Primar interimar la Piteşti

21 mart. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 282

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Deschidem Revista din această seară cu ultima întâlnire de la Bruxelles a prim-vicepreședintelui Comisiei, Frans Timmermans, cu premierul Viorica Dăncilă pe tema reformelor din justiție și a implementării Mecanismului de Verificare și Cooperare.

„«Prim-vicepreședintele Frans Timmermans și premierul român Viorica Dăncilă au avut o întrevedere scurtă la care ambii au confirmat că discuțiile tehnice între Comisie și autoritățile române progresează, iar acțiunile pentru implementarea recomandărilor formulate prin Mecanismul de Verificare și Cooperare (MCV) și problemele suplimentare identificate sunt intensificate în perspectiva obținerii unor rezultate concrete curând», a transmis ieri unul dintre purtătorii de cuvânt ai Comisiei Europene”, scrie Mediafax.

Conferința de pregatire profesională a Baroului Ialomița
”

În timp ce la Bruxelles prima rundă de negocieri pentru desemnarea procurorului-șef european s-a încheiat fără rezultate, la București ministrul Toader suspendă momentan selecția candidaților pentru funcția de procuror european din partea României.

„«Vă aducem la cunoștință faptul că interviul programat pentru data de 22 martie pentru selecția candidaților desemnați în numele României pentru funcția de procuror european va fi reprogramat la o dată ulterioară, ce urmează a fi anunțată pe pagina de internet a Ministerului Justiției», potrivit informării publicate pe pagina Ministerului”, arată Agerpres.

Întrebat ieri când va propune ordonanța de urgență pe completurile de 5 judecători, ministrul justiției, Tudorel Toader, a declarat că „Ministerul este un laborator care lucrează continuu”, refuzând să ofere detalii.

„«Ministerul este un laborator care lucrează continuu. Avem direcții, avem o direcție de elaborare acte normative, când va fi cazul vă voi răspunde. Ministerul este un laborator. Direcția de elaborare a legii pentru redactarea propunerilor de acte normative și vă voi spune la momentul respectiv. Laboratorul funcționează tot timpul», a declarat miercuri, la Ministerul Justiției, Tudorel Toader”, scrie Cotidianul.

„La începutul lunii februarie, premierul Viorica Dăncilă anunța că a discutat cu Tudorel Toader despre O.U.G. privind completurile de 5 judecători, urmând să aibă și alte discuții. Premierul a precizat atunci că speră ca, în cel mai scurt timp, Guvernul să adopte ordonanța”, mai notează Cotidianul.

Presa mai scrie azi că Președintele Klaus Iohannis a promulgat ieri legea care pune în acord cu decizia Curții Constituționale cu modificările aduse legislației privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, citat de Agerpres, Președintele a semnat decretul de promulgare a Legii pentru completarea Legii nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și a demnităților publice, pentru modificarea și completarea Legii nr. 144/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate, precum și pentru modificarea și completarea altor acte normative”.

Ca urmare a unui raport ANI, municipiul Pitești a rămas marți fără primar.

„Prefectul județului Argeș a emis marți un ordin prin care se constată încetarea de drept a mandatului primarului municipiului Pitești, Cornel Constantin Ionică, după rămânerea definitivă a unui raport al Agenției Naționale de Integritate (ANI) din anul 2016, în care se constata că edilul s-a aflat în conflict de interese”, scrie Agerpres.

„Consiliul Local Pitești întrunit în ședință extraordinară a decis, cu 19 voturi «pentru» și două «împotrivă», desemnarea viceprimarului Sorin Apostoliceanu ca primar interimar”, mai notează Agerpres.

Comemorarea a 80 de ani de la începutul celui de-al Doilea Război Mondial provoacă neînțelegeri între Rusia și Polonia.

„Rusia și-a exprimat miercuri nemulțumirea față de decizia Poloniei de a nu-l invita pe Președintele Vladimir Putin la ceremoniile de comemorare a 80 de ani de la începutul celui de-al Doilea Război Mondial, informează AFP”, citată de Agerpres.

„Moscova a acuzat autoritățile poloneze că ignoră «logica istorică» și că dorește să transforme aceste comemorări într-o întâlnire «secretă». «În pofida contribuției decisive și neîndoielnice a patriei noastre la înfrângerea Reich-ului hitlerist și a eliberării Poloniei de invadatorii naziști, Rusia nu are loc în această schemă», adaugă ministerul rus al afacerilor externe”, mai scrie Agerpres.

Seară frumoasă!

 

Primar interimar la Pitești was last modified: martie 21st, 2019 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter