Sondaj CURS: PSD – 32%, PNL și AUR – 19%

4 sept. 2023
Vizualizari: 184

Vacanța parlamentară a luat sfârșit, iar Senatul și Camera Deputaților au început azi a doua sesiune parlamentară ordinară a anului.

„Printre prioritățile sesiunii parlamentare se află legea pensiilor speciale, care trebuie pusă în acord cu decizia Curții Constituționale, precum și alte proiecte necesare pentru îndeplinirea jaloanelor din PNRR pentru ca România să primească banii europeni, precum legea salarizării, legea pensiilor”, scrie Agerpres.

„De asemenea, este așteptat pachetul cu măsuri fiscale, care se află în discuția coaliției de guvernare și pentru care premierul Marcel Ciolacu a anunțat că își va asuma răspunderea în fața Parlamentului. În plus, Marcel Ciolacu a spus că social-democrații pregătesc mai multe inițiative legislative, care urmează să fie depuse la Parlament, printre care sancționarea celor care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor prin confiscarea autovehiculului sau eliminarea «păcănelor» din localități”, mai arată Agerpres.

Cotidianul scrie despre rezultatele unui sondaj CURS realizat în luna august, la comanda PSD, prezentat sâmbătă în ședința Consiliului Politic Național al social democraților.

„Potrivit sondajului, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PSD ar fi votat de 32% dintre cei care au declarat că ar merge la vot. Urmează PNL și AUR, la egalitate cu 19%. USR este pe locul patru în preferințele de vot, cu 12%, urmat de UDMR, cu 5%. SOS România, partidul Dianei Șoșoacă, este creditat cu 4% în sondajul CURS, la fel ca PMP”, notează Cotidianul.

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a declarat, la B1TV, că marți va avea o discuție, prima de altfel, în Consiliul de organizare strategică, condus de ministrul Justiției, împreună cu procurorul general, președintele CSM, președintele ÎCCJ, pe tema legii pensiilor speciale.

„Este prima discuție de acest gen și vă asigur că toate lucrurile care țin de buna funcționare a sistemului vor fi puse pe tapet, de genul cum vom ieși din impasul acesta generat de protest, pentru că justiția trebuie să fie la finalul zilei un serviciu public de care nu beneficiază doar statul ci și cetățeanul român, la mult discutata lege a pensiilor speciale.  Suntem în ultima etapă și amendamentele care vor fi agreate sper eu cu Comisia Europeană vor urma calea Parlamentului, ca să punem odată capăt legii pensiilor speciale și să intrăm pe făgașul normal, pe ideea de contributivitate, inclusiv pentru magistrați”, a spus ministrul Alina Gorghiu, precizând că „multe din erorile din sistem sunt generate și e volumul mare de muncă al magistraților”, scrie News.ro.

„Legislația a încurajat ieșirea lor din sistem, câtă vreme pensia este mai mare decât ultimul salariu în plată și asta este o realitate, atunci evident că magistrații au preferat să meargă la pensie la 49 de ani. Se schimbă acum. Această discuție a fost tranșată, se crește această vârstă de pensionare a magistraților ceea ce este un lucru sănătos. (..) Problema a fost tranșată și dânșii au acceptat că pensiile nu au cum să fie mai mari decât salariul în plată. Această discuție nu se poartă cu o categorie care are toate drepturilor. Magistratul din România nu mai are dreptul să facă nimic altceva”, a mai explicat ministrul Gorghiu, notează News.ro.

Bilanțul deceselor din rândul pacienților de la Crevedia a ajuns la 4.

„În cursul acestei dimineți, a decedat la Spitalul Floreasca un pacient aflat în stare foarte gravă încă de la începutul internării, cu arsuri pe 95% din suprafața corporală. Adresăm condoleanțe familiei”, a transmis Ministerul Sănătății, scrie News.ro.

„Pacientul era intubat și ventilat mecanic.(…) În acest moment mai sunt 2 pacienți în stare critică: unul la Spitalul Clinic de Urgență «Bagdasar Arseni» București și altul la o clinică specializată din Italia”, mai scrie News.ro.

Wizz Air a deschis cea de-a doua rută de pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav: Dortmund – Brașov – Dortmund.

„Wizz Air asigură curse regulate între Dortmund și Brașov cu două frecvențe pe săptămână, în fiecare sâmbătă și marți, după următorul program: Dortmund (DTM) 10:30 – Brașov (GHV) 13:55 și Brașov (GHV) 14:30 – Dortmund (DTM) 16:00”, se arată într-un comunicat al Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav, scrie România liberă.

„După ce în urmă cu o lună am început colaborarea cu Wizz Air prin deschiderea zborurilor spre și dinspre Londra, iată că adăugăm la lista rutelor aeriene încă un oraș important la nivel european, Dortmund, o destinație pentru care există cerere foarte mare în rândul pasagerilor din județul Brașov și din județele învecinate. Suntem optimiști în privința potențialului de dezvoltare al aeroportului și contăm pe colaborare bună cu Wizz Air, materializată în cât mai multe zboruri și destinații operate de la Brașov”, a declarat  Alexandru Anghel, directorul general al Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav, mai scrie România liberă.

Seară liniștită!

Sondaj CURS: PSD – 32%, PNL și AUR – 19% was last modified: septembrie 4th, 2023 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: