Vaccinul Moderna a ajuns şi în România

13 ian. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 139

Deschidem Revista din această seară cu știrile care vin de dincolo de ocean, din SUA, acolo unde situația rămâne tensionată între susținătorii lui Donald Trump și democrați.

„Camera Reprezentanților a votat marți noapte rezoluția prin care îi cere vicepreședintelui Mike Pence să invoce Amendamentul 25 din Constituția americană pentru a-l înlătura pe Donald Trump din funcție. Această aprobare precede votul de miercuri privind punerea sub acuzare a lui Trump. Măsura a trecut cu 223 de voturi la 205”, relatează NBC News, citat de News.ro.

„Pence a trimis marți o scrisoare președintei Camerei, Nancy Pelosi, în care a spus că nu va folosi prevederile Amendamentului 25 pentru a-l demite pe Trump.Tot mai mulți republicani din Congres au susținut public punerea sub acuzare a președintelui Donald Trump înainte de votul de miercuri. (…) Camera nu îl poate forța pe Pence să îl înlăture pe Trump, iar următorul pas îl reprezintă un vot asupra unui articol privind punerea sub acuzare pentru «incitare la insurecție», după ce președintele și-a încurajat susținătorii printr-un discurs susținut săptămâna trecută să intre în Capitoliu în timp ce era certificată victoria în alegeri a democratului Joe Biden”, mai scrie News.ro.

După evenimentele de la Capitoliu, Președintele SUA a fost întrebat de presă ce crede că ar trebui să urmeze.

„«Este timpul pentru pace și calm», a adăugat Trump, spunând că respectarea forțelor de ordine face parte din «agenda MAGA»”, relatează România liberă.

De asemenea, Președintele a transmis că: „Libertatea de exprimare este atacată ca niciodată. Al 25-lea amendament este cu risc zero pentru mine, dar va reveni să-l bântuie pe Joe Biden și administrația Biden”, mai notează România liberă.

Chiar dacă Președintele Trump își îndeamnă susținătorii la calm și pace, Washington rămâne în alertă.

„Reprezentanții Poliției Capitoliului au atras atenția asupra unor comploturi și proteste armate de-a dreptul «macabre» care ar putea avea loc în următoarele zile, cu ocazia inaugurării oficiale a noului președinte al Statelor Unite, Joe Biden, eveniment programat pe 20 ianuarie”, relatează Huffington Post, citat de Digi 24.

„Într-o discuție privată ținută luni seara cu congresmeni democrați, noii șefi ai Poliției Capitoliului au precizat că monitorizează în prezent trei comploturi considerate drept «amenințări serioase» la adresa membrilor Congresului american. Primul astfel de complot e legat de organizarea unei demonstranții catalogate drept «cel mai mare protest armat care a avut loc vreodată pe pământ american». Un alt protest aflat în atenția poliției urmează a fi organizat în memoria lui Ashli Babbit, femeia de 33 de ani împușcată în Capitoliu săptămâna trecută. Cea mai mare îngrijorare e provocată însă de un al treilea protest, la care demonstranții și-au propus să creeze un perimetru în jurul Capitoliului, Casei Albe și Curții Supreme de Justiție, cu scopul de a-i bloca – și chiar ucide – pe membrii democrați ai Congresului care vor să intre în Capitoliu, astfel încât republicanii să preia controlul guvernului”, mai scrie Digi 24, citând sursa amintită.

Presa mai scrie că evenimentele de la Capitoliu ar putea afecta în viitor afacerile familiei Trump.

„Grupul bancar german Deutsche Bank și Signature Bank, o instituție financiară din New York care a deservit mult timp familia lui Donald Trump, dau înapoi în a mai face afaceri în viitor cu președintele SUA, Donald Trump, sau companiile sale. Decizia a fost luată în urma asaltului asupra Capitoliului dat de susținătorii lui Trump în data de 6 ianuarie”, informează Bloomberg, citată de Cotidianul.

„Deutsche Bank este, de departe,  cel mai important creditor al lui Trump, cu împrumuturi în valoare de 340 milioane de dolari către Trump Organization. Aceasta «însumează» companiile lui Donald Trump și este acum supervizată de cei doi fii ai săi. Signature Bank a anunțat și ea în mod oficial că va pune capăt legăturilor cu Donald Trump. Un purtător de cuvânt al băncii a precizat că Signature Bank va închide două conturi personale în care Donald Trump are aproximativ 5,3 milioane de dolari”, mai scrie Cotidianul.

Libertatea scrie că vaccinul Moderna a ajuns și în România.

„Aproximativ 14.000 de doze de vaccin Moderna, prima tranșă din acest ser, au ajuns în România, marți, 12 ianuarie. Vaccinul a fost aprobat în UE în urmă cu aproape o săptămână”, notează Libertatea.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medical Valeriu Gheorghiță, a precizat că „medicul va alege ce vaccin va fi administrat unei persoane – Pfizer sau Moderna”, mai arată Libertatea.

Seară frumoasă!

Vaccinul Moderna a ajuns și în România was last modified: ianuarie 13th, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter