Preşedintele Iohannis a promulgat bugetul pe 2019

15 mart. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 701

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

La o lună după ce Parlamentul a aprobat, în ședință comună, Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2019 și Proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat, acestea au fost promulgate azi de Președintele Iohannis.

„Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul pentru promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2019, informează Administrația Prezidențială”, notează Agerpres.

Monitor Dosare

Președintele Iohannis a criticat azi faptul că Legea bugetului de stat pe 2019 nu a fost reexaminată de Parlament, ajungând la promulgare neschimbată, și a acuzat PSD de rea voință.

„«PSD a picat și ultimul test al responsabilității. Legea bugetului de stat pe care am retrimis-o Parlamentului pentru corectarea gravelor erori din conținutul său a ajuns la promulgare neschimbată. O singură zi – atât a alocat PSD în Parlament pentru reexaminarea unui proiect atât de important pentru țară. Este nu doar o crasă lipsă de seriozitate, este de-a dreptul rea voință refuzul PSD de a repara un buget care, în mod evident, va genera efecte negative în economie, resimțite, din păcate, de cetățeni. Mi-aș fi dorit să promulg un buget bun pentru România și pentru români. Nu a fost să fie», a declarat șeful statului la Palatul Cotroceni”, arată Agerpres.

Președintele Iohannis a anunțat că îi susține pe cei care au protestat azi sub sloganul „România vrea autostrăzi” – „#șîeu”.

„«În legătură cu protestul care se desfășoară astăzi, la ora 15:00, un protest pentru autostrăzi, vreau să știe protestatarii că sunt alături de ei #șîeu», a declarat Iohannis”, mai scrie Agerpres.

Tot azi, secretarul general al PPE, Antonio Lopez, a cerut Guvernului de la București să sprijine candidatura Laurei Codruța Kovesi la funcția de procuror-șef al Parchetului European.

„«Atunci când PPE va deveni, așa cum spun toate sondajele, primul partid din Parlamentul European, trebuie să vedem cum folosim această influență de către membrii PNL în PPE în cel mai bun interes al țării. Avem un exemplu bun pentru colaborarea noastră – este vorba despre susținerea doamnei Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european. Este foarte important și PPE, prin intermediul membrilor săi PNL, a fost conștient că sprijinim și încurajăm un candidat foarte bun. Se pare că Guvernul socialist din România nu gândește același lucru și sunt în stare să meargă împotriva candidatului național. […] Când vor pune socialiștii țara pe primul loc și ideologia pe locul doi? Îi întreb. Toți trebuie să facem același lucru. UE trece acum printr-un moment foarte dificil și cetățenii se așteaptă de la noi să punem țara pe primul loc și ideologia pe locul doi și este foarte important să apărăm imaginea României la Bruxelles. De aceea, PPE are un angajament să ajute președinția română a Consiliului UE atâta vreme cât nu este folosită pentru campanie de către Guvern, ci ca o adevărată reprezentare a tuturor cetățenilor români. Cer din nou Guvernului să sprijine societatea civilă, profesioniștii. Președinția română a Consiliului UE este, totuși, și o președinție pentru români», a declarat Antonio Lopez, într-o conferință de presă comună cu liderul PNL, Ludovic Orban”, notează Agerpres.

Cinci persoane și-au depus candidatura pentru a ocupa funcția de procuror european din partea României, potrivit datelor prezentate azi de Ministerul Justiției. Candidații vor susține pe 22 martie un interviu în fața unei comisii de selecție prezidată de ministrul justiției.

„«În urma anunțului publicat la data de 22.02.2019 pe site-ul Ministerului Justiției, în temeiul Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 8/2019 privind unele măsuri pentru aplicarea Regulamentului (UE) 2017/1939 al Consiliului din 12 octombrie 2017 de punere în aplicare a unei forme de cooperare consolidată în ceea ce privește instituirea Parchetului European (EPPO), și-au depus candidatura pentru funcția de procuror european următoarele persoane: Borcoman Cătălin-Laurențiu, Bulancea Marius Bogdan, Ecedi Stoisavlevici Laura, Hach Elena și Horodniceanu Daniel-Constantin», a anunțat vineri Ministerul Justiției”, arată News.ro.

Presa mai scrie că fostul procuror-șef al DNA Timișoara, Tamaș Schiffbeck, a murit azi dimineață, după ce a căzut de la etajul VI al clădirii instituției unde lucra, varianta sinuciderii fiind luată în calcul de anchetatori.

„«Poliția a fost sesizată printr-un apel la numărul unic de urgență 112, în jurul orei 8:20, că în stradă este căzut corpul unei persoane. Polițiștii s-au deplasat la locul indicat, apelul s-a confirmat. Este vorba despre un bărbat de 48 de ani. Cazul a fost preluat de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș», au declarat vineri pentru Agerpres, surse din IPJ Timiș”.

În finalul Revistei, scriem despre cele mai importante manifestări din România, prilejuite de de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.

„«La 15 martie se împlinesc 171 de ani de la Revoluția Maghiară din 1848, considerată ca fiind Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. Principala manifestare a UDMR, dedicată comemorării Revoluției de la 1848, va avea loc la Oradea, la ora 18, la statuia politicianului Szacsvay Imre. La eveniment vor fi prezenți și vor lua cuvântul președintele UDMR, Kelemen Hunor, vicepremierul Ungariei, Semjén Zsolt și președintele executiv al UDMR Bihor, Szabó Ödön. Aici va fi prezent și liderul Grupului UDMR din Senat, Cseke Attila. Manifestarea se va încheia cu depunere de coroane și un marș comemorativ spre statuia poetului Petőfi Sandor», au declarat corespondentului Mediafax reprezentanții UDMR”.

Conferintele lunii noiembrie
”

Seară frumoasă!

Președintele Iohannis a promulgat bugetul pe 2019 was last modified: martie 15th, 2019 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter