Românii se tem mai tare de majorarea preţurilor decât de COVID-19

20 sept. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 88

Deschidem Revista din această seară cu un sondaj CURS, realizat la cererea PSD, care, dincolo de intenția de vot (contorizată de sondajele de acest gen), ne arată că, pentru români, creșterea prețurilor este un motiv mult mai mare de îngrijorare decât pandemia.

„Conform sondajului, 36% dintre cei chestionați afirmă că principala îngrijorare este creșterea prețurilor, iar pentru 16%, învățământul online, în timp ce, pentru 14%, principala îngrijorare este criza politică, iar valul 4 al pandemiei este motiv de îngrijorare pentru 13%”, notează News.ro.

„45% nu consideră anticipatele o soluție pentru criza politică, iar 42% le consideră o opțiune. 35% cred că dacă moțiunea de cenzură va fi adoptată, Florin Cîțu pleacă și USR revine în Guvern, iar 24% cred că președintele Klaus Iohannis va forța un Guvern minoritar PNL, anticipatele fiind luate în calcul de 7%”, scrie News.ro.

Sondajul prezintă și care este intenția de vot a populației, în condițiile adâncirii crizei economice.

„Potrivit sondajului, la o prezență la vot de 42%, PSD ar fi pe primul loc, cu 36%, urmat de liberali, cu 19% și de AUR cu 14%. USR PLUS ar obține 11% din voturi, iar UDMR și PMP ar fi la limita pragului electoral, cu 5%. Partidul Puterii Umaniste, Pro România și ALDE s-ar situa sub pragul electoral”, mai scrie News.ro.

Sondajul a fost realizat prin metoda CATI, în perioada 8-10 septembrie, pe un eșantion probabilist, multistadial, stratificat, de 861 de respondenți, votanți în vârstă de 18 ani și peste.

Campanie Craciun UJmag 2020

Liviu Dragnea, fost președinte al PSD, a anunțat, duminică seară, că va sprijini un partid nou-înființat, numit „Alianța pentru Patrie”.

„Prin octombrie am avut o discuție cu Codrin Ștefănescu. Mi-a zis că simte nevoia să sprijine apariția unui nou partid care să nu mai fie măcinat de compromisuri interne, de oameni care nu au curaj, de acoperiți, de infiltrați, de tot felul de interese împletite care distrug un partid sau îl lasă acolo unde trebuie să fie, la 20%. Am zis că sunt de acord și îl voi sprijini cu tot ce știu eu, cu toată experiența mea politică, administrativă, economică, să se întâmple acest partid. Am găsit mai mulți prieteni de-ai lui, patru oameni obișnuiți, dar cu curaj, care au devenit membri fondatori, Codrin neimplicându-se de la început în documente pentru a nu risca ca undeva, pe parcursul procedurilor, să se blocheze înființarea partidului. Partidul s-a înființat, se numeste «Alianța pentru Patrie». E un partid la început. S-a născut din lacrimi, deznădejde și din suferință. A noastră, a tuturor. Dar și din speranța că încă se mai poate recupera România”, a declarat Liviu Dragnea, la Realitatea Plus, scrie Digi24.

„Principalul obiectiv al acestui partid îl reprezintă bunăstarea românilor și este animat de patriotism economic. Nu este un partid naționalist, nu este un partid xenofob, nu este un partid radical, antieuropean sau antiatlantic, dimpotrivă”, a adăugat Liviu Dragnea, mai arată Digi24.

Odată cu creșterea ratei de incidență a COVID-19 în Capitală, condițiile de organizare a congresului PNL se modifică. Subprefectul Antonela Ghiță spune că, la rata actuală de incidență COVID-19 din Capitală, la Congresul PNL pot participa peste 2.500 de persoane doar dacă toți participanții sunt vaccinați.

„«O să vedem care vor fi condițiile sanitare, ce se va impune (…). Astăzi, pentru că avem 2,33 la mie, condițiile de desfășurare a unui astfel de eveniment înseamnă 2.500 de persoane maxim în interior care au dovada vaccinării, testului PCR negativ sau trecerii prin boală sau peste 2.500 de persoane, doar dacă toate persoanele sunt vaccinate și au trecut 10 zile de la schema completă de vaccinare», a răspuns, sâmbătă, subprefectul Antonela Ghiță, întrebată în ce condiții poate avea loc Congresul PNL”, scrie Agerpres.

Pentru prima oară în istoria filmului românesc, un actor internațional, nominalizat la Oscar, va interpreta rolul unei personalități românești.

„John Malkovich, nominalizat de două ori la premiile Oscar, îl va juca pe Sergiu Celibidache, marele dirijor român, în coproducția româno-britanică Cravata Galbenă. Filmul este produs de Oblique Media și Celi Films. Producătorii sunt Adela Vrînceanu Celebidachi, Cristina Dobrițoiu, Titi Rădoaie și James Olivier. «Cravata Galbena» este un film biografic în care se prezintă viața unuia dintre cei mai mari dirijori ai lumii. Celibidache a fost un dirijor controversat, extrem de exigent, iubit și detestat în același timp, considerat un geniu de mulți. Viața sa este prezentată în acest film începând cu copilăria sa, până aproape de finalul vieții, de la obscuritate și sărăcie până la succes internațional pe tot mapamondul”, scrie Cotidianul.

Seară frumoasă!

Românii se tem mai tare de majorarea prețurilor decât de COVID-19 was last modified: septembrie 20th, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter