Senatorul Diana Iovanovici-Șoșoacă, exclusă din grupul AUR

11 feb. 2021
Vizualizari: 327

Așa cum se anunțase, premierul Cîțu caută noi soluții pentru a face rost de bani. Înghețarea pensiilor, în 2021, și amânarea majorărilor prevăzute în Lege, până în 2023 și 2024, sunt doar câteva dintre măsurile găsite de executiv, prevăzute într-o Ordonanță de urgență care a fost discutată, miercuri, în ședința de Guvern.

„Premierul Florin Cîțu a declarat, la finalul ședinței de Guvern, că o nouă creștere a punctului de pensie este prevăzută pentru 1 ianuarie 2022. (…) Ordonanța cu pricina conține și alte modificări importante: în anul 2022, valoarea punctul de pensie se majorează cu rata medie anuală a inflației; la aceasta, se adaugă cel mult 50% din creșterea reală a salariului mediu brut realizat; majorarea și data de acordare se stabilesc anual, prin legea asigurărilor sociale de stat; începând cu anul 2024, valoarea punctului de referință se majorează anual cu rata media anuală a inflației, la care se adaugă 50% din creșterea reală a câștigului mediu brut realizat. Premierul Florin Cîțu susține că decizia înghețării pensiilor a fost luată pentru că nu sunt bani și pentru că, deja, guvernul suportă un efort suplimentar de 8 miliarde de lei pentru majorările de pensii acordate în 2020”, scrie Libertatea.

Zilele trecute scriam despre verificarea listelor cu beneficiari ai ajutorului social acordat de către Ministerul Muncii. Despre rezultatele controlului scrie România Liberă, care o citează pe ministrul Raluca Turcan.

„Jumătate dintre solicitanții de ajutor social care au fost verificați de Ministerul Muncii au fost trimiși la muncă”, a anunțat, miercuri, ministrul Raluca Turcan, notează România Liberă.

„4.600 de beneficiari de venit minim garantat apți de muncă au fost îndrumați către locuri de muncă, potrivit pregătirii lor profesionale, dintre care 1.130 de persoane au primit dispoziții de repartizare, ceea ce înseamnă că au posibilitatea ocupării unui loc de muncă”, a mai precizat ministrul Muncii, Raluca Turcan, scrie România Liberă.

Presa mai notează că bilanțul incendiului de la „Matei Balș” a ajuns la 19 morți.

„Ministerul Sănătății a anunțat, joi, că încă un pacient care era internat pe 29 ianuarie în Pavilionul V al Institutului «Matei Balș», a încetat din viață. Astfel, numărul total al celor decedați a urcat la 19. Cea de-a 19-a victimă este un bărbat în vârstă de 65 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Clinic de Urgență «Sf. Ioan» din București. Pacientul a fost diagnosticat cu o formă severă de SARS-CoV-2 și prezenta afecțiuni asociate. Ancheta medico-legală trebuie să stabilească, acum, care sunt cauzele decesului”, notează Capital.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) anunță că vaccinul împotriva COVID-19, dezvoltat de AstraZeneca, poate fi administrat și persoanelor cu vârsta peste 65 de ani.

„În recomandările sale foarte așteptate, Grupul strategic consultativ al experților OMS privind vaccinarea (SAGE) recomandă, de asemenea, folosirea vaccinului dezvoltat de AstraZeneca în țări în care sunt prezente și variante ale coronavirusului. (…) Aceste recomandări intervin în condițiile în care vaccinul cu vector viral, dezvoltat de laboratorul britanic AstraZeneca și Universitatea Oxford, s-a confruntat cu o serie de probleme în ultimele săptămâni, eficacitatea sa fiind pusă la îndoială pentru persoanele în vârstă de peste 65 de ani sau în țările în care sunt prezente variante ale coronavirusului”, scrie Cotidianul.

„Pe baza unui studiu, Africa de Sud a invocat duminică posibilitatea unei eficiențe «limitate» a acestui vaccin împotriva variantei sud-africane, considerată mai contagioasă și responsabilă pentru al doilea val de coronavirus în această țară”, relatează Cotidianul, citând Agerpres.

Surpriza electorală a ultimelor alegeri parlamentare, Alianța pentru Unirea Românilor, a anunțat excluderea din grupul parlamentar AUR și retragerea sprijinului politic acordat senatorului Diana Iovanovici-Șoșoacă.

„Domnia sa a refuzat sistematic să acționeze, atât în parlament, cât și în spațiul public, în conformitate cu strategia grupului senatorial AUR, precum și cu deciziile conducerii partidului. De la data prezentului comunicat, d-na. senator Diana Șoșoacă-Ivanovici își exercită mandatul în afara grupului senatorial al AUR”, precizează Biroul Național de Conducere, scrie Digi 24.

Un alt deputat AUR, Mihai Lasca, a fost și el exclus din partid.

„Biroul Național de Conducere al AUR a decis, miercuri, excluderea deputatului Mihai Lasca deoarece acesta a omis să anunțe partidul că este urmărit penal pentru organizare de grup infracțional și condamnat pentru vătămare corporală, anunță formațiunea politică, scrie Agerpres.

Agerpres mai amintește și de cazul deputatului AUR, Francisc Tobă, care este în atenția conducerii AUR.

„Continuarea demersurilor pentru invalidarea mandatului de deputat al lui Francisc Tobă este o altă decizie luată de Biroul Național de Conducere al AUR”, mai notează Agerpres.

Seară frumoasă!

Senatorul Diana Iovanovici-Șoșoacă, exclusă din grupul AUR was last modified: februarie 11th, 2021 by Claudiu Pamuc
Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: