Ungaria cumpără vaccin Sputnik V

25 ian. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 105

Mai multe state europene se plâng de livrări insuficiente de vaccinuri anti-COVID-19, care le dau peste cap calendarul de vaccinare a populației. „Ombudsmanul european a anunțat vineri lansarea unei investigații în legătură cu modul în care Comisia Europeană gestionează contractele de achiziție a vaccinurilor anti-COVID-19 încheiate cu companiile farmaceutice în numele statelor membre ale UE”, relatează Reuters, citat de România Liberă.

„Tocmai am deschis o investigație privind refuzul Comisiei (Europene) de a oferi acces public la documentele privind achiziția vaccinurilor împotriva COVID-19”, a declarat un purtător de cuvânt al Ombudsmanului, mai scrie România Liberă.

„Grupul Corporate Europe Observatory a cerut acces la contractul semnat cu compania AstraZeneca, primul încheiat de Comisia Europeană, și la documente legate de negocierea contractelor. Comisia a respins o primă solicitare în acest sens și în prezent este așteptat răspunsul la a doua solicitare”, mai notează România Liberă.

„Italia va lua măsuri legale împotriva companiilor Pfizer și AstraZeneca din cauza întârzierilor în livrarea de vaccinuri anti-Covid, a spus duminică ministrul de Externe, Luigi Di Maio”, scrie News.ro.

„Acțiunea legală, potrivit demnitarului, citat de The Guardian, are ca obiectiv asigurarea dozelor și mai puțin obținerea de despăgubiri. (…) Sâmbătă, prim-ministrul italian Giuseppe Conte a spus că întârzierile livrărilor vaccinurilor Pfizer și AstraZeneca sunt «inacceptabile» Ambele companii au avertizat că nu vor putea livra vaccinuri către Uniunea Europeană așa cum a fost stabilit din cauza unor probleme de producție.Conte le-a acuzat de încălcare gravă a contractelor”, mai arată News.ro.

„Șeful Consiliului italian pentru Sănătate, Franco Locatelli, a spus că livrările făcute de Pfizer au fost, săptămâna aceasta, cu 29% mai scăzute decât era planificat, dar că, până la 1 februarie, nivelul acestora urmează să revină la cel stabilit”, mai arată News.ro.

Inteligența artificială în materie penală

Germania se confruntă cu protestele persoanelor care se declară împotriva vaccinului și a restricțiilor impuse de autorități pentru evitarea răspândirii pandemiei.

„MAI german a mai avertizat că protestele anti-vacciniștilor, ale coronascepticilor și ale adepților teoriile conspirației ar putea scăpa de sub control și s-ar putea ajunge la distrugere de proprietăți, atacuri informatice sau chiar atacuri fizice asupra personalului implicat în campania de vaccinare. Guvernul german a declarat că se pregătește de posibile atacuri asupra centrelor de vaccinare, asuptra transportatorilor serului și asupra fabricanților de vaccinuri. Avertismentul guvernanților vine și în contextul în care Germania și-a înăsprit controalele la frontieră, din cauza coronavirusului, iar distribuitorii spun că importurile de alimente proaspete ar putea înregistra blocaje din această cauză”, scrie Adevărul.

Și tot Germania va deveni prima țară din Uniunea Europeană care va începe să folosească același tratament experimental cu anticorpi pe care l-a primit fostul Președinte American, Donald Trump, pentru COVID-19.

„Guvernul a cumpărat 200.000 de doze pentru 400 de milioane de euro”, a declarat ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, scrie News.ro, citând o declarație acordată de ministru ziarului Bild am Sonntag.

„Funcționează că vaccinare pasivă. Administrând acești anticorpi în faza incipientă a bolii poate ajuta pacienții din grupele de risc să evite o progresie serioasă a ei”, a mai spus Spahn, arată News.ro.

„Noul tratament este o combinație sau «cocktail» a doi anticorpi realizați în laborator. Ei se atașează pe diverse părți ale proteinei-țepușă a virusului, denaturându-i structura”, mai scrie News.ro.

Ungaria se pregătește să folosească și vaccinul rusesc Sputnik V pentru vaccinarea populației.

„Fondul rus de investiții directe (RDIF) a semnat un contract cu oficialitățile maghiare pentru furnizarea vaccinului rus Sputnik V împotriva noii infecții cu coronavirus. Acordul a fost anunțat vineri de ministrul sănătății din Federația Rusă, Mihail Murashko, în urma unei întâlniri cu ministrul afacerilor externe și comerțului exterior al Ungariei, Peter Siyjarto. Murashko a menționat că experții maghiari au vizitat facilitățile producătorilor și, de asemenea, s-au familiarizat cu studiile clinice ale medicamentului efectuate în Rusia. La rândul său, Siyjarto a spus că Sputnik V va fi livrat în Ungaria în trei etape.  El a subliniat că specialiștii maghiari de la Institutul Național de Farmacologie și Siguranță Alimentară s-au familiarizat cu întregul proces de producere a vaccinurilor din Rusia”, relatează România Liberă.

Întreaga lume încearcă să limiteze circulația noilor tulpini de coronavirus. Directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase, Anthony Fauci, atrage atenția că autoritățile din SUA ar trebui să se aștepte la ce e mai rău în legătură cu noua tulpină a COVID-19.

„Trebuie să presupunem acum că tulpina care circulă predominant în Marea Britanie are un grad mare de virulență. Puterea virusului de a provoca daune, inclusiv decese, este mare”, a spus Fauci, scrie Cotidianul.

„El se referea la descoperirea conform căreia nouă tulpină de virus din Regatul Unit ar avea o rată a mortalității cu 30% mai mare pentru persoanele cu vârsta de 60 de ani. (…) Anthony Fauci mai spune că rezultatele preliminare ale unor studii arată că noua variantă descoperită în Africa de Sud, cunoscută drept 501Y.V2, poate evita anticorpii generați de tratamentele pentru virusul SARS-CoV-2 și ar reduce eficiența vaccinurilor. Totuși, rezultatele trebuie analizate pentru a se confirma teoria”, mai arată Cotidianul.

România Liberă mai scrie că noua tulpină a coronavirusului SARS-CoV-2, mult mai contagioasă, a fost confirmată într-o școală din Sectorul 2 al Bucureștiului.

Videoconferința regională de insolvență Buzău

„Astfel, testele realizate la Școala 28 din București au pus în evidență noua tulpină a SARS CoV-2, varianta B.1.1.7, care a avut originea în Marea Britanie”, notează România Liberă.

Seară frumoasă!

Ungaria cumpără vaccin Sputnik V was last modified: ianuarie 25th, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter