Redeschiderea şcolilor nu este condiţionată de vaccinarea profesorilor

4 ian. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 234

Începutul Noului An coincide cu reluarea acțiunilor de vaccinare. Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiță, a declarat că, de luni, 4 ianuarie a.c., activitatea de vaccinare anti-COVID-19 va fi începută în peste 90% din cele 370 de centre destinate vaccinării personalului medical.

„Trebuie menționat că astăzi avem 13.200 de persoane vaccinate și încă un lucru foarte important, activitatea de vaccinare a fost începută într-un număr relativ mic de centre de vaccinare. (…) Însă de luni, din 4 ianuarie, activitatea va fi începută în peste 90% din cele 370 de centre de vaccinare destinate pentru personalul medical, ceea ce ar trebui să ne asigure o imagine reală a ratei de vaccinare din România. Eu cred că numărul va fi mult mai mare și vom reuși să acoperim într-un timp relativ scurt cel puțin până la jumătatea lunii ianuarie mare parte din personalul medico-social (…) Din 4 ianuarie, 5, 6 ianuarie ar trebui să avem cel puțin 20 de mii de persoane vaccinate pe zi”, a precizat col. dr. Valeriu Gheorghiță, sâmbătă, scrie Agerpres.

Presa mai scrie că noua tulpină a coronavirusului, care a apărut în Marea Britanie, se pare că ar fi ajuns și în România.

„Medicii de la Institutul «Matei Balș» au confirmat pentru Digi24 că au descoperit virusul la un bărbat întors recent în țară. Acesta avea simptome de coronavirus, a fost testat pozitiv și s-a stabilit după analiză că este infectat cu noua tulpină, care este mai contagioasă. Purtătorul de cuvânt de la «Matei Balș», Cătălin Apostolescu, spune, însă, că nu e stabilit cu certitudine că este vorba de noua tulpină, iar acest lucru se va lămuri în zilele următoare, după teste specific”, relatează Digi24.

Libertatea scrie că și Grecia a depistat patru cazuri de infectare cu noua variantă a coronavirusului, la persoane care au călătorit recent din Marea Britanie, potrivit Reuters.

„Este pentru prima dată când Grecia semnalează cazuri de contaminare cu noua variantă a SARS-CoV-2. (…) Grecia a înăsprit măsurile antiepidemice timp de o săptămână începând de duminică, închizând saloanele de coafură și librăriile, cărora li se permisese să se redeschidă înaintea Crăciunului. Grecia a început vaccinarea cu serul anti-COVIDde la Pfizer săptămâna trecută și a raportat până acum 140.099 de cazuri confirmate de infectare cu coronavirus și 4.957 de decese”, relatează Libertatea.

Inteligența artificială în materie penală

Redeschiderea școlilor este un alt subiect din presă.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a fost întrebat dacă există posibilitatea ca școlile să se deschidă acum, pe 11 ianuarie.

„Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt. Pe 11 ianuarie e termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile în urmă. (…) Revenirea la școală se va face ținând seamă și de ceea ce vor face alte state care se confruntă cu aceeași problem”, a declarat ministrul Educației, notează Digi 24.

„Potrivit sursei citate, este vehiculată data de 8 februarie, ca un «plan» pe care ministrul Sorin Cîmpeanu l-ar avea pentru redeschiderea școlilor. Dacă școala s-ar redeschide fizic abia în februarie, pe 11 ianuarie elevii ar începe școala tot în format online”, mai scrie Digi 24.

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiță, afirmă că redeschiderea școlilor pentru cursuri față în față nu este condiționată de vaccinarea profesorilor.

News.ro scrie că, fiind întrebat dacă deschiderea școlilor ar putea fi condiționată de vaccinarea profesorilor, dr. Valeriu Gheorghiță a replicat: „Nu cred. Ceea ce pot să vă spun este că, cu siguranță, cadrele didactice și personalul din învățământ este prioritizat, pentru că deservește realmente o activitate esențială extrem de importantă pentru societate și pentru sistemul educațional din țara noastră și cu siguranță va avea prioritate la vaccinare. Dar deschiderea școlilor nu este condiționată de vaccinare”.

O companie din Israel susține că a dezvoltat un nou tratament bazat pe proteine, care ​​ar putea vindeca bolnavii de COVID-19, potrivit cityam.com, citat de Știrile ProTV.

„Dr. Rachel R. Alkalay, fondatoarea companiei, a explicat pentru City A.M. că proteina spike este partea care conectează virusul de celulele organismului.«Toate cercetările din lume se concentrează pe această proteină spike. Am reușit să o descompunem. În esență, este ca și cum ai scoate combustibilul dintr-o mașină», a declarat Alkalay. «Folosim compuși care au fost deja testați pe milioane de oameni în siguranță pentru în alte scopuri. Descoperirile noastre arată că este foarte posibil să aibă un efect imediat în inhibarea virusului la persoanele care au fost expuse», a adăugat ea”, relatează Știrile ProTV.

Noul ministru al Dezvoltării, Lucrărilor publice și Administrației, Cseke Attila, propune ca prefecții și subprefecții să fie politicieni, fără să mai aibă statut de „înalți funcționari publici”.

„Noul ministru al Dezvoltării, Lucrărilor publice și Administrației, Cseke Attila (UDMR), propune ca prefecții și subprefecții să fie politicieni, fără să mai aibă statut de «înalți funcționari publici». După o asemenea modificare, prefecții și subprefecții ar fi scoși din categoria înalților funcționari publici și ar fi incluși în categoria demnitarilor – urmând a ajunge în acele funcții la propunerea unui partid politic”, relatează România Liberă.

Din 2021, mașinile cu volan pe dreapta aduse din Marea Britanie nu vor mai putea fi omologate în România.

„Acestea vor primi certificat doar dacă volanul va fi mutat pe partea stângă, ceea ce presupune costuri suplimentare considerabile. Regatul Unit nu mai face parte din Uniunea Europeană și deci certificatul emis acolo nu mai este valabil. Șoferii care au înmatriculat deja mașinile aduse din Marea Britanie nu vor trebui să repete procedura. Totuși, dacă vor face modificări importante înscrise în cartea de identitatea a vehiculului, atunci, pentru a fi omologată mașina, vor trebui să schimbe postul de conducere pe partea stângă”, relatează Știrile Transilvaniei, citând Digi 24.

Bibliolex Biblioteca juridica virtuala

Seară frumoasă!

Redeschiderea școlilor nu este condiționată de vaccinarea profesorilor was last modified: ianuarie 4th, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter