Rovana Plumb, prima opțiune a Guvernului pentru funcţia de Comisar european

16 aug. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 294

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Deschidem Revista din această seară cu propunerile României pentru funcția de comisar european.

„Europarlamentarii Rovana Plumb și Dan Nica sunt propunerile înaintate de premierul Viorica Dăncilă către președinta aleasă a Comisiei Europene Ursula von der Leyene”, au declarat surse europene pentru CaleaEuropeană.ro, precizând că „Rovana Plumb este prima opțiune a Guvernului”.

Inteligența artificială în materie penală

Sursele citate au precizat că portofoliile dorite de România, în ordinea preferințelor, sunt cele pentru mediu, energie și transporturi.

„«Cel mai probabil, portofoliul pe care Rovana Plumb îl va urmări va fi cel de mediu. Politica privind mediul va avea o importanță din ce în ce mai mare în următoarea Comisie și în politicile europene», au susținut sursele menționate”, mai scrie CaleaEuropeană.ro.

„Potrivit procedurii, cei doi candidați propuși de către Guvernul României urmează să fie intervievați de către președinta aleasă a Comisiei Europene. În urma acestei etape, Ursula von der Leyen trebuie să hotărească dacă acceptă una dintre propunerile României și, în cazul unei decizii afirmative, să aloce candidatului ales un portofoliu. (…) După ce von der Leyen va alege membrii Colegiului său, Consiliul Uniunii Europene va adopta o listă a candidaților pentru poziția de comisar european, câte unul pentru fiecare stat membru. Comisarii-desemnați vor fi ulterior audiați de către comisiile de specialitate ale Parlamentului European, fiecare candidat prezentându-se în Comisia a cărei activitate este corespondentă domeniului de activitate al viitorului comisar European”, notează CaleaEuropeană.ro.

Brexit-ul revine pe prima pagină a presei europene după ce SUA anunță că dorește să sprijine Marea Britanie

„Marea Britanie și Statele Unite discută despre implementarea unui acord comercial parțial care ar putea intra în vigoare în data de 1 noiembrie, la o zi după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană”, a transmis marți un oficial american, citat de Reuters, notează Mediafax.

„Statele Unite ar sprijini cu entuziasm un Brexit fără acord în cazul în care Guvernul Marii Britanii va lua această decizie, a declarat consilierul prezidențial american pentru Siguranță Națională, John Bolton, în cursul vizitei întreprinse la Londra. Mesajul central al vizitei lui Bolton a fost acela că Statele Unite vor ajuta Marea Britanie după Brexit cu un acord de liber schimb. În acest moment, chiar au loc negocieri pe această temă între Robert Lighthizer, reprezentantul SUA pentru Comerț, și Liz Truss, ministrul britanic al Comerțului”, scrie Mediafax.

„Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat în mai multe rânduri că Marea Britanie va ieși din Blocul comunitar la 31 octombrie, cu sau fără o înțelegere, și le-a transmis celorlalți lideri europeni că alte discuții nu vor avea niciun rost decât dacă aceștia vor fi dispuși să renunțe la acordul negociat cu Theresa May”, amintește Mediafax.

Inspectorul școlar general, Ioana Mihaela Neacșu, și președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – București, Eugen Ilea, recomandă părinților să nu se implice financiar în desfășurarea de activități „complexe” de igienizare și de reabilitare a spațiilor școlare, aceste acțiuni aflându-se „în responsabilitatea exclusive” a autorităților locale.

În cazul de la Caracal testele AND nu par să fi clarificat situația Alexandrei Măceșanu. Dan Mărculescu, medic legist, a precizat în direct la România TV de unde pot fi prelevate probe pentru testele ADN astfel încât să prezinte cu o mare certitudine că persoana în cauză este decedată. În ceea ce privește testele ADN făcute la Caracal, în cazul Alexandrei Măceșanu, acestea nu confirmă și decesul acesteia.

„Dintr-un dinte se poate face ADN-ul. Este cea mai dură formațiune a organismului. Se poate face ADN-ul, dar nu confirmă moartea. Dintele nu este un organ vital. Cu totul altfel se pune problema dacă spre exemplu am obține ADN-ul dintr-o vertebră cervicală. Fără această vertebră viața este imposibilă. Când am stabilit un profil genetic dintr-o vertebră cervicală atunci pot spune cu siguranță că persoana în cauză nu se mai află în viață. Până atunci, trebuie să fiu rezervat”, a precizat Dan Mărculescu, medic legist, în direct la România TV, notează DC News.

„Referitor la situația pregătirii unităților de învățământ sub aspectul igienizării și reabilitării pentru începutul anului școlar 2019-2020, Inspectoratul Școlar București, reprezentat de Inspectorul Școlar General, Ioana Mihaela Neacșu, și președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți București, Eugen Ilea, recomandă asociațiilor de părinți și comitetelor de părinți ale claselor să nu se implice în activități complexe de igienizare și de reabilitare a spațiilor școlare, aceste acțiuni aflându-se în responsabilitatea exclusivă a autorităților administrațiilor publice locale”, se arată într-un comunicat de presă al ISMB, scrie Agerpres.

Seară frumoasă!

Conferința națională de executare silită, ediția a XI-a, Online
Rovana Plumb, prima opțiune a Guvernului pentru funcția de Comisar european was last modified: august 16th, 2019 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter