Schimbări în conducerile Camerei Deputaților şi Senatului

23 nov. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 206

Marcel Ciolacu a fost ales, marți, președinte al Camerei Deputaților, post rămas vacant după demisia lui Ludovic Orban.

„Ciolacu a obținut 217 voturi favorabile și 77 «împotrivă». Contracandidata sa de la USR, Cristina Prună, a obținut 77 de voturi «pentru» și 217 «împotrivă». Au votat 299 de deputați și au fost anulate cinci voturi. Sorin Grindeanu, Alexandru Rafila, Marius Budăi au demisionat din conducerea Camerei Deputaților, ei urmând să devină membri ai Guvernului. PSD a făcut alte numiri în locul demisionarilor”, scrie News.ro.

„Ciolacu a anunțat demisiile lui Sorin Grindeanu și Alexandru Rafila din funcțiile de vicepreședinte al Camerei, a lui Daniel Suciu din funcția de secretar și a lui Marius Budăi din funcția de chestor al Camerei. La propunerea liderului grupului PSD Alfred Simonis, aceștia au fost înlocuiți de Anamaria Cătăuță și Daniel Suciu ca vicepreședinți, Alexandra Presură – secretar, Marius Mărgărit – chestor. Lista a fost aprobată cu 233 de voturi «pentru»”, mai arată News.ro.

Și la Senat au fost, marți, schimbări.

„Anca Dragu a fost revocată din funcția de președinte al Senatului cu voturile PNL, PSD și UDMR, iar funcția a fost preluată de premierul interimar Florin Cîțu, în urma votului din plen. USR a anunțat că va contesta revocarea Ancăi Dragu la Curtea Constituțională. Florin Cîțu a fost ales președinte al Senatului, cu 82 de voturi. Anca Dragu, senatoare USR, revocată astăzi din funcție, a candidat din nou și a primit 25 de voturi. Alte 17 voturi au fost anulate. Anca Dragu a fost revocată din funcția de președinte al Senatului. Din 115 senatori prezenți, au votat pentru demiterea ei 82. Au fost, de asemenea, 24 de voturi «împotrivă» și 9 abțineri, notează Digi24.

„USR a anunțat că va contesta revocarea Ancăi Dragu la Curtea Constituțională”, mai scrie Digi24.

Alpha Bank Oferta Start-up este conceputa pentru activitati liberale si beneficiezi de ZERO cost timp de 12 luni

Odată cu stabilirea premierului și a listei potențialilor miniștri ai cabinetului Ciucă, Partidul Social Democrat va prezenta, miercuri, începând cu ora 19:00, măsurile din programul de guvernare.

„PSD a anunțat că va amâna evenimentul de marți, în care era programată prezentarea măsurilor din programul de guvernare, de la ora 18 :00, pentru miercuri, începând cu ora 19 :00, la Palatul Parlamentului, sala I. C. Brătianu”, scrie Agerpres.

Presa scrie că noul ministru al Sănătății are sarcini importante. Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a declarat, marți, că România ar trebui să înceapă să se pregătească pentru cel de-al cincilea val al pandemiei de COVID-19.

„Din ziua de vineri, săptămâna trecută, au obligația, dar și libertatea de a analiza situația punctual, pe fiecare unitate sanitară, și în cazul în care consideră că este nevoie de prioritizarea internărilor și a intervențiilor chirurgicale, atunci pot să păstreze spitalul respectiv numai pe internări COVID-19. În cazul în care consideră că nu mai sunt atâția pacienți, situațiile diferă, totuși, de la un spital la altul, atunci pot să înceapă să primească și pacienți non-COVID-19. Această decizie a fost comunicată spitalelor de la sfârșitul săptămânii trecute. Fiecare spital va face această proprie analiză. Știți că am avut solicitări de la spitale care doreau să prelungească acel termen care expira vineri, pentru a fi exclusiv COVID-19. În situații diferite, este dreptul lor, astăzi, și am prevăzut și un termen de maxim 10 zile până când, cel puțin în această fază, spitalele pot să păstreze, dacă decid așa, să fie exclusiv COVID-19”, a declarat Cseke Attila, marți, la Antena 3, scrie Digi24.

„De azi, chiar trebuie să începem să ne pregătim pentru următorul val. Cel mai important lucru este acela de a ne vaccina. Toate celelalte mesaje și toate celelalte lucruri pe care le face Ministerul Sănătății sunt pe partea de tratament medical. Trebuie să avem termene mai scurte pentru planul de reziliență de paturi”, a mai spus ministrul Cseke Attila, mai notează Digi24.

Deputatul PSD Alexandru Rafila, propus ministru al Sănătății, a declarat, marți, că accesul pacienților la tratamentul în ambulatoriu trebuie să fie mult mai facil, astfel ca oamenii să nu se mai trateze cu medicamente pe care și le cumpără singuri, fără să fie prescrise de medic.

„Trebuie să avem discuții foarte clare, să ne ajute medicii de familie, tratamentul trebuie administrat corect, în ambulatoriu. (Accesul pacienților în ambulatoriu ar trebui să fie mult mai facil pentru că oamenii se tratează acasă și își fac rost de medicamente. Asta ne-a dus la numărul mare de decese. Tratamentul trebuie să fie prescris de medicii de familie sau medicul specialist”, a declarat medicul Rafila, scrie Digi24.

„El a spus că trebuie încurajată testarea, iar accesul la testare să fie mai ușor. Rafila a făcut referire la situația din mediul rural, unde nu ai unde să te testezi. Alexandru Rafila a avertizat că o problemă în perioada următoare este apariția virusurilor gripale”, mai arată Digi24.

„Cel puțin 45 de persoane (46, potrivit agenției de presă bulgare BTA – n.r.), printre care 5 copii, au murit în noaptea de luni spre marți în Bulgaria, într-un accident de autocar care a luat foc”, informează AFP, citată de Agerpres.

„Potrivit primelor informații, victimele erau originare din Macedonia de Nord, unde era înmatriculat autocarul. Însă, potrivit poliției, doar cei doi șoferi erau din Macedonia, în timp ce pasagerii erau «toți albanezi». Drama a survenit în jurul orei locale 02:00 (00:00 GMT), pe autostrada Struma din apropierea localității Bosnek, la 40 km sud de Sofia, a precizat comisarul Nikolai Nikolov, responsabil al Serviciului de luptă împotriva dezastrelor, la televiziunea publică BNT”, mai arată Agerpres.

Seară frumoasă!

Schimbări în conducerile Camerei Deputaților și Senatului was last modified: noiembrie 23rd, 2021 by Claudiu Pamuc
Videoconferința regională de insolvență Buzău

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter