Pro România ameninţă cu moţiunea de cenzură

27 ian. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 234

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Corupția, care parazitează mediul de afaceri românesc, revine printre temele comentate în presa românească. Despre corupție vorbește, într-un interviu pentru Ziarul de Iași, și noul ambasador SUA la București, Adrian Zuckerman.

„Principalul lucru care ar trebui făcut pentru ca economia românească să se dezvolte este eliminarea acestei culturi de corupție endemică ce a blocat evoluția țării la nivelul de acum. Poate să mai înainteze puțin, dar ca să facă pași mari trebuie să fie eliminată această corupție”, a declarat ambasadorul Zuckerman, notează News.ro, citând Ziarul de Iași.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

„România «are un potențial atât de mare care nu e exploatat și e ținut înapoi de această cultură a corupției, care trebuie să fie eliminată», a conchis diplomatul”, mai scrie News.ro.

Presa mai consemnează declarațiile ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, de la reuniunea informală a Consiliului Justiție și Afaceri Interne, organizată la Zagreb.

Deși a fost un Consiliu JAI informal, am discutat teme substanțiale. În intervenția din Consiliu, am evocat ideea unui mecanism de evaluare a justiției și a statului de drept pentru toate țările membre, fără a exista paralelisme în acest demers. Este nevoie, desigur, de un singur standard pentru toată lumea. Am arătat că susținerea pentru operaționalizarea Parchetului European va fi un test pentru angajamentul real al tuturor guvernelor statelor membre pentru aceleași standarde de integritate în toate țările membre, pentru protejarea intereselor europene și combatarea corupției cu fonduri europene. Ar fi bine ca toate țările membre ale UE să combată corupția așa cum o face România, inclusiv în domeniul fondurilor europene. Altfel, ajungem la duble standarde în mecanismele de absorbție”, a declarat Predoiu la finalul reuniunii, se arată într-un comunicat al Ministerului Justiției, scrie Agerpres.

Cu o imagine mult mai bună în UE, cu privire la funcționarea justiției și lupta anticorupție, Bulgaria ar putea adopta moneda euro în 2023, fiind și în această privință cu un pas înaintea României.

„Kristalina Georgieva, directorul general al FMI a declarat că președintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, «vede foarte pozitiv» demersul Bulgariei pentru intrarea în zona euro și i-a spus la Forumul Economic Mondial de la Davos că «se pare că bulgara va fi vorbită curând în sala unde au loc întâlnirile zonei euro», relatează Cotidianul.

Presa scrie că președintele CSM, Nicoleta Țînț, și vicepreședintele CSM, Tatiana Toader, au discutat joi cu premierul Ludovic Orban despre pensia de serviciu a magistraților, făcând referire la deciziile Curții Constituționale în materie și la reglementările internaționale.

„În cadrul discuțiilor au fost susținute argumentele CSM privind subiectul pensiei de serviciu a magistraților, cu referire la deciziile Curții Constituționale în materie și reglementările internaționale”, au transmis reprezentanții CSM, scrie News.ro.

Întâlnirea vine după ce magistrații de la mai multe instanțe și parchete au declanșat proteste, inclusiv prin suspendarea activității, nemuțumiți de proiectul privind eliminarea pensiilor de serviciu.

Pro România este la un pas de a introduce o moțiune de cenzură împotriva guvernului Orban. Victor Ponta declară că partidul său va iniția o moțiune de cenzură, dacă este adoptat proiectul de ordonanță pentru modificarea și completarea Legii privind reforma în domeniul sănătății.

„El ( n.n Victor Ponta) menționează că în ianuarie 2012 «a început Băsescu proiectul prin care să ne vindem Sănătatea unor stăpâni bogați din afară – dar a fost oprit de Raed Arafat, de oamenii care au protestat în stradă și de USL în Parlament». «În 2016 a fost adus Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății, care să reia această vânzare ticăloasă a intereselor românilor – a fost oprit prin votul oamenilor din Decembrie 2016! Acum PNL și Plus pornesc din nou pe același drum (probabil mânați din urmă de cei care le plătesc campaniile de 4 ani și tot le cer prețul)! Este momentul ca Pro România să strângă toate forțele politice încă dedicate intereselor României și să oprească încă o dată vânzarea dreptului fundamental la Sănătate! Vă rog pe toți cei care încă țineți la drepturile cele mai importante să fiți alături de noi!», a mai scris Ponta”, relatează Agerpres.

Sănătatea românilor este și pe agenda social-democraților. PSD consideră că Guvernul și Ministerul Sănătății trebuie să acționeze preventiv pentru ca România să nu fie afectată de coronavirusul care face ravagii în China.

„PSD somează Ministerul Sănătății și Guvernul României să ia în serios recomandările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și să ia toate măsurile necesare preîntâmpinării răspândirii coronavirusului din China, inclusiv prin demararea unor campanii de informare a populației privind măsurile de protecție și prevenire”, au scris reprezentanții PSD, duminică, pe pagina de Facebook a partidului, notează Cotidianul.

Conferintele Video Universul Juridic

„Aeroportul Otopeni a luată măsuri pentru informarea publicului privind coronavirusul. Pasagerii cu simptome respiratorii care au călătorit în China sau în alte zone afectate de noul coronavirus sunt sfătuiți să contacteze imediat serviciul medical al aeroportului și să raporteze istoricul de călătorie. De asemenea, reprezentanții Serviciului de Ambulanță România au oferit sfaturi, într-o postare pe Facebook, oamenilor pentru a reduce riscul de infecție cu virusul din China”, mai scrie Cotidianul.

Seară frumoasă!

Pro România amenință cu moțiunea de cenzură was last modified: ianuarie 27th, 2020 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter