România în haos

6 feb. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 548

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Viscolul și ninsorile au făcut ravagii în sud-estul României. Ministrul demis al Transporturilor, Lucian Bode, a declarat joi că 22 de drumuri naționale sunt închise, majoritatea din sud-estul țării, pe patru drumuri naționale există circulație îngreunată, iar 35 de trenuri sunt staționate.

„La ora 8,00 s-a ridicat Codul roșu. Noi am avut ieri seara un comandament, toată noaptea am stat în contact cu toate echipele noastre din țară. (…) Am o situație de comandament care se prezintă în felul următor: avem 22 de drumuri naționale închise, în continuare mai sunt patru drumuri cu circulația îngreunată. De asemenea, avem 35 de trenuri care sunt în acest moment staționate, pentru că nu pot să se deplaseze pe anumite linii, fiindcă au căzut foarte mulți copaci. Se intervine și după ce se curăță linia se vor deplasa. Avem o singură linie închisă în zona Vatra Dornei, zona Ilva Mică. Acolo am intervenit sunt copaci căzuți, linia este închisă”, a precizat ministrul Bode la Parlament, scrie Agerpres.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Ministrul Transporturilor a precizat că nu sunt curse anulate pe Aeroportul Henri Coandă.

„Iarna face prăpăd în România. Trenuri anulate, drumuri și școli închise în mai multe județe. 18 județe, sub cod portocaliu de viscol”, titrează Libertatea.

„Brăila este unul dintre cele mai afectate județe de vântul puternic. Aproape 39.000 de familii din 70 de localități sunt nealimentate cu energie electrică la această oră. Mai multe Tir-uri au derapat și au blocat șoselele. Între Mircea Vodă și Ianca pe DN 2 B, drumul a fost blocat de două Tir-uri și a înzăpezit 15 autoturisme cu 26 persoane, 2 microbuze cu 22 persoane, o camionetă cu 3 persoane, un autocar cu 40 persoane. Pentru deblocarea acestora, toată noaptea au intervenit drumarii și pompierii. Misiunea salvatorilor a fost grea în condițiile în care vântul a bătut cu peste 100 de km la oră”, notează Libertatea.

„Din cauza ninsorilor, CFR Călători a anulat alte 26 de trenuri care ar fi trebuit să circule joi, numărul acestora ridicându-se astfel la 61, în timp ce vineri nu vor circula trei garnituri”, anunță Evenimentul Zilei, care publică lista completă a trenurilor anulate.

Viscolul și ninsorile vin la pachet cu epidemia de gripă.

„Autoritățile au declarat epidemie de gripă în România, pentru al doilea an consecutiv”, notează azi HotNews.

„Motivul este că în ultima săptămână s-a înregistrat o creștere de peste 99% a numărului de îmbolnăviri, dublu față de nivelul așteptat. În țara noastră s-au înregistrat în ultima săptămână peste 7.000 de cazuri de gripă, anunță Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică. 18 români au murit din cauza gripei în acest sezon”, mai arată agenția de știri HotNews.

Epidemia de gripă de anul trecut s-a soldat cu aproape 200 de decese pe întreg teritoriul României.

Cele 25 de ordonanțe aprobate în ultima zi de mandat de Guvernul Orban par să nu fi ajuns în Parlament.

„Senatorul Titus Corlățean a explicat că la Parlament nu a ajuns decât una dintre cele 25 de ordonanțe adoptate de Guvernul Orban înainte de moțiunea de cenzură, dar și că situația este nemaivăzută, dat fiind faptul că unii miniștri trebuiau să dea avizele pe loc, în ședință”, scrie DCNews.

„Am mai multe comentarii pe baza fragmentelor care ne sunt disponibile datorită mass-mediei. Trebuie să constat lipsa de profesionalism la nivelul fostului Guvern Orban, demis cu o majoritate covârșitoare. Mi-e greu să înțeleg cum pot fi înscrise pe ordinea de zi și adoptate OUG fără avize, în anumite cazuri din partea ministerelor. Cum poți adopta o OUG neavând aceste avize? Pentru că cele care vor veni ulterior pot avea observații serioase. Este un haos incredibil”, a spus Titus Corlățean la Antena 3, arată DCNews.

„În ultimele zile s-a vorbit exclusiv de publicarea în Monitorul Oficial. Dar mai trebuie ceva pentru a intra în vigoare. Trebuie trimise la Parlament, la președinții celor două Camere. Eu nu sunt președinte al Senatului interimar, ci doar am fost mandatat să exercit competențe de președinte până la alegerea altuia. Dar nici eu, nici președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, nu putem spune câte OUG au fost adoptate în ședința de Guvern. Am primit doar una, cea cu polițiștii din penitenciare. Vă dați seama, nici la această oră nu știm câte au fost, de ce au fost adoptate fără avize”, a mai spus senatorul Titus Corlățean, scrie DCNews

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

 

 Seară frumoasă!

România în haos was last modified: februarie 6th, 2020 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter