Vizele pentru români pe agenda discuţiilor Iohannis-Trump

14 aug. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 291

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Președintele român va efectua în zilele de 19 și 20 august o vizită la Washington la invitația președintelui Trump. Președintele Klaus Iohannis a declarat că va readuce în discuție chestiunea vizelor pentru români.

„O să readuc în discuție și tehnicienii să caute soluții. Ca președinte al României doresc să pun problema pe masă”, a arătat Iohannis referitor la programul Visa Waiver „Este o întâlnire pe care am dorit-o și eu și președintele Trump de ceva timp. Sunt chestiuni extrem de importante care trebuie discutate și reiterate: Parteneriatul Strategic, aspecte de securitate, NATO și alocarea a 2% din PIB, relația economică aflată în creștere, relația pe energie. Vor fi și discuții în legătură cu înzestrarea Armatei, faptul că suntem împreună în Afganistan și chestiuni care trenează, precum Visa Waiver. Aici trebuie să se miște un pic lucrurile”, a spus președintele Klaus Iohannis, ieri într-o întâlnire cu jurnaliștii, scrie Libertatea.

Șeful statului a mai afirmat că americanii sunt îngrijorați că Europa va ajunge dependentă de Rusia în domeniul energetic.

„De asemenea, președintele Iohannis a menționat că România își dorește ca Exxon să rămână în proiectul de la Marea Neagră și a explicat că decizia acestora de retragere din proiectul românesc vine «dintr-o politică globală, nu din ceea ce se întâmplă aici»”, mai arată jurnaliștii de la Libertatea.

Premierul Viorica Dancilă a declarat, marți, la Craiova, că, pornind de la  cele evidențiate de cazul de la Caracal, va demara o campanie națională împotriva traficului de persoane.

„Ancheta (n.red.: de la Caracal) este făcută de DIICOT și nu pot să spun eu dacă sunt sau nu sunt mulțumită. Pentru mine, este important să iau toate măsurile ca persoanele vinovate să plătească. Este important să aduc, din punct de vedere legislativ, acele elemente astfel încât fie că vorbim de Ministerul Justiției, fie de situațiile de urgență, fie că vorbim de Ministerul Afacerilor de Interne, să avem aceste reglementări pentru ca astfel de fapte să nu se mai întâmple. Am avut discuții cu MAI, cu Ministerul Justiției, avem deja pregătite ordonanțele de urgență pentru situații de urgență. Am vorbit deja cu domnul Arafat, știți foarte bine că este un grup de lucru în subordinea premierului. Pentru mine, este important să demarăm un adevărat război împotriva criminalității”, a afirmat premierul Dăncilă scrie Agerpres.

„Premierul a precizat că este foarte important ca pe viitor să existe o campanie susținută împotriva traficului de persoane de către toți cei care vor să ducă această luptă”, mai scrie Agerpres.

Presa mai notează azi despre o declarație a lui  Alexandru Cumpănașu după  o discuție avută cu directorul STS.

„L-am întrebat pe domnul director dacă i se pare normală atitudinea operatorului STS față de Alexandra și nu vă pot spune decât ce a spus dânsul – din punctul meu de vedere, acea femeie nu mai are ce căuta în acel sistem, dar domnul director al STS mi-a spus doar atât: că își dorește să fi avut un alt ton, chiar dacă profesional și-a făcut treaba în cadrul serviciului. Din punctul dânsului de vedere tonul avut cu Alexandra a fost unul nepotrivit”, a spus Alexandru Cumpănașu, la ieșirea din sediul Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), scrie Mediafax.

În dosarul de la Caracal apar noi acuzații. O femeie, în vârstă de 49 de ani, a depus la Inspectoratul de Poliție din Olt o plângere împotriva lui Gheorghe Dincă, susținând că a fost bătută și violată de acesta.

„Surse judiciare au precizat, pentru Mediafax, că femeia susține că Dincă a violat-o și a bătut-o. Reprezentanții DIICOT informează că la dosarul privind crimele din Caracal nu a fost declinată o plângere de la IPJ Olt”, notează Cotidianul.

Cotidianul mai scrie că „ancheta de la casa lui Gheorghe Dincă este în plină desfășurare. Aparatură specială pentru scanarea solului va fi folosită pentru cercetări la casa din Caracal, unde se caută probe pe care bărbatul le-ar fi putut îngropa sub pământ sau în gropile betonate. La cercetările din casa și curtea sa participă permanent și Gheorghe Dincă, bărbatul care a mărturisit că le-a omorât pe Alexandra Măceșanu (15 ani) și Luiza Melencu (18 ani), apoi le-a ars cadavrele”.

În ședința din 3 iulie, Guvernul anunța înființarea unui department pentru analiza și monitorizarea implementării proiectelor de investiții în infrastructură aflate în portofoliul instituțiilor publice, a companiilor și societăților naționale.

„Acest departament fără personalitate juridică va funcționa în subordinea prim-ministrului. Are ca obiectiv principal analiza și monitorizarea implementării proiectelor de investiții în infrastructură aflate în portofoliul instituțiilor publice, a companiilor și societăților naționale. Atribuțiile detaliate ale Departamentului vor fi aprobate prin decizia prim-ministrului, Departamentul va fi condus de un consilier de stat și va prezenta săptămânal sau ori de câte ori este nevoie prim-ministrului rapoarte privind evoluția implementării proiectelor de investiții în infrastructură”, scrie News.ro.

Pachet: Principiile procedurei judiciare

De ieri, departamentul are și un șef.

„Conform unei decizii publicate în Monitorul Oficial, Bogdan Pascu, consilier de stat în cadrul Cancelariei premierului, a fost numit la conducerea acestui department”, mai arată News.ro.

Seară frumoasă!

Vizele pentru români pe agenda discuțiilor Iohannis-Trump was last modified: august 14th, 2019 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter