Putin îi ironizează pe liderii europeni

17 iul. 2023
Vizualizari: 227

Deschidem Revista din această seară cu rezultatele controalelor efectuate, în perioada 10-16 iulie 2023, în 2.700 de centre pentru vârstnici și persoane cu dizabilități sau copii din întreaga țară.

„Din raportările transmise de către agențiile județene pentru plăți și inspecție socială, respectiv a municipiului București, rezultă că în perioada 10-16.07.2023, la nivel național au fost efectuate controale la un număr de 2681 servicii sociale. Au fost aplicate 115 sancțiuni contravenționale, din care 16 avertismente și 99 amenzi, în cuantum total de 1.261.000 lei”, a transmis, duminică seară, Ministerul Muncii, scrie News.ro.

„Sâmbătă, numărul centrelor pentru vârstnici, persoane cu dizabilități sau copii închise în urma controalelor autorităților a ajuns la 30, în cazul altor 36 de astfel de unități fiind suspendată activitate. Duminică au fost verificate 23 de entități, nefiind dispuse măsuri de suspendare/ închidere servicii sociale”, mai notează News.ro.

News.ro înaintează astăzi două nume de politicieni care ar putea prelua ministerele rămase vacante după demisiile miniștrilor: Budăi și Firea.

„Natalia Intotero, președinta Comisiei de învățământ din Camera Deputaților, este favorita pentru a prelua Ministerul Familiei, portofoliu rămas vacant după demisia Gabrielei Firea. La Ministerul Muncii, cele mai mari șanse pentru a-l înlocui pe Marius Budăi le are deputata Simona Bucura-Oprescu, susțin surse politice”, scrie News.ro.

„Natalia Intotero a fost ministru pentru Românii de pretutindeni în Guvernul Dăncilă și secretar de stat în Ministerul de Externe în timpul guvernării Ponta. Este la al treilea mandat de parlamentar din partea PSD. Din decembrie 2020 conduce Comisia pentru Învățământ din Camera Deputaților.(…) Simona Bucura-Oprescu este președintele Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților. A fost aleasă parlamentar de Argeș pe listele PSD mai întâi în 2012, apoi în 2016 și 2020. Numele său a mai fost vehiculat pentru Ministerul Muncii la rotativa guvernamentală din luna iunie, însă conducerea PSD a preferat atunci ca Marius Budăi să-și continue mandatul”, mai notează News.ro.

New York Times scrie despre situația de pe frontal ucrainean.

„Ucraina își regândește strategia după ce a pierdut o cantitate uriașă de armament la începutul contraofensivei sale”, scrie New York Times, citat de Libertatea.

„Aproximativ 20% din armamentul și vehiculele trimise de Ucraina pe linia frontului au fost avariate sau distruse în primele săptămâni ale contraofensivei, notează NYT. Potrivit sursei citate, acest lucru a forțat Ucraina să își regândească strategia și să încetinească puțin ritmul, ca să diminueze pierderile. Volodimir Zelenski, care nu s-a oprit nicio clipă din a sublinia importanța livrării de arme către Ucraina, a reiterat, după ce l-a primit sâmbătă la Kiev pe președintele Coreei de Sud, că pentru a câștiga războiul cu Rusia e nevoie ca ajutorul extern să nu se oprească, ci din contră, să se intensifice”, notează Libertatea.

„Luna trecută, la câteva zile după declanșarea contraofensivei ucrainene, Kremlinul a declarat că a distrus o serie de tancuri Leopard și vehicule blindate americane Bradley în Ucraina. Iar pe 13 iunie, Vladimir Putin anunța că Ucraina a suferit pierderi de «10 ori mai mari» decât Rusia în contraofensiva începută pe 4 iunie”, mai amintește Libertatea.

„Televiziunea de stat rusă a prezentat duminică o înregistrare în care președintele rus Vladimir Putin îi ironizează pe politicienii europeni, pe care îi descrie drept total dependenți de SUA”, relatează DPA, citată de Agerpres.

Dacă li se spune mâine: Am decis să vă spânzurăm pe toți, ei vor întreba un singur lucru, plecându-și ochii: «Putem să facem asta cu frânghii fabricate la nivel local?»”, a spus Putin, citat de agenția de știri TASS, arată Agerpres.

„Cred că asta va fi un fiasco pentru ei pentru că este foarte puțin probabil ca americanii să refuze un contract atât de mare pentru industria lor textilă”, a adăugat Putin, mai scrie Agerpres.

Putin a mai spus la televiziunea rusă, specialiștii ruși vor analiza armele NATO capturate în războiul împotriva Ucrainei.

„Cred că reprezintă o oportunitate să le analizăm să vedem dacă există ceva care poate fi aplicat în țara noastră, de ce nu?”, a declarat Putin, mai arată Agerpres.

Printr-un decret semnat duminică de Președintele Vladimir Putin, statul rus a preluat controlul asupra subsidiarei locale a grupului Danone și asupra participației deținute de Carlsberg la Baltika Breweries.

„Astfel, participațiile deținute de firmele străine în Danone Rusia și Baltika Breweries sunt puse sub conducerea temporară a Rosimushchestvo, agenția federală care gestionează proprietățile guvernului. Decizia vine după ce în aprilie subsidiarele ruse ale Uniper (Germania) și Fortum (Finlanda) au fost puse sub controlul statului rus. Atunci, Kremlinul avertiza că ar putea sechestra și alte active occidentale, ca represalii la deciziile străine împotriva companiilor rusești”, notează România liberă.

Seară liniștită!

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale
Putin îi ironizează pe liderii europeni was last modified: iulie 17th, 2023 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: