România deţine cel mai puternic laser din lume

13 mart. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 357

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Deschidem Revista din această seară cu un eveniment de importanță mondială: laserul de la Măgurele, proiect cofinanțat din fonduri europene cu 311 milioane de euro, a atins 10 PetaWatts, cea mai mare putere din lume.

Premieră mondială în proiectul Sistemul laser de mare putere (HPLS) din cadrul Centrului Extrem Light Infrastructure – Nuclear Physics, în data de 7 martie, a fost atinsă puterea de 10 PetaWatts. Guvernul României a sprijinit realizarea acestui proiect complex, infrastructura pan-Europeană ELI (Extreme Light Infrastructure), una dintre cele mai importante facilități de cercetare europene, nu doar pentru că reprezintă o evoluție științifică semnificativă pe plan mondial în domeniul laserilor de mare putere, ci și pentru faptul că se construiește cu resurse financiare alocate prin Programul Operațional dedicat Dezvoltării Regionale, la care se adaugă și fonduri naționale”, se arată azi într-un comunicat al Guvernului României, citat de News.ro.

Brașov: Conferința GDPR în profesiile liberale, instituții și companii

Uniunea Salvați România și Partidul Național Liberal au contestat în decembrie 2018 la Curtea Constituțională O.U.G. nr. 90/2018 privind înființarea Secției speciale de anchetare a magistraților.

„Curtea Constituțională a României a respins, miercuri, sesizarea PNL și USR privind legea de aprobare a O.U.G. referitoare la operaționalizarea Secției de investigare a magistraților, stabilind că actul normativ este constituțional, au precizat, pentru AGERPRES, oficiali ai CCR. Decizia a fost luată cu majoritate de voturi”, scrie Agerpres.

Dacă ieri scriam despre greva grefierilor, azi presa semnalează un nou protest.

„Federația Operatorilor Români de Transport (FORT) organizează pe 20 martie un protest în Piața Victoriei, deoarece ordonanțele de urgență în domeniul transporturilor de pasageri, promise de Guvern, sunt blocate pe circuitul de avizare. Protestul a fost autorizat de Primăria Capitalei, susține FORT”, notează Agerpres.

Presa scrie azi și despre cum vede liderul UDMR, Kelemen Hunor procedura de adoptare a O.U.G. nr. 7/2019.

„Ne-am trezit cu Ordonanța nr. 7 care, de fapt, întoarce tot ce am făcut un an și jumătate. Și Timmermans și oricine care se uită la această ordonanță de urgență poate să spună, totuși, ce se întâmplă, ce s-a schimbat în câteva zile, în câteva săptămâni? Trebuie să explicați rațional. Eu nu am văzut o explicație rațională, mai ales că apoi a venit o altă ordonanță de urgență, prin care s-a pus aproape totul la loc în faza de dinaintea aprobării Ordonanței nr. 7”, a mai spus liderul UDMR, Kelemen Hunor, scrie News.ro.

Liderul UDMR a afirmat că „există, se vede o oarecare grabă, nesiguranță în gândire, care nu are o susținere argumentată, rațională în această zonă”, mai arată News.ro.

Presa mai scrie azi și despre o replică a Direcției Naționale Anticorupție, care susține că informațiile apărute în spațiul public, prin care se acredita ideea că finalizarea unui dosar costă până la aproximativ 880.000 de lei, sunt false și arată că 80% din bugetul instituției reprezintă cheltuieli cu personalul.

Cu referire la informațiile false vehiculate în spațiul public care acreditează ideea unor costuri uriașe pentru soluționarea, în perioada 2015-2018, a dosarelor aflate pe rolul Direcției Naționale Anticorupție, Biroul de Informare și Relații Publice face următoarele precizări. Pe site-ul nostru www.pna.ro, la secțiunea «Resurse financiare și achiziții publice», opinia publică are posibilitatea de a consulta bugetele alocate Direcției Naționale Anticorupție în perioada 2005-2018. Așa cum rezultă de pe site-ul instituției, din bugetul alocat anual pentru DNA, peste 80% reprezintă cheltuieli cu personalul (peste 700 persoane), diferența fiind utilizată pentru cheltuieli cu activitatea de urmărire penală, cheltuieli de întreținere și funcționare, dotări, cofinanțări fonduri europene. Deci, în niciun caz cheltuielile cu finalizarea unui dosar al Direcției Naționale Anticorupție nu ajung la sumele prezentate în spațiul public (ex. 884.823 lei/rechizitoriu), indiferent dacă este vorba despre trimiterea rechizitoriului la instanța de judecată sau orice altă soluție (clasare, renunțare la urmărirea penală)”, se arată într-un comunicat al DNA, notează Agerpres.

Seară frumoasă!

România deține cel mai puternic laser din lume was last modified: martie 13th, 2019 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter