Un miliard de dolari pentru construirea zidului dintre SUA şi Mexic

26 mart. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 341

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Deschidem Revista din această seară cu o informație care vine de peste ocean.

„Pentagonul a autorizat un miliard de dolari pentru consolidarea securității la frontiera Statelor Unite cu Mexic”, a declarat Patrick Shanahan, secretarul american interimar al Apărării, relatează site-ul agenției Dpa, citată de Mediafax.

Monitor Dosare

„Bugetul va fi alocat construirii unui zid de aproximativ 92 de kilometri lățime și 5,5 metri înălțime, în apropierea localității El Paso din statul Texas. Potrivit unui comunicat, Pentagonul a anunțat că decizia a fost luată în urma «declarației de urgență națională din 15 februarie, privind frontiera de sud a Statelor Unite»”. Scopul este acela „de a împiedica traficul de droguri din Mexic în SUA”, scrie Mediafax.

Tot în SUA, luni, la Washington, premierul Viorica Dăncilă, a avut o întrevedere cu prim-ministrul statului Israel, Benjamin Netanyahu.

„Cei doi înalți oficiali au salutat relațiile excelente dintre cele două țări, fapt reflectat și de frecvența contactelor bilaterale la nivel înalt. În acest sens, s-a discutat și despre organizarea, în cursul acestui an, a ședinței comune a celor două guverne, precedată de un forum economic cu o secțiune dedicată contactelor business to business”, relatează DC News.

La București, declarațiile premierului legate de relocarea Ambasadei României în Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim determină noi comentarii. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, după ședința Cex PSD, că este necesară o discuție pe această temă în Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) și trebuie luată o decizie.

„Da, eu am văzut această analiză (de la Ministerul Afacerilor Externe -n.r.). Mie nu mi s-a părut că e o analiză care să indice o variantă anume. E o analiză bună, dar nu are finalitatea pe care mi-o doream eu, într-un sens sau altul, dar subiectul mutării ambasadei e unu care trebuie finalizat de decidenții politici. Eu mi-am exprimat opinia, decizia nu e nici la mine, nici la președintele Senatului. În schimb, într-un timp rezonabil, în CSAT trebuie abordat acest subiect și luată o decizie. Doamna premier a exprimat un punct de vedere pe care ni l-am asumat și îl susține și Guvernul. Din punctul meu de vedere, Israelul are dreptul să decidă unde e capitala. Trebuie o discuție. Doar schimbul de replici nu ajută”, a declarat Liviu Dragnea, scrie Mediafax.

Partenerul de coaliție a liderului PSD, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a avut luni un nou termen la ÎCCJ în dosarul în care a fost acuzat de DNA de mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului, dosar în care a fost achitat în primă instanță.

„Procurorul DNA a cerut rejudecarea procesului, la termenul de luni al apelului declarat de Direcție în dosarul în care președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a fost achitat în primă instanță pentru mărturie mincinoasă. Instanța a stabilit pronunțarea sentinței definitive pe 8 aprilie. Apărătorii lui Călin Popescu Tăriceanu au solicitat instanței, să mențină soluția de pe fond. „Solicităm să respingeți apelul ca nefondat menținând soluția atacată. Soluția este legală și temeinică. Consider că instanța fondului a procedat corect, este o hotărâre model și au aplicat corect deciziile Curții”, a susținut avocatul președintelui Senatului, în fața Înaltei Curți”, scrie Adevărul.

Și tot la ÎCCJ, fostul procuror-șef DNA, Laura Codruța Kovesi, a câștigat un nou proces cu Inspecția Judiciară.

„Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, luni, a doua acțiune disciplinară deschisă de Inspecția Judiciară împotriva Laurei Codruța Kovesi, hotărând că fosta șefă a DNA nu a săvârșit o abatere disciplinară pentru că nu s-a prezentat la Comisia parlamentară de anchetă pe tema alegerilor prezidențiale din 2009. Decizia a fost luată cu unanimitate, hotărârea instanței fiind definitivă”, scrie Agerpres.

„Acesta este al doilea proces pe care Laura Kovesi îl câștigă împotriva Inspecției Judiciare, după ce Instanța supremă a decis, tot luni, că ea nu a săvârșit abatere disciplinară când și-a desemnat consiliera, judecătoarea Dana Tițian, să efectueze un control la structurile DNA din Suceava și Iași”, mai notează Agerpres.

În încheierea Revistei, anunțăm o campanie la metrou a Editurii Litera: „Atenție se închid ușile, se deschid cărțile!”. 

„Este campania de încurajare a lecturii anunțată pentru miercuri dimineață, între 9.00 și 11.00, pe magistrala 2 Pipera – Berceni – Pipera. În cele două ore de campanie, călătorii surprinși citind la metrou primesc o carte de la voluntarii dedicați campaniei”, scrie Cotidianul.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Seară frumoasă!

Un miliard de dolari pentru construirea zidului dintre SUA și Mexic was last modified: martie 26th, 2019 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter