Recep Tayyip Erdogan şi Antonio Guterres se întâlnesc, în Ucraina, cu Volodimir Zelenski

17 aug. 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 65

Dosarul „Revoluției” deschide Revista din această seară.

„Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a publicat pe pagina de internet a instituției, rechizitoriul din dosarul «Revoluției»”, scrie România liberă.

„Revoluția română din decembrie 1989 reprezintă un moment de maximă importanță pentru istoria națională. Având în vedere interesul major al miilor de persoane vătămate și părți civile din dosarul 11/P/2014, pentru a fi informate corect cu privire la conținutul rechizitoriului, precum și interesul public față de împrejurările stabilite prin probe pentru trimiterea în judecată, vol. I al rechizitoriului se publică pe site-ul Ministerului Public”, a notat Parchetul General pe pagina sa de Facebook, mai arată România liberă.

Filiala județeană Satu Mare a Partidul Național Liberal (PNL) rupe, la nivel local, alianța cu UDMR.

„Filiala județeană a PNL Satu Mare a decis, în unanimitate, retragerea membrilor din funcțiile de conducere din Consiliul Județean Satu Mare și Primăria Satu Mare. Am luat această hotărâre din mai multe considerente, dar sigur că principalele motive se leagă de politica hegemonică a UDMR și lipsa unui parteneriat onest. UDMR nu a luat în calcul cel mai important element și anume că noi, cei din PNL Satu Mare, suntem preocupați de atingerea unor obiective pe care ni le-am asumat în campania electorală fiecare dintre cei prezenți și nu țintiți, legați de anumite funcții politice. Cu sau fără funcțiile de viceprimar și vicepreședinte de Consiliu Județean, PNL Satu Mare își va aduce aportul în realizarea unor obiective cu adevărat importante pentru municipiu și județul Satu Mare. Alegătorii noștri nu sunt de vânzare. Cei care au votat PNL la alegerile din 2020 nu sunt de vânzare și nu tranzacționăm voturile celor care și-au pus încrederea în noi”, a declarat marți, într-o conferință de presă, președintele PNL Satu Mare, Adrian Cozma, scrie Agerpres.

„Acțiunea noastră nu este îndreptată împotriva cuiva. Noi dacă avem o dispută cu UDMR, nu avem o problemă cu etnicii maghiari. Noi avem o dezbatere, o competiție de idei și de proiecte cu un partid numit UDMR, care s-a dovedit că are dublă comandă. Este și în majoritatea din guvernul României, dar face parte și din guvernul de la Budapesta”, a mai afirmat președintele PNL Satu Mare, notează Agerpres.

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

Surpriza ultimelor alegeri din România, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), face planuri pentru viitoarele alegeri.

„Președintele Consiliului Național de Conducere (CNC) al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Claudiu Târziu, a declarat marți, la Bistrița, că partidul său are șansa să câștige la viitoarele alegeri parlamentare peste 50% din voturi”, relatează Agerpres.

„Noi avem și soluții, lucrăm la un program de guvernare, pe care o să îl anunțăm, din ideile lui generale, în septembrie, când vom anunța și o primă echipă de guvernare. Spun o primă, pentru că vrem să avem trei echipe de guvernare pe care să le antrenăm până în 2024, ca din acestea trei să facem un guvern foarte bun pentru România, care să nu piardă vremea și care să nu dea rateuri, că nu mai avem timp”, a afirmat Claudiu Târziu, scrie Agerpres.

„Președintele CNC al AUR a precizat că selecția în echipele de guvernare se va face pe baza competențelor, și nu în funcție de notorietate sau de poziția deținută în partid”, mai arată Agerpres.

Secretarul general ONU, Antonio Guterres, merge joi în Ucraina, acolo unde se va afla și Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan.

„La invitația președintelui Volodimir Zelenski, secretarul general se va afla joi la Lvov pentru a participa la o întâlnire trilaterală cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan și liderul ucrainean”, a declarat  purtătorul de cuvânt ONU, Stephane Dujarric, în timpul unei conferințe de presă, potrivit AFP, preluată de Agerpres și Digi 24.

„La reuniune va fi „examinată” implementarea acordului internațional semnat în iulie la Istanbul pentru a permite exporturile de cereale din Ucraina, acord „în care Turcia este un element cheie”, scrie Digi 24.

„Vor fi ridicate în general o serie de probleme precum necesitatea unei soluții politice a conflictului. Nu am nicio îndoială că se va discuta și chestiunea centralei nucleare (Zaporojie) și altele”, a spus purtătorul de cuvânt ONU, precizând că o întâlnire bilaterală ar trebui să aibă loc între Președintele ucrainean și secretarul general, mai notează Digi 24.

„Compania de stat rusă de gaze Gazprom a declarat marți că prețurile gazelor europene ar putea crește în această iarnă cu 60%, până la peste 4.000 de dolari pentru 1.000 de metri cubi, deoarece exporturile și producția proprie ale companiei continuă să scadă, pe fondul sancțiunilor occidentale”, transmite Reuters, citată de News.ro.

„Prețurile spot ale gazelor în Europa au ajuns la 2.500 de dolari (pentru 1.000 de metri cubi). Potrivit estimărilor conservatoare, dacă o astfel de tendință va persista, prețurile vor depăși 4.000 de dolari pentru 1.000 de metri cubi în această iarnă”, susțin oficialii Gazprom, scrie News.ro.

„În ansamblu, exporturile de gaze ale Gazprom au scăzut cu 36,2%, până la 78,5 miliarde de metri cubi între 1 ianuarie și 15 august, iar producția a scăzut cu 13,2%, până la 274,8 miliarde de metri cubi, comparativ cu un an în urmă”, se arată într-un comunicat, notează News.ro.

„Producția Gazprom a scăzut cu 32,2% în august, față de o scădere de 35,8% în iulie, în termeni anuali, a declarat Evgeni Suvorov, economist la CentroCreditBank, pe canalul său Telegram MMI, adăugând că exporturile au scăzut cu 59%, față de un declin de 58,4% luna trecută”, mai arată News.ro.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Letonia, care după invadarea Ucrainei de către Rusia a revocat aproape 1000 de premise de ședere pe teritoriul său pentru cetățenii ruși, vine cu noi restricții.

„Letonia, care deja și-a înăsprit semnificativ regulile de emitere a permiselor de ședere pentru ruși și bieloruși, anunță că nu va mai reînnoi permisele de ședere temporară existente pentru cetățenii din Rusia și Belarus. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul guvernului țării, marți, după o ședință de guvern. (…) Totuși, șeful executivul leton a precizat că «vor exista unele excepții». Ministrul de interne Kristaps Eklons a sugerat că permisele de rezidență permanentă pentru membri de familie, de exemplu, ar trebui eliberate numai după ce ei au trecut cu succes un test de limbă letonă”, relatează Digi 24.

Seară liniștită!

Recep Tayyip Erdogan și Antonio Guterres se întâlnesc, în Ucraina, cu Volodimir Zelenski was last modified: august 17th, 2022 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: