Testarea COVID-19 se va putea face şi în farmacii

7 mai 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 118

În acest weekend, Campania de vaccinare continuă, în Capitală, cu un maraton al vaccinării.

„Maratonul vaccinării anti-COVID care se va desfășura la Sala Palatului și la Biblioteca Națională din București și la care vor participa aproximativ 1.200 de voluntari – medici, asistenți medicali, rezidenți și studenți mediciniști – începe vineri, de la ora 16:00, și se va încheia luni. Dintre cei 1.200 de voluntari – 260 sunt medici, 300 asistenți medicali, 135 de rezidenți și 500 de studenți. La Sala Palatului vor fi organizate 40 de cabinete de imunizare iar la Biblioteca Națională – zece cabinet.(…) Cu ocazia maratonului de vaccinare, circulația autobuzelor pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 și 368 va fi extinsă și pe parcursul nopții”, relatează Agerpres.

„Asigurăm o vaccinare timp de 24 de ore din 24 în cele trei zile, cu mici pauze tehnice de curățenie, în cele două locații – la Sala Palatului, unde sunt 40 de cabinete de vaccinare, și la Biblioteca Națională, unde sunt zece cabinete. În total, 50 de fluxuri de vaccinare, operate de circa 1.200 de voluntari. Sunt voluntari, nu sunt plătiți. (…) Evenimentul este sprijinit de Colegiul Medicilor din București, de Ordinul Asistenților Medicali din București, având ajutor de la Primăria Capitalei, prin ASSMB, și ajutor din partea DSP”, a declarat rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, Viorel Jinga, scrie Agerpres.

Potrivit rectorului, „acțiunea va începe vineri, la ora 16,00, și se va termina pe 10 mai, la ora 8,00, însă dacă vor mai fi la rând persoane care doresc să se vaccineze, vor fi și acelea imunizate”, mai arată Agerpres.

„Vom derula acest eveniment prin două paliere importante: prima – activitatea efectivă de vaccinare, dar, în același timp, vom face și activitate de a crește gradul de informare de către comunitatea medicală din universitatea noastră pentru a lămuri populația să se vaccineze, vaccinarea fiind soluția optimă pentru a depăși această situație epidemiologică în care ne aflăm”, a mai susținut Viorel Jinga, notează Agerpres.

„Imunizarea se va face cu vaccinul produs de Pfizer, iar coordonatorul campaniei de imunizare anti-COVID, Valeriu Gheorghiță, va vaccina în cadrul acestui maratonul organizat în București”, mai scrie Agerpres.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat, vineri, la Timișoara, că, pentru a accelera procesul de identificare a noilor cazuri de coronavirus în rândul populației, se vor putea face teste COVID-19 și în unele farmacii.

„Ordinul va veni să clarifice nevoia de circuite din farmacii, iar farmaciile care vor testa vor fi acelea care vor putea asigura un spațiu corespunzător testării, așa încât să fie redus la minim riscul de transmitere a infecției. Testele sunt puse la dispoziție de către Ministerul Sănătății, prin Direcțiile de Sănătate Publică”, a declarat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, la Timișoara, scrie News.ro.

Un alt subiect comentat în presă este bugetul Capitalei. După mai  multe negocieri, Bucureștiul va avea buget. Cel puțin, aceasta era concluzia de la finalul discuțiilor purtate de primarul Capitalei, Nicușor Dan, și reprezentanții USR-PLUS, PNL și PMP.

„Sigur, nu e un buget perfect, dar e pasul necesar și corect pentru a începe investițiile în Capitală și pentru a elimina datoriile și problemele din perioada Firea-PSD. Vom lucra împreună în continuare, inclusiv în perspectiva rectificării din a doua parte a anului, pentru a îmbunătăți abordarea în chestiunile bugetare. Susțin de aceea sporirea solidarității în coaliție, dar și realism maxim în privința chestiunilor dificile. Mulțumesc liderilor și reprezentanților USR PLUS, PNL și PMP pentru contribuția la găsirea unei soluții. E posibilă convocarea în următoarele ore a unei ședințe de Consiliu General, în care vom supune din nou la vot proiectul de buget, cu modificările agreate”, a scris primarul Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook, notează Cotidianul.

„Copreședinții USR PLUS București vor propune aprobarea de către consilierii USR PLUS a noului proiect de buget”, a mai anunțat, vineri dimineață, viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, după ce au ajuns la o înțelegere cu primarul general, Nicușor Dan.

AUR trece Prutul și se extinde și la Chișinău. Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat, miercuri, participarea partidului la alegerile parlamentare din 11 iulie, de la Chișinău.

„Suntem cu aceeași siglă și cu aceeași denumire începând de săptămâna trecută, înregistrați oficial în registrul partidelor politice de la Chișinău. Este pentru prima oară în istoria celor două state când un partid există pe ambele maluri ale Prutului și vrem să avem parlamentari AUR, parlamentari unioniști în ambele parlamente, de aceea candidăm”, a spus președintele Simion într-o conferință de presă, scrie Cotidianul.

Potrivit Cotidianul, legat de alegerile din Republica Moldova, președintele AUR a mai precizat: „Apelul nostru pentru alegerile din 11 iulie este de a crea o forță românească și o singură listă națională, care să intre în Parlamentul de la Chișinău. Pe lângă componenta doamnei președinte Maia Sandu, este nevoie și de o forță românească și întindem mâna către toate organizațiile, persoanele, personalitățile, către toți românii din Basarabia să se alăture AUR.(…) Este o șansă unică de a fi prezenți pe ambele maluri ale Prutului. În spatele meu, pentru prima oară în istorie, avem șase parlamentari basarabeni în Parlamentul României”.

Un sondaj ISOMAR realizat recent îl plasează pe Ludovic Orban în topul preferințelor românilor pentru președinția României.

„Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, Ludovic Orban ar capitaliza 21,19 % din voturile românilor, fiind urmat de Marcel Ciolacu 20,10 % și surpriză George Simion cu 14,16 %, conform ultimelor date sociologice ale INSOMAR.  Dan Barna ar aduna doar – 11.96 %, iar Dacian Cioloș – 8.23 %”, scrie România liberă.

Ordinea este asemănătoare și în topul partidelor.

„PNL conduce topul încrederii populației cu 23,25%. PSD e la mica distanță: 21,91 %, iar AUR cu 15,41 %. PMP și Pro România nu ar intra în Parlament, având 4.69 %, respective 4.21 %”, mai notează România liberă.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

„Sondajul INSOMAR a fost realizat pe un eșantion de 1030 de respondenți, din rândul populației adulte, rezidentă în România, în vârstă de 18 ani și peste, eroarea fiind de plus – minus 3,1% la un nivel de încredere de 95%”, mai scrie România liberă.

Seară frumoasă!

Testarea COVID-19 se va putea face și în farmacii was last modified: mai 7th, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter