Profesorii nu intră în şomaj tehnic

10 apr. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 672

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Deschidem Revista din această seară cu prevederile unei noi Ordonanțe militare, a opta de la începutul stării de urgență în România.

„Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat o nouă ordonanță militară referitoare la restricțiile de circulație, urmând ca circulația în afara locuinței după ora 22.00 să fie permisă pentru cei care se ocupă cu pescuitul comercial și pentru apicultori. Vela a anunțat și că piețele agro-alimentare vor rămâne deschise pe perioada stării de urgență. Exportul pentru grâu, orz, ovăz, porumb, orez, făină de gâu, soia, ulei, zahăr, produse de patiserie este suspendat pe durata stării de urgență. (…) Ordonanța militară 8 prevede că în zilele de joi, vineri și sâmbătă dinainte sărbătorilor religioase care urmează luna aceasta operatorii economici și pot prelungi programul de funcționare în funcție de necesități”, scrie News.ro.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Textul integral al Ordonanței militare nr. 8 îl puteți lectura pe portalul Universul Juridic.

Tot Universul Juridic notează un anunț al Curții Constituționale cu privire la preschimbarea termenelor de judecată din lunile aprilie și mai 2020, din perioada stării de urgență.

„Plenul Curții a hotărât ca, pentru dosarele având ca termen de judecată datele de 28-29-30 aprilie, 7-14 mai 2020, să se preschimbe termenul de judecată stabilit, astfel: Termenul dosarele înscrise pentru data de 28 aprilie a.c. a fost preschimbat pentru data de 26 mai a.c.; Termenul dosarelor înscrise pentru data de 29 aprilie a.c. a fost preschimbat pentru data de 6 mai 2020; Termenul dosarelor din data de 30 aprilie a.c. a fost preschimbat pentru data de 28 mai a.c.; Dosarele având termen în data de 7 mai a.c., îl vor avea în data de 2 iunie 2020; Termenul dosarelor înscrise pentru data de 14 mai a.c. a fost preschimbat pentru data de 28 mai 2020, notează Universul Juridic.

Dacă miercuri presa scria despre faptul că bugetarii vor intra pe rând în șomaj, joi premierul a venit cu o serie de precizări.

„Profesorii nu vor fi afectați de noul cadru pe care Guvernul îl gândește pentru sectorul bugetar, care prevede o perioadă de lucru de 15 zile urmată de alte 15 zile de șomaj tehnic”, a anunțat premierul Ludovic Orban la Radio România, notează Adevărul.

„În ceea ce privește profesorii, mai ales că este nevoie de o creștere a activității profesorilor pe final de an (școlar) și pentru pregătirea tuturor examenelor” acest mecanism «nu se va aplica nici către cadrele didactice. Către personalul administrativ se va aplica, dar nu se va aplica măsura la cadrele didactice», a spus Orban. Vor mai face excepție sectoarele «din prima linie» precum Sănătate, ministerul de Interne, Ministerul Apărării, zonele din Ministerul Muncii care sunt implicate direct în derularea măsurilor de susținere a companiilor și cetățenilor”, mai relatează Adevărul.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a vorbit joi despre soarta alocațiilor pentru copii și majorarea punctului de pensie. Ministrul a subliniat că bugetul pe 2020 trebuie reevaluat, din cauza cheltuielilor angajate de criza coronavirus, și că acest lucru se va întâmpla în zilele următoare.

„Cele mai mari cheltuieli din buget sunt cu asistența socială și cheltuielile de personal. Presiunile pe buget sunt foarte mari. Trebuie reevaluat bugetul și vom veni cu o soluție zilele următoare. Dublarea alocațiilor nu e cuprinsă în banii de buget. Nu există o astfel de promisiune în acest moment, pentru că cei care au făcut-o (guvernul PSD – n.r.) nu a indicat și surse de finanțare pentru ea. Dar creșterea pensiilor era în bugetul inițial, însă ea va depinde de execuția bugetară”, a spus ministrul Florin Cîțu, notează Adevărul.

Ministrul „a spus însă că nu a văzut niciun proiect de lege privind reducerea cheltuielilor cu salariile bugetarilor”, mai arată Adevărul.

Guvernul a aprobat, joi, o hotărâre care prevede posibilitatea ca firmele să își achite online taxele către bugetul de stat, pe ghiseul.ro. Totodată, prin extinderea acestui portal, persoanele juridice vor putea plăti, pe lângă taxe și impozite către bugetul de stat, și alte obligații datorate altor instituții publice (ex. amenzi, tarife).

„Potrivit site-ului oficial (www.gov.ro), Guvernul României a publicat un comunicat privind Sistemul Național Electronic de Plată, operabil de pe platforma ghiseul.ro, care va fi extins pentru a introduce posibilitatea de plată online a taxelor datorate bugetului general consolidat și pentru persoanele juridice”, scrie Universul Juridic.

„Un număr de patru-cinci echipe lucrează, separat, pentru a produce ventilatoare în România și în câteva săptămâni ar putea începe producția în țara noastră”, a declarat, joi seară, ministrul Economiei, Virgil Popescu, notează Agerpres.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

„Eu cred că până acum a fost o direcție strategică greșită a economiei românești să nu avem în țară un producător de echipamente medicale, precum acest ventilator care este vital nu numai în tratarea acestui coronavirus, a acestei pandemii, cât practic este necesar în orice spital din România. Eu sunt optimist, se lucrează, cred că sunt 4-5 echipe în România care lucrează separat. La mine se strâng mai multe informații de la aproximativ toate echipele”, a spus ministrul Virgil Popescu la Digi 24, scrie Agerpres.

„Potrivit acestuia, Dacia-Renault, împreună cu Ford și mai multe companii din orizontala industriei auto, lucrează pentru a produce un ventilator mecanic. Mai există și un grup la Academia Tehnică Militară care lucrează, «și lucrează foarte bine» și va produce un ventilator de concepție românească”, mai relatează Agerpres.

Seară frumoasă!

Profesorii nu intră în șomaj tehnic was last modified: aprilie 10th, 2020 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter