Pronunţarea sentinţei în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, amânată pentru 27 mai

21 mai 2019
Vizualizari: 749

Presa comentează azi pe larg extrădarea din Madagascar a fostului primar al Municipiului Constanța, Radu Mazăre.

„Fostul primar al Municipiului Constanța, Radu Mazăre, a fost adus la Penitenciarul Rahova, după ce a fost preluat de la Aeroportul Otopeni de o mașină a Administrației Naționale a Penitenciarelor. Potrivit procedurii, el va sta în carantină pentru 21 de zile, după care va fi transferat la un penitenciar apropiat de localitatea de domiciliu”, scrie Agerpres.

„Autoritățile din Republica Madagascar au informat pe 14 mai că au admis extrădarea lui Mazăre. Poliția Română a demarat, de îndată, formalitățile necesare aducerii în țară a acestuia, informa miercuri IGPR”, mai notează Agerpres.

„Fostul edil are multiple condamnări în România, multe nedefinitive. Pedeapsa definitivă care a atras cu sine și mandatul internațional de căutare este cea pronunțată în 8 februarie de Înalta Curte de Casație și Justiție, când Radu Mazăre a fost condamnat la nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanța, Mamaia, plajă și faleză”, mai arată Agerpres.

Presa scrie și despre ultimul termen în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

„Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit luni, pentru 27 mai, pronunțarea sentinței definitive în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care este judecat liderul PSD, Liviu Dragnea”, scrie Agerpres.

„La ultimul termen al procesului, care s-a desfășurat luni, reprezentantul DNA a cerut ca Dragnea să fie condamnat și pentru instigare la fals intelectual, iar pedepsele aplicate acestuia să fie orientate spre mediu și nu spre minim, așa cum a apreciat instanța de fond. Liviu Dragnea nu s-a prezentat la proces, el fiind reprezentat de doi avocați – Flavia Teodosiu și Marian Nazat. Inițial, avocații lui Dragnea au solicitat amânarea procesului după 5 iunie, când Curtea Constituțională ar trebui să ia o decizie în ceea ce privește modul de constituire a completurilor de 3 de la Instanța supremă. De asemenea, avocații au ridicat mai multe cereri și excepții, inclusiv de sesizare a Curții Constituționale. Judecătorii au respins toate aceste cereri ale apărătorilor și nu au fost de acord cu amânarea procesului, astfel încât s-a trecut la dezbateri pe fond”, mai notează Agerpres.

Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, a dispus, formarea unei comisii de dialog în urma protestelor organizate de angajații din sistemul penitenciar, a anunțat, luni, Ministerul Justiției (MJ).

Referitor la protestele organizate, luni, 20 mai, de angajați din sistemul penitenciar, membri ai Sindicatului Național al Lucrătorilor din Penitenciare, Ministerul Justiției precizează că, încă din prima zi de mandat, ca interimar, viceprim-ministrul Ana Birchall a luat cunoștință de revendicările sindicatelor din penitenciare și a dispus formarea unei comisii de dialog, condusă de secretarul de stat în Ministerul Justiției Ion Popa”, se precizează într-un comunicat al MJ transmis Agerpres.

Asociația Mișcarea pentru Apărarea Statului Procurorilor din România a sesizat Colegiul Consiliului Consultativ al Procurorilor Europeni cu privire la situația sistemului judiciar din România.

„Consiliul Consultativ al Procurorilor Europeni confirmă dreptul legitim al procurorilor din România de a protesta împotriva politicilor sau acțiunilor de natură a le afecta independența și autonomia, potrivit unei informări transmise de Asociația Forumul Judecătorilor. La solicitarea asociaților profesionale din România, Consiliul a emis un aviz cu privire la situația sistemului judiciar din România în care solicită renunțarea la modificările aduse legilor justiției și la secția de investigare a magistraților”, scrie News.ro.

Presa mai scrie azi și despre viitoarea autostradă București – Brașov.

„Contractul de finanțare pentru „Autostrada București – Brașov, tronson Comarnic – Brașov, Lot 2: Sector Predeal – Cristian, km 162+300 – km 168+600 și drum de legătură”, a fost semnat luni în prezența premierului Viorica Dăncilă, a ministrului Transporturilor Răzvan Cuc și a directorului CNAIR Narcis Neaga.Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, valoarea totală a contractului este de 202.235.177,59 lei”, notează Adevărul.

„Marfin Bank Romania, parte a Grupului Vardinogiannis, își schimbă numele în Vista Bank Romania din 21 mai, având ca obiectiv pe termen scurt dublarea cotei de piață până la 1%”, a declarat, luni, în cadrul întâlniri cu presa Antonios Mouzas, CEO Vista Bank România, scrie DC News.

Seară frumoasă!

Pronunțarea sentinței în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, amânată pentru 27 mai was last modified: mai 21st, 2019 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: