Pro România vrea un premier fără carnet de partid

8 oct. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 323

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Moțiunea de cenzură a Opoziției este unul dintre subiectele de pe prima pagină a ziarelor de azi. Premierul Viorica Dăncilă, liderul PSD, a anunțat luni că, în cazul în care moțiunea de cenzură nu va trece, se va prezenta în Parlament, săptămâna viitoare, cu remanierea și cu un nou program de guvernare adaptat condițiilor.

„Dacă moțiunea nu va trece, săptămâna viitoare venim cu remanierea și atunci adaptăm și programul de guvernare. Anumite lucruri sunt deja depășite. Vom scoate ceea ce s-a realizat, ceea ce din punct de vedere al timpului nu ne mai permite să le realizăm până la sfârșitul anului și vom merge anul viitor. Vom lua fiecare măsură din programul de guvernare care ne-a rămas și, bineînțeles, că trebuie să adaptăm la ceea ce așteaptă populația de la noi. Vom veni și cu câteva măsuri suplimentare pentru populație”, a afirmat premierul Dăncilă, luni, la Senat, scrie Agerpres.

Premierul susține că moțiunea de cenzură „nu va trece”:

Moțiunea nu va trece. Să nu luăm în calcul acest scenariu. Eu cred că, faptul că moțiunea nu va trece este un lucru de echipă. Nu este meritul meu, nu este meritul conducerii partidului, este meritul tuturor, este meritul parlamentarilor, care au înțeles că România are nevoie de stabilitate și de predictibilitate în perioada următoare”, a adăugat Dăncilă, mai arată Agerpres.

O altă părere are președintele Pro România, Victor Ponta, care vorbește despre un nou premier, pe care ar putea să-l propună PSD.

„Președintele Pro România, Victor Ponta, a declarat, luni, că la o oră după ce va trece moțiunea de cenzură în Parlament, va propune PSD să refacă majoritatea de stânga, fără Viorica Dăncilă, menționând că are două sau trei propuneri de premier care nu au carnet de partid. Ponta a precizat că, dacă se va forma un guvern PNL-USR, Pro România va fi în Opoziție”, notează Agerpres.

„«Joi seară, la o oră după moțiunea de cenzură, o să fac o propunere oficială către toți foștii mei colegi de la PSD să refacem o majoritate fără Dăncilă, Fifor. (…) Propunerea de premier o discutăm joi după-amiază. (…) Să fie un premier care nu este nici la PSD, nici la Pro România, că sunt orgolii mari, dar pe care îl cunoaștem, îl susținem toți și din PSD și din Pro România. Este un om care a muncit în guverne. PSD nu ar accepta pe cineva de la Pro România. (…) Important este că, până la alegeri, am putea avea o majoritate de stânga care să facă ce nu s-a făcut din 2016, pentru că nu a vrut Dragnea, Dăncilă etc.  Dacă nu, dacă face Guvernul PNL cu USR și cu PMP și cu cine o mai face, pe noi să nu se bazeze»”, a susținut Victor Ponta, mai arată Agerpres.

Presa mai prezintă azi și o declarație a ministrului Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, care a declarat în ședința de Guvern de vineri că se va adopta o hotărâre de alocare a 1,4 miliarde de lei pentru funcționarea UAT-urilor, a mai precizat și că a doua rectificare bugetară va avea loc în luna noiembrie.

„Este o alocare de fonduri în baza Ordonanței 12, care se referă la rectificarea bugetară către UAT-uri. Sunt cele 1,4 miliarde de lei pe care le-am menționat de mai multe ori și care se distribuie către UAT-urile din România. Nu este o rectificare, este o hotărâre de guvern care va avea o anexă cu toate comunitățile locale și cu sumele. Au fost discuții și cu o parte din comunitățile locale, dar noi am colaborat foarte mult cu colegii din teritoriu, de la finanțele publice locale, pentru că dânșii, practic, au centralizat din fiecare județ în parte și au trimis către centru situația centralizată. Este nevoie de o hotărâre de guvern pentru că ordonanța privind rectificarea asta prevede: prin hotărâre de guvern se alocă fondurile necesare comunităților locale”, a explicat Teodorovici, notează Agerpres.

„Potrivit ministrului, prin această hotărâre de guvern sunt acordate sumele necesare funcționării comunităților locale – salarii, partea socială legată de persoanele cu dizabilități, însoțitori. El a menționat că hotărârea de guvern va fi adoptată indiferent de rezultatul moțiunii de cenzură”, mai arată Agerpres.

Premierul Viorica Dăncilă a reiterat, luni, că a trimis la Bruxelles două nominalizări pentru funcția de comisar european, iar, după respingerea Rovanei Plumb, a rămas valabilă cea de-a doua propunere, Dan Nica.

„Am discutat despre două persoane pe care le-am nominalizat pentru funcția de comisar european. Am avut o discuție și cu domnul președinte Iohannis. Am trimis cele două nominalizări. Prima nominalizare a căzut, mergem pe a doua nominalizare. Nominalizările au fost deja trimise la Bruxelles. Rămâne valabilă a doua nominalizare, domnul Dan Nica”, a afirmat  premierul Dăncilă, scrie Agerpres.

Procurorul general Bogdan Licu cere modificarea legislației în materia furtului calificat.

„Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Bogdan Licu, a cerut, luni, ministrului Justiției, Ana Birchall, sprijin în inițierea adoptării unei modificări legislative care să permită o combatere mai eficientă a criminalității în materia furtului calificat. Bogdan Licu vrea ca părțile să nu se mai poată împăca, pentru că măsura nu a dus la reducerea infracționalității. În primele șase luni ale acestui an, peste patru mii de dosare au fost clasate prin împăcarea părților sau retragerea plângerii”, scrie News.ro.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Și tot News.ro scrie azi despre decizie finală a ICCJ, într-un dosar în care este acuzat un fost procuror de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

„Fostul procuror de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Cătălin Nicolae Ceort, a rămas cu condamnarea de patru ani de închisoare, primită în 2018 pentru luare de mită, după ce a cerut unui om de afaceri cercetat pentru evaziune fiscală 260.000 de euro pentru a primi o rezoluție favorabilă. Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a respins definitiv, luni, apelurile față de acea sentință”, scrie News.ro.

 

Seară frumoasă!

Pro România vrea un premier fără carnet de partid was last modified: octombrie 8th, 2019 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter