Sondaj CURS: Primarul Băluţă de la Sectorul 4, preferatul bucureştenilor

13 sept. 2023
Vizualizari: 781

Deschidem Revista din această seară cu un un sondaj CURS, realizat recent cu privire la încrederea populației în actualii primari de sectoare, din București și potențialii candidați la Primăria Capitalei.

„Un recent sondaj de opinie îl plasează pe edilul de la sectorul 4, Daniel Băluță, pe primul loc în preferințele bucureștenilor. Cu scorul de 39 % la încredere, îl întrece pe Robert Negoiță, cu 38% și Cristian Popescu-Piedone, același scor. Surpriza e că Marcel Ciolacu a ajuns la 30%, în topul încrederii bucureștenilor. Finaliștii ultimelor alegeri locale, Gabriela Firea și Nicușor Dan sunt pe un trend descendent. Scor 26-23, în favoarea actualului primar. George Simion nu e locomotivă a AUR în București, încadrându-se în scorul partidului de 15%.Dezastru se înregistrează în jurul USR. Președintele acestui partid, Cătălin Drulă, are doar 8 %, iar Vlad Voiculescu, 6 %”, notează România liberă.

Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” continuă, un număr tot mai mare de localități beneficiind astfel de lucrări de infrastructură care nu își găseau finanțare prin PNNR.

„Programul Un număr de 44 de noi investiții în infrastructură primesc finanțare de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Programul Național de Investiții «Anghel Saligny», ca urmare a semnării, marți, la sediul ministerului, a contractelor de către ministrul Adrian-Ioan Veștea și beneficiarii proiectelor. Contractele, în valoare totală de peste 467 de milioane de lei, urmăresc modernizarea și reabilitarea drumurilor de interes local, precum și înființarea sau extinderea rețelelor de alimentare cu apă și a celor de canalizare”, scrie Agerpres.

„Este mereu o bucurie să mă întâlnesc cu oameni de administrație dedicați comunităților pe care le conduc și care fac demersuri serioase și profesioniste pentru elaborarea și punerea în practică a proiectelor de care locuitorii au nevoie pentru a duce o viață decentă, prin facilitarea accesului la servicii publice de calitate”, a precizat ministrul Dezvoltării, mai arată Agerpres.

Propunerea legislativă inițiată de un grup de deputați neafiliați, membri ai REPER, referitoare la dezincriminarea posesiei de canabis pentru consum propriu, în limita a 3 grame, a ajuns în Comisia juridică de la Senat.

„Comisia juridică a Senatului a acordat marți, în unanimitate, raport negativ unei inițiative legislative de dezincriminare a posesiei de canabis pentru consum propriu, în limita a 3 grame, și înlocuirea sancțiunilor penale cu pedeapsa contravențională cuprinsă între 1.000 și 3.000 de lei. Deputații propun ca sumele provenite din aplicarea amenzilor să fie folosite pentru finanțarea programelor naționale de prevenire și asistență medicală, psihologică și socială a consumatorilor de droguri”, relatează Agerpres.

„Proiectul nu este menit să susțină consumul de droguri, ci să-l combată. (…) Hai să lăsăm zeci de mii de cadre MAI, ca atunci când vor identifica pe cineva pe stradă ca având asupra lui canabis în limita a trei grame, să aplice o (…) amendă usturătoare, iar cei 14 procurori, care acum se ocupă de mii de dosare, să poată să se focalizeze asupra traficului. Trebuie să încurajăm DIICOT să își facă treaba combătând traficul”, a spus deputatul Andrei Lupu, în ședința Comisiei juridice, mai arată Agerpres.

„Vlad Zaha, prezentat de Andrei Lupu ca criminolog specializat la Oxford în combaterea traficului de droguri, a explicat că în alte țări «prohibiția totală a drogurilor a eșuat». Președintele Comisiei juridice din Senat, Cristian-Augustin Niculescu-Țâgârlaș, consideră că proiectul are, ca tehnică legislativă, «foarte multe sincope». Propunerea legislativă va intra în dezbaterea plenului Senatului, prim for sesizat în acest caz”, mai arată Agerpres.

„Militarii au început marți, 12 septembrie, să construiască spații de protecție a populației în localitatea Plauru din județul Tulcea, zona unde au căzut cele două drone rusești descoperite săptămâna trecută”, anunță MApN, într-un comunicat, scrie Libertatea.

„În conformitate cu Hotărârea nr. 31 din 7 septembrie 2023 privind adoptarea unor măsuri de protecție pe teritoriul național din imediata vecinătate a zonei de conflict din Ucraina, emisă de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, Ministerul Apărării Naționale a început marți, 12 septembrie, lucrările de amenajare a spațiilor de protecție a populației la nivelul localității Plauru din județul Tulcea”, mai arată MApN, notează Libertatea.

Datoria istorică a Republicii Moldova la Gazprom revine în atenția mass-media.

„Republica Moldova este dispusă să achite puțin peste 1% din datoria către Gazprom, în pofida pretențiilor financiare ale companiei ruse. Autoritățile de la Chișinău recunosc doar 8,6 milioane de dolari din factura totală de 709 milioane de dolari calculată de furnizorul rus de gaze”, a declarat într-un interviu acordat Agerpres, ministrul moldovean al Energiei, Victor Parlicov.

„De asemenea, acesta a susținut că Republica Moldova ar putea solicita Gazprom despăgubiri pentru neonorarea contractului pe care l-a avut încheiat cu Moldovagaz, ca urmare a sistării unilaterale a livrărilor. (…) Totodată, el a făcut referire în interviu și la obligațiile pe care Guvernul de la Chișinău le are față de populația din Transnistria în cee ce privește asigurarea energiei”, mai notează Agerpres.

Seară liniștită!

 

Sondaj CURS: Primarul Băluță de la Sectorul 4, preferatul bucureștenilor was last modified: septembrie 13th, 2023 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: