69 views
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, afirmă că Guvernul României trebuie „mai mult decât oricând să gestioneze cu grijă resursele publice şi să asigure utilizarea lor eficientă”.
„Să oprim risipa. Guvernul României trebuie mai mult decât oricând să gestioneze cu grijă resursele publice şi să asigure utilizarea lor eficientă. Este o prioritate esenţială pentru a asigura sustenabilitatea fiscală şi pentru a promova o creştere economică sănătoasă. Am împărtăşit această viziune astăzi cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), mai ales că domnul Ilie Bolojan ştie poate cel mai bine cum trebuie să arate ponderea cheltuieli de funcţionare/ cheltuieli de investiţii”, a arătat Marcel Boloş, joi, într-o postare pe Facebook, scrie News.ro.
„Reducerea cheltuielilor publice nu trebuie privită ca o măsură austeră sau o restricţie asupra dezvoltării, ci ca o strategie necesară pentru a asigura o creştere economică durabilă şi pentru a oferi oportunităţi de dezvoltare. Dimensiunea şi structura bugetului vor fi planificate cu grijă, astfel încât să ne asigurăm că priorităţile sociale şi economice sunt protejate”, a adăugat ministrul Boloş, mai arată News.ro.
Cotidianul scrie azi că Moscova a introdus, ca represalii, cote pentru numărul de membri ai personalului instituţiilor diplomatice şi consulare ale României.
„În data de 3 august, însărcinatul cu afaceri al României în Federaţia Rusă, Cosmin Constantin Ioniţă, a fost convocat la Ministerul rus de Externe, unde i-a fost înmânată o notă din partea ministerului privind introducerea de cote pentru numărul de personal al instituţiilor diplomatice şi consulare ale României în Rusia, ca răspuns simetric la limitele impuse Ambasadei Rusiei la Bucureşti şi Consulatului General al Federaţiei Ruse la Constanţa”, a precizat instituţia diplomatică a Federaţiei Ruse, scrie Cotidianul.
„Luând în considerare politica neprietenoasă dusă cu consecvenţă de autorităţile române faţă de Federaţia Rusă, îndreptată inclusiv spre crearea unor obstacole artificiale şi prin nimic justificate în calea funcţionării reprezentanţei diplomatice şi a instituţiei consulare ale Rusiei în România, MAE (rus) îşi rezervă dreptul de a lua măsuri suplimentare de răspuns, adecvate situaţiei create ca rezultat al acţiunilor Bucureştiului”, se subliniază în comunicatul Ministerului de Externe rus, mai arată Cotidianul.
După demisiile de la vârful Ministerului Muncii și Ministerului Familiei, în cazurile Voluntari, Premierul operează schimbări şi în prefecturi.
„Politicianul Ciprian Dobre redevine prefect în Mureş, iar veterinarul Vasile Oprea va ocupa funcţia de subprefect al judeţului, anunță purtătorul de cuvânt al Guvernului Mihai Constantin. Fără legătură cu subiectul azilelor, Lucian Demezzo a fost numit prefect al judeţului Olt”, scrie Gândul.
„Oficialii români au declarat joi că, în două zile, vor permite trecerea prin vamă a unui număr de până la 30 de nave care aşteaptă să intre în România din porturile ucrainene de la Dunăre, un semn că schimburile comerciale nu s-au oprit în pofida atacurilor ruseşti asupra porturilor ucrainene”, transmite Reuters, citată de România liberă.
„Traficul pe Dunăre este ultima rută prin care Ucraina poată să îşi exporte cerealele pe calea apelor, după ce Rusia a introdus luna trecută o blocadă de facto asupra porturilor ucrainene de la Marea Neagră. Înainte ca Rusia să se retragă din acordul privind coridorul din Marea Neagră, porturile de la Dunăre erau responsabile pentru aproximativ un sfert din exporturile de cereale ale Ucrainei”, mai scrie România liberă.
„Donald Trump a pledat joi nevinovat la acuzaţiile potrivit cărora a organizat un complot împotriva instituţiilor americane după înfrângerea sa în alegerile din 2020, o acuzaţie de o gravitate fără precedent împotriva unui fost Preşedinte al Statelor Unite”, relatează AFP, scrie Agerpres.
„«Nevinovat», a spus miliardarul republican în sala de judecată, după ce l-a ascultat cu atenţie pe judecătorul federal din Washington care a prezentat acuzaţiile şi pedepsele maxime cu închisoarea cu care se confruntă”, reatează Agerpres.
„În acest caz, Trump a fost acuzat de patru capete de acuzare pentru presupusa sa încercare de a întoarce în favoarea sa rezultatul alegerilor din 2020, care a culminat cu atacul asupra Capitoliului comis de susţinătorii săi: conspiraţie pentru înşelăciune, conspiraţie pentru obstrucţionarea unei proceduri oficiale, obstrucţionare sau tentativă de obstrucţionare a unei proceduri oficiale şi conspiraţie împotriva drepturilor. Această punere sub acuzare se adaugă altor două cu care s-a confruntat fostul preşedinte în ultimele luni”, mai arată Agerpres.
Următoarea audiere este stabilită pentru data de 28 august.
Seară liniştită!