Rusia răspunde României şi introduce cote pentru numărul personalului ambasadei şi al consulatelor

4 aug. 2023
Vizualizari: 86

Rusia răspunde României şi introduce cote pentru numărul personalului ambasadei şi al consulatelor

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, afirmă că Guvernul României trebuie „mai mult decât oricând să gestioneze cu grijă resursele publice și să asigure utilizarea lor eficientă”.

„Să oprim risipa. Guvernul României trebuie mai mult decât oricând să gestioneze cu grijă resursele publice și să asigure utilizarea lor eficientă. Este o prioritate esențială pentru a asigura sustenabilitatea fiscală și pentru a promova o creștere economică sănătoasă. Am împărtășit această viziune astăzi cu reprezentanții Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR), mai ales că domnul Ilie Bolojan știe poate cel mai bine cum trebuie să arate ponderea cheltuieli de funcționare/ cheltuieli de investiții”, a arătat Marcel Boloș, joi, într-o postare pe Facebook, scrie News.ro.

„Reducerea cheltuielilor publice nu trebuie privită ca o măsură austeră sau o restricție asupra dezvoltării, ci ca o strategie necesară pentru a asigura o creștere economică durabilă și pentru a oferi oportunități de dezvoltare. Dimensiunea și structura bugetului vor fi planificate cu grijă, astfel încât să ne asigurăm că prioritățile sociale și economice sunt protejate”, a adăugat ministrul Boloș, mai arată News.ro.

Cotidianul scrie azi că Moscova a introdus, ca represalii, cote pentru numărul de membri ai personalului instituțiilor diplomatice și consulare ale României.

„În data de 3 august, însărcinatul cu afaceri al României în Federația Rusă, Cosmin Constantin Ioniță, a fost convocat la Ministerul rus de Externe, unde i-a fost înmânată o notă din partea ministerului privind introducerea de cote pentru numărul de personal al instituțiilor diplomatice și consulare ale României în Rusia, ca răspuns simetric la limitele impuse Ambasadei Rusiei la București și Consulatului General al Federației Ruse la Constanța”, a precizat instituția diplomatică a Federației Ruse, scrie Cotidianul.

„Luând în considerare politica neprietenoasă dusă cu consecvență de autoritățile române față de Federația Rusă, îndreptată inclusiv spre crearea unor obstacole artificiale și prin nimic justificate în calea funcționării reprezentanței diplomatice și a instituției consulare ale Rusiei în România, MAE (rus) își rezervă dreptul de a lua măsuri suplimentare de răspuns, adecvate situației create ca rezultat al acțiunilor Bucureștiului”, se subliniază în comunicatul Ministerului de Externe rus, mai arată Cotidianul.

După demisiile de la vârful Ministerului Muncii și Ministerului Familiei, în cazurile Voluntari, Premierul operează schimbări și în prefecturi.

„Politicianul Ciprian Dobre redevine prefect în Mureș, iar veterinarul Vasile Oprea va ocupa funcția de subprefect al județului, anunță purtătorul de cuvânt al Guvernului Mihai Constantin. Fără legătură cu subiectul azilelor, Lucian Demezzo a fost numit prefect al județului Olt”, scrie Gândul.

„Oficialii români au declarat joi că, în două zile, vor permite trecerea prin vamă a unui număr de până la 30 de nave care așteaptă să intre în România din porturile ucrainene de la Dunăre, un semn că schimburile comerciale nu s-au oprit în pofida atacurilor rusești asupra porturilor ucrainene”, transmite Reuters, citată de România liberă.

„Traficul pe Dunăre este ultima rută prin care Ucraina poată să își exporte cerealele pe calea apelor, după ce Rusia a introdus luna trecută o blocadă de facto asupra porturilor ucrainene de la Marea Neagră. Înainte ca Rusia să se retragă din acordul privind coridorul din Marea Neagră, porturile de la Dunăre erau responsabile pentru aproximativ un sfert din exporturile de cereale ale Ucrainei”, mai scrie România liberă.

„Donald Trump a pledat joi nevinovat la acuzațiile potrivit cărora a organizat un complot împotriva instituțiilor americane după înfrângerea sa în alegerile din 2020, o acuzație de o gravitate fără precedent împotriva unui fost Președinte al Statelor Unite”, relatează AFP, scrie Agerpres.

„«Nevinovat», a spus miliardarul republican în sala de judecată, după ce l-a ascultat cu atenție pe judecătorul federal din Washington care a prezentat acuzațiile și pedepsele maxime cu închisoarea cu care se confruntă”, reatează Agerpres.

„În acest caz, Trump a fost acuzat de patru capete de acuzare pentru presupusa sa încercare de a întoarce în favoarea sa rezultatul alegerilor din 2020, care a culminat cu atacul asupra Capitoliului comis de susținătorii săi: conspirație pentru înșelăciune, conspirație pentru obstrucționarea unei proceduri oficiale, obstrucționare sau tentativă de obstrucționare a unei proceduri oficiale și conspirație împotriva drepturilor. Această punere sub acuzare se adaugă altor două cu care s-a confruntat fostul președinte în ultimele luni”, mai arată Agerpres.

Următoarea audiere este stabilită pentru data de 28 august.

Seară liniștită!

 

Rusia răspunde României și introduce cote pentru numărul personalului ambasadei și al consulatelor was last modified: august 4th, 2023 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: