A fost prins cel mai mare falsificator de bancnote de plastic

24 iun. 2020
Vizualizari: 554

Deschidem Revista din această seară amintind cititorilor noștri faptul că, în fiecare an, pe 24 iunie, sărbătorim Ziua Avocatului Român, prilej cu care dorim avocaților români cât mai multe reușite profesionale și multă sănătate.

Și, tot astăzi, sărbătorim, în țară, dar și în comunitățile românești din întreaga lume, Ziua Universală a Iei.

„La începutul anului 2013, comunitatea online «La Blouse Roumaine», fondată de Andreea Tănăsescu, în 2012, a propus ca data de 24 iunie (sărbătoarea de Sânziene) să devină o zi dedicată iei și să fie numită Ziua Universală a Iei. Prima marcare a acestei zile a avut loc la 24 iunie 2013, odată cu sărbătoarea de Sânziene (Drăgaica). În 2015, cu ocazia celei de-a III-a ediții a Zilei Universale a Iei, în urma eforturilor comune ale Ambasadei României la Washington și ale comunității românești din capitala americană, ziua de 24 iunie a fost proclamată de Primăria Washington D.C., Ziua Universală a Iei în acest oraș”, scrie Agerpres, care oferă detalii în legătură cu manifestările organizate cu acest prilej, din acest an.

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 69/2020 pentru modificarea Codul fiscal, extinzând facilitățile la plata impozitului anual pe clădiri sau a taxei lunare pe clădiri.

„Astfel, proiectul pentru aprobarea O.U.G. 69/2020 are ca obiect de reglementare instituirea unor măsuri fiscale, prorogarea unor termene, acordarea unor facilități la plata impozitului anual pe clădiri sau a taxei lunare pe clădiri, acordarea unor facilități la plata taxei și a chiriei datorate pentru ocuparea domeniului public, precum și anularea unor obligații accesorii, pentru perioada de urgență, alertă și pentru durata ulterioară încetării stării de alertă până la sfârșitul anului fiscal 2020. (…) Deputații au extins, printr-un amendament la Ordonanță, facilitățile acordate pe perioada stării de urgență și pe timpul stării de alertă și până la sfârșitul acestui an fiscal”, notează Agerpres.

„S-au înregistrat 292 de voturi pentru și unul împotrivă”, mai scrie Agerpres.

Ministerul Justiției a organizat, miercuri, o dezbatere publică asupra Proiectului de Lege privind desființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din Justiție, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniu.

„Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, nu a participat la discuții, ministerul fiind reprezentat de un secretar de stat și specialiști care au luat parte la elaborarea proiectului. (…) Reprezentanții unor organizații neguvernamentale au solicitat ca acest proiect să fie trimis imediat spre dezbatere în Parlament și au reproșat reprezentanților MJ că nu au un calendar concret în acest sens.De asemenea, reprezentanții ONG-urilor au solicitat eliminarea „superimunităților” pentru magistrați, introduse de MJ în acest proiect. Este vorba despre o prevedere din proiect care stipulează că punerea în mișcare a acțiunii penale față de un judecător sau procuror se face cu autorizarea prealabilă a procurorului general, iar trimiterea în judecată a judecătorilor și procurorilor se încuviințează de Secția pentru judecători sau, după caz, de Secția pentru procurori din CSM”, notează Agerpres.

„Discuții aprinse au fost și în legătură cu modul în care vor fi transmise, pe cale administrativă, dosarele de la SIIJ la DNA, DIICOT și celelalte parchete”, mai scrie Agerpres.

Presa scrie despre un nou Proiect de Lege, care ar putea veni în sprijinul urmașilor celor care au suferit în regimul comunist.

„Deputații au adoptat, miercuri, în unanimitate, un proiect de completare a Decretului-Lege nr.118/1990, conform căruia copiii persoanelor decedate din motive politice în dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945 au dreptul la o indemnizație lunară de 500 lei. Camera Deputaților este for decizional”, scrie Cotidianul.

„Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea și completarea Decretului-Lege nr.118/1990, în sensul de a aduce reparațiile juste, cuvenite, pentru suferințele îndurate de victimele regimului comunist aflate în viață, care, datorită persecuțiilor politice, vădit nedrepte, au fost grav discriminate social și profesional, ceea ce a avut ca efect limitarea și restrângerea majoră a veniturilor materiale ale acestora și ale familiilor lor, timp de decenii, în toată perioada comunistă; de asemenea, se are în vedere ca și urmașii celor care au fost victime dovedite ale regimului comunist să beneficieze de reparațiile acordate prin Decretul-Lege nr.118/1990 deoarece, datorită criteriilor aberante stabilite de regimul comunist, au fost considerați ca având «origine nesănătoasă», suferind multe discriminări și limitări profesionale”, se precizează în raportul comisiei de specialitate”, mai arată Cotidianul.

Ziarele scriu astăzi și despre prinderea celui mai mare falsificator de bancnote de plastic din lume.

„Procurorii DIICOT au efectuat, miercuri, cinci percheziții domiciliare în București și în orașul Bușteni într-o cauză ce vizează destructurarea unei grupări infracționale care a falsificat 17.065 de bancnote de 100 de lei, prejudiciul ridicându-se la aproximativ 1.706.500 lei. DIICOT susține că liderul acestei grupări a reușit să producă cele mai bune falsuri din istoria României și să devină cel mai mare falsificator de bancnote din plastic din lume”, notează Cotidianul.

Și tot presa scrie despre un tezaur dacic recuperat de poliție.

„Poliția Județeană Alba a anunțat, miercuri, că polițiștii specializați în protejarea patrimoniului cultural național au identificat o persoană în posesia căreia se aflau peste 155 de obiecte de proveniență arheologică care s-au dovedit a aparține Patrimoniului Cultural Național, categoriile Tezaur și Fond. (…) Obiectele au fost expertizate de specialiști de la Institutul de Arheologie și Istoria Artei Cluj-Napoca, care au concluzionat că aparțin Patrimoniului Cultural Național, respectiv statului român, valoarea totală fiind de 105.278 lei. Potrivit sursei citate, tezaurul este unul dintre cele mai mari recuperate, pe cale judiciară, în ultimii 10 ani și a fost depus în custodia Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, urmând ca această instituție să parcurgă procedurile de clasare în cadrul Patrimoniului Cultural Național și de restaurare în vederea valorificării muzeale și științifice”, notează News.ro.

Seară frumoasă!

A fost prins cel mai mare falsificator de bancnote de plastic was last modified: iunie 24th, 2020 by Claudiu Pamuc
Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: