O nouă provocare: viruşii de acum 15.000 de ani

27 iul. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 164

În încercarea de a relansa campania de vaccinare, reprezentanții Guvernului caută noi soluții. Vicepremierul Dan Barna vine cu propunerea ca vaccinarea să se realizeze cu sprijinul Bisericii Ortodoxe Române, fiind inspirat de colaborarea Guvernului grec și a Bisericii Ortodoxe din această țară în vaccinarea populației.

„Vicepremierul Dan Barna a anunțat luni că va propune la nivelul Guvernului un parteneriat cu Biserica Ortodoxă Română pentru a încuraja populația să se vaccineze împotriva Covid-19, într-o declarație de presă la finalul Biroului Național USR-PLUS. Biserica Ortodoxă Română a transmis luni, printr-un comunicat, că și-a afirmat deja de nenumărate ori poziția favorabilă față de vaccinarea împotriva noului coronavirus”, notează Libertatea.

„Dacă Grecia a făcut acest lucru, cred că este posibil ca acest mesaj să fie dat, ca românii să afle pe o cale alternativă, la fel de credibilă, cât de important e să ne vaccinăm”, a declarat Barna, scrie Libertatea.

„Este o chestiune de mesaj și de asta am folosit exemplul din Grecia, unde este tot o Biserică Ortodoxă. Ca societate am trecut prin trei valuri, vine perspectiva unui val patru care, dacă se va materializa, avem nevoie de un parteneriat cu Biserica. Un mesaj prin care toți preoții să invite la vaccin cred că este benefic”, a mai arătat Dan Barna, mai notează Libertatea.

Noul coronavirus și pandemia care a cuprins întreaga planetă au oferit investitorilor din industria farmaceutică șansa de a se îmbogăți rapid. Cotidianul scrie despre noi tranzacții pe piața marilor companii farmaceutice.

„Un consorțiu de investitori condus de Fondul pentru Dezvoltare Economică Soros și Fundația Bill și Melinda Gates a achiziționat compania britanică Mologic, care s-a specializat în producerea testelor rapide Covid-19. Potrivit Forbes, scopul achiziției este de a spori accesul la «tehnologie medicală de ultimă oră la prețuri competitive», având în vedere că testele negative Covid-19 vor fi necesare pentru revenirea la «viața normală», alături de vaccinuri și de pașaportul de vaccinare. Colaborarea dintre George Soros și Bill Gates este parte a inițiativei Global Access Health, care va investi cel puțin 41 de milioane de dolari în compania Mologic, potrivit unui comunicat citat de Forbes”, relatează Cotidianul.

Alpha Phone POS aduce profesioniștilor din domeniul juridic 12 luni cu zero comision de administrare la pachetele Alpha Professional

În timp ce lumea medicală este preocupată de evoluția noului coronavirus, odată cu încălzirea globală, în ghețarii care se topesc sunt descoperiți noi viruși, vechi de mii de ani.

„Cercetătorii au descoperit o serie de virusuri necunoscute în probe de gheață veche de 15.000 de ani provenită dintr-un ghețar din podișul Tibet. Virusurile nu seamănă cu niciunele dintre cele care au fost catalogate de oamenii de știință până acum, potrivit unui studiu publicat în jurnalul Microbiome”, scrie CNN, citat de Digi24.

„O echipă de oameni de știință – inclusiv climatologi și microbiologi – de la Universitatea de Stat din Ohio, SUA, a luat două eșantioane de gheață din calota glaciară Guliya, situată la 6,7 kilometri deasupra nivelului mării, în vestul Chinei, în 2015. Eșantioanele au fost extrase de la adâncimea de 300 de metri, a spus microbiologul Zhiping Zhong, conducătorul studiului, pentru CNN. Ele au fost tăiate în bucăți de un metru lungime și 10 centimetri în diametru. Echipa a analizat apoi compoziția eșantioanelor și a descoperit 33 de virusuri, dintre care cel puțin 28 erau necunoscute pentru știință și au supraviețuit până acum pentru că au fost înghețate. (…) Virusurile nu sunt periculoase pentru om, au arătat cercetătorii pentru CNN”, relatează Digi24.

Presa scrie și despre o nouă epidemie care a apărut în România.

„O epidemie de Norovirus este în evoluție în Râșnov în județul Brașov, unde 140 de persoane care s-au prezentat în cursul săptămânii trecute la medicul de familie aveau simptomatologie digestivă specifică, a anunțat, luni, Direcția de Sănătate Publică Brașov, prin intermediul unui comunicat de presă. Oamenii s-au prezentat săptămâna trecută la medicul de familie sau la spitale din județ cu vărsături, grețuri, durere abdominală, febră, frisoane, scaune diareice”, scrie Libertatea.

„Modalitatea de transmitere a acestui virus este multiplă: prin contactul cu persoane bolnave, prin contactul cu suprafețe contaminate, prin consumul de alimente și/sau băuturi contaminate. Alimentele pot răspândi virusul dacă au fost manipulate de către persoane bolnave, mai ales dacă nu se păstrează o igienă corespunzătoare a mâinilor, sau dacă au fost contaminate la sursă (în cazul peștelui, fructelor, legumelor). Pericolul de infectare cu Norovirus este maxim în cazul felurilor de mâncare ce nu au fost preparate termic. De asemenea, instrumentele folosite în bucătărie pot fi infectate și astfel devin răspunzătoare pentru răspândirea rapidă a acestui virus”, mai notează Libertatea.

Seară frumoasă!

O nouă provocare: virușii de acum 15.000 de ani was last modified: iulie 27th, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter