la audierile în Comitetul de relații externe al Senatului, că România trebuie să continue lupta anticorupție, care, alături de independența justiției, este vitală pentru prosperitatea și securitatea pe termen lung. (…) Vizibil emoționat, el a povestit despre momentul plecării sale din România, a spus că scrie și vorbește fluent românește, iar despre momentul 22 decembrie 1989 a afirmat că este o zi pe care și-a dorit-o, dar pe care nu credea să o trăiască”, scrie News.ro.

Președintele CCR, Valer Dorneanu, a anunțat joi că pagina de internet a instituției va trebui reconstruită în urma atacului informatic de la sfârșitul săptămânii trecute.

„Vineri, site-ul Curții Constituționale a fost spart, virusat. Începând de vineri, am închis pagina noastră de internet. (…) Efectele nu puteau fi decât cel mult de virusare, de comunicarea unor știri false. Va trebui, din păcate, să-l reconstruim și nu este un lucru foarte simplu. Împreună cu consultarea serviciilor specializate – SRI, STS, care ne asigurau până acum mentenanța acestuia – vom găsi modalitatea de a reconstrui pagina în cel mai scurt timp și să o realimentăm cu toate datele necesare. Până atunci, deciziile noastre sunt comunicate în Monitorul Oficial, iar comunicarea cu societatea civilă va fi realizată direct prin site-urile mijloacelor de comunicare în masă care au relații cu noi și le vom furniza toate datele necesare”, a declarat ieri președintele CCR, Valer Dorneanu, scrie Agerpres.

Agerpres mai scrie că joi, Curtea Constituțională a României a respins sesizarea PNL privind invalidarea mandatului de parlamentar al lui Liviu Dragnea.

„Sursele citate au menționat că sesizarea a devenit inadmisibilă după ce Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție. (…) Pe 27 mai, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat definitiv pe Liviu Dragnea la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. În prezent, acesta este încarcerat la Penitenciarul Rahova”, notează Agerpres.

Ședința plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de joi, în care trebuia să se discute validarea Adinei Florea la conducerea Secției de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ), a fost amânată pentru o dată ulteriorară, din cauză că nu a fost întrunit cvorumul de prezență.

„Vă facem cunoscut că ședința Plenului din data de 20 iunie 2019, se amână pentru o dată ulterioară, având în vedere imposibilitatea întrunirii cvorumului necesar desfășurării ședinței”, se arată într-o informare a CSM, scrie Cotidianul.

Angajații penitenciarelor primesc o veste bună.

„Ministerul Justiției anunță că ordinul pentru plata orelor suplimentare de care vor beneficia toți angajații din sistemul penitenciar a intrat în vigoare, fiind publicat în Monitorul Oficial. Prin acesta, se creează baza legală pentru plata majorării de 75% din salariul de funcție pentru munca suplimentară prestată de funcționarii publici cu statut special din sistemul penitenciar și din Ministerul Justiției”, scrie News.ro.

Presa mai scrie azi că deputatul PNL Mihai Voicu a fost condamnat, joi, la 3 ani de închisoare cu suspendare într-un dosar acuzat de DNA că le-ar fi impus membrilor de partid să plătească pentru campania electorală dacă voiau să candideze pe un loc eligibil.

„Deputatul PNL Mihai Voicu a fost condamnat, joi, la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru folosirea influenței sau a autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. Decizia nu este definitivă. Decizia de condamnare nu este definitivă, și poate fi atacată la un complet de 5 judecători”, scrie Adevărul.

Mihai Voicu a declarat că s-a autosuspendat din partid și că se retrage definitiv din politică.

„M-am autosuspendat din calitatea de membru de partid și mă retrag definitiv din politică. Sentința nu este definitivă, dar este un gest normal pe care trebuie să îl facă oricine se află în această situație”, a declarat Mihai Voicu, citat de Digi24, mai arată Adevărul.

Seară frumoasă!

CCR își va reconstrui pagina de internet was last modified: iunie 21st, 2019 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter