Remanierea guvernamentală, amânată de Preşedintele Iohannis

18 apr. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 271

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Deschidem Revista din această seară cu remanierea guvernamentală anunțată de PSD. Președintele Klaus Iohannis a declarat că a primit propunerile de revocare și de numire a noilor miniștri și că „prima impresie este aceea că remanierea guvernamentală se realizează ca lucrurile să meargă mai prost”.

Am vorbit cu doamna prim-ministru și i-am comunicat că va primi un răspuns la începutul săptămânii viitoare. Revocarea unui ministru sau demisia unui ministru este constituțională decizie a prim-ministrului sau a fiecărui ministru în parte, dar nu pot să semnez niște acte fără a evalua urmările”, a adăugat șeful statului, scrie Mediafax.

Conferința de pregatire profesională a Baroului Ialomița
”

Azi dimineață a avut loc și întâlnirea premierului Dăncilă cu ministrul Tudorel Toader. Întrevederea dintre cei doi a durat o oră și a vizat schimbarea lui Toader din funcție. Ministrul Toader a declarat după întâlnire că a luat act de decizia premierului de a trimite la Cotroceni decizia de revocare a acestuia din funcție. Ministrul Justiției a mai spus că va reflecta cu privire la demisie și va da un răspuns joi, până la finalul programului.

„Eu vreau să spun că am avut relații foarte bune cu fiecare dintre cei trei premieri din guvernele cărora am făcut parte. (….) Vă asigur de faptul că și după încetarea ministeriatului, relațiile dintre mine și domnia sa vor fi neafectate. Spuneam dimineață că aseară a rămas să ne vedem la 9.30 și să discutăm despre variantele de încetare a mandatului. A confirmat că aseară a dat drumul la adresele către președintele republiciii, undeva spre orele 21. Prin urmare, discuția care a existat a fost absolut corectă, în limitele în care eu știam”, a declarat ministrul Tudorel Toader, notează Mediafax.

„Șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea, i-a trimis președintelui Curții Constituționale, Valer Dorneanu, un răspuns primit de la Rețeaua Președinților Curților Supreme de Justiție din Uniunea Europeană, în care se arată că, la nivelul instanțelor supreme, doar Austria are completuri specializate în dosare de corupție. Adresa semnată de Tarcea a fost trimisă joi Curții Constituționale și a fost publicată pe site-ul Instanței supreme”, mai scrie azi Agerpres.

Procurorul general Augustin Lazăr a depus la Consiliului Superior al Magistraturii o cerere prin care solicită să iasă la pensie.

„Lazăr a precizat că mandatul său de procuror general se încheie pe data de 27 aprilie. Augustin Lazăr a candidat pentru un nou mandat de procuror general, însă ministrul Justiției, Tudorel Toader, i-a respins candidatura. Lazăr a fost acuzat în presă că a refuzat eliberarea condiționată a disidentului anticomunist Iulius Filip pe vremea când era membru în Comisia de propuneri pentru liberare din cadrul Penitenciarului Aiud. Ulterior, Augustin Lazăr a susținut că nu știa dacă dosarele luate în discuție în Comisia de la Penitenciarul Aiud erau ale unor deținuți politici, însă și-a cerut «scuze instituționale» pentru practicile discutabile de dinainte de 1989”, notează Agerpres.

După ce presa a adus în atenția publicului cazul disidentului anticomunist Iulius Filip, președintele Klaus Iohannis conferă acestuia Crucea Națională „Serviciul Credincios” clasa a III-a.

Președintele Klaus Iohannis a acționat, încă de la preluarea mandatului, pentru apărarea memoriei victimelor regimurilor totalitare și asumarea corectă a trecutului recent, în acord cu valorile și principiile europene. Prima acțiune publică a Președintelui României a fost decorarea, în data de 22 decembrie 2014, a domnului Octav Bjoza, președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici din România, cu Ordinul Național «Steaua României», în grad de Cavaler, în semn de apreciere pentru înalta sa ținută morală, pentru demnitatea și curajul cu care a militat pentru libertate și democrație”, scrie Mediafax, citând un comunicat al Președinției.

Presa mai scrie că ICCJ a respins cererea procurorilor DNA de preschimbare a termenelor stabilite în dosarul lui Liviu Dragnea.

 „Astfel, următorul termen are loc pe 20 mai așa cum a stabilit inițial instanța. Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins cererea DNA de preschimbare a termenelor dispuse în dosarul lui Liviu Dragnea, informează reprezentanții instanței supreme. Demersul DNA a venit după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit, luni, ca următorul termen în dosarul DGASPC Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare, să aibă loc în data de 20 mai”, notează Mediafax.

Seară frumoasă!

Remanierea guvernamentală, amânată de Președintele Iohannis was last modified: aprilie 18th, 2019 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter