Anchete în cazul fetiţei din Baia de Aramă, dată în adopţie unui cuplu de români din SUA

24 iun. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 470

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Cazul fetiței din Baia de Aramă, în vârstă de de 8 ani, dată în adopție unui cuplu din SUA cu cetățenie română ține azi prima pagină a presei de azi.

„Un protest are loc, vineri seara, în Baia de Aramă, județul Mehedinți, unde o fetiță de 8 ani a fost luată cu mascații din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, după ce copila a fost înfiată de o familie de români stabiliți în America. Fetița a fost luată din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, județul Mehedinți, după ce copila a fost înfiată de o familie de români stabiliți în America”, relatează Digi 24.

Original Black Friday pe UJmag.ro!

„Polițiști de la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Mehedinți, însoțiți de un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, au descins vinerea trecută, dimineață, în casa unei familii din Baia de Aramă pentru a lua o fetiță de 8 ani, dată în adopție unui cuplu din SUA cu cetățenie română”, mai scrie Agerpres.

Premierul Viorica Dăncilă afirmă că este „incalificabil” modul în care a fost tratată fetița de la Baia de Aramă, iar autoritățile trebuie să dea un exemplu pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple.

„Pentru mine ceea ce se întâmplă cu fetița de la Mehedinți este foarte important. Dincolo de modul în care s-a procedat, de instituții, de faptul că, am spus și repet, este incalificabil modul în care a fost tratată fetița, trebuie să vedem ceea ce putem face pentru copil. Și acest lucru trebuie să-l judecăm nu numai din punct de vedere al Executivului, nu numai din punct de vedere al funcțiilor pe care le deținem, cred că acest lucru trebuie să-l judecăm cu sufletul și să dăm un exemplu pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple. Nimeni, absolut ce funcție ocupă, nu are dreptul să aibă un asemenea comportament cu un copil”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, scrie Agerpres.

„Ministrul Justiției, Ana Birchall, a afirmat luni că va discuta cu procurorul general interimar, Bogdan Licu, dar și cu magistrații de la Secția de Investigarea a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) pentru ca «gesturi», precum cele din cazul fetiței adoptate din Baia de Aramă să nu se mai repete. Întrebată dacă minora a fost dată în consemn la poliția de frontieră, Birchall a precizat că nu știe, dar că va oferi detalii presei imediat ce va fi informată. Birchall consideră că «este firesc» ca, până la momentul în care se lămurește legalitatea procedurii de adopție, fetița să rămână în România”, mai scrie Agerpres.


Procurorul general interimar, Bogdan Licu, anunță că polițiști judiciari și procurori ai SIIJ se află la Craiova, unde fac verificări într-un dosar penal deschis vineri, după apariția în presă a imaginilor cu preluarea spre adopție a minorei Sorina.

„Vă asigur că în calitate de procuror general nu tolerez abuzuri și nu voi acoperi greșeli. Prin urmare, încă de vineri după-amiază, în cadrul SIIJ a fost constituit un dosar penal ce are ca obiect cercetarea împrejurărilor ce s-au semnalat în mass-media”, a spus procurorul general interimar, Bogdan Licu, notează Agerpres.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat sâmbătă că a avut o discuție telefonică cu ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, care l-a asigurat de toată colaborarea sa pentru a verifica starea copilului adoptat de familia de români din SUA, urmând ca luni să se vadă cu acesta pentru a clarifica situația.

„Am trimis un mesaj către ambasada SUA să discutăm. Ambasadorul Klem (Hans Klemm n.r) a fost de acord. Am avut o discuție telefonică cu el și m-a asigurat de toată colaborarea lui pentru a verifica starea copilului, să vedem că este în regulă și să transmitem opiniei publice tot ce trebuie pentru a lămuri, a clarifica situația”, a declarat, pentru Agerpres, ministrul Muncii.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și a demarat o anchetă urgentă în cazul fetiței ridicate din casa în care a crescut, după ce a fost adoptată de o familie din SUA.

„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și a demarat o anchetă urgentă în cazul fetiței luată cu mascații din casa în care a crescut, după ce a fost adoptată de o familie din Statele Unite ale Americii. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 49 din Constituția României, privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și protecția copiilor și a tinerilor. Ancheta va fi efectuată de către specialiști din cadrul Domeniului pentru prevenirea torturii și Avocatului Copilului”, anunță un comunicat al Avocatului Poporului transmis sâmbătă Agerpres.

Premierul Viorica Dăncilă îl amenință cu demiterea pe Narcis Neaga, șeful CNAIR, dacă nu se construiesc 100 de km de autostradă.

„«Iau în calcul și acum acest lucru», a răspuns Viorica Dăncilă, la Antena 3, întrebată despre afirmația de anul trecut când îl dădea ultimatum lui Narcis Neaga cu privire la construcția de autostrăzi. Dăncilă anunță și înființarea unui departament pe infrastructură, care va funcționa în subordinea premierului: «legat de autostrăzi, voi face un departament pentru infrastructură, investiții, în subordinea premierului, pentru că fiecare a venit cu promisiuni, nu pot să îmi asum până nu facem acest departament»”, notează Cotidianul.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Presa mai scrie că EximBank și National Bank of Greece au semnat acordul de achiziție a 99,28% din Banca Românească, potrivit unui comunicat al băncii.

„Ministerul Finanțelor, în calitate de acționar majoritar al EximBank, a crezut de la bun început în potențialul extraordinar al acestui demers care, iată, vine să încununeze preocuparea permanentă a autorităților române de întărire a prezenței, a rolului și a impactului sistemic al băncilor cu capital de stat pe piața bancară locală. Avem încredere că noua entitate va acționa ca un factor important de susținere a creșterii economice a țării prin suportul financiar pe care îl va acorda tuturor segmentelor de piață, fie că vorbim despre persoane fizice, sau companii”, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, scrie Agerpres.

Seară frumoasă!

Anchete în cazul fetiței din Baia de Aramă, dată în adopție unui cuplu de români din SUA was last modified: iunie 24th, 2019 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter