Nicolae Ciucă: „Am discutat şi cu Premierul şi am convenit să facem în aşa fel, încât să nu creştem taxele”

9 aug. 2023
Vizualizari: 110

Dacă ieri scriam despre declarația Premierul Marcel Ciolacu, că ar fi dispus să renunțe la mandat dacă nu reușește să se pună de acord cu PNL în privința măsurilor fiscale care se impun pentru reducerea deficitului bugetar, azi consemnăm o declarație a președintelui PNL, Nicolae Ciucă, care temperează lucrurile și vorbește despre o consultare mai largă cu mediul de afaceri, cu cel asociativ și cu societatea civilă pe marginea măsurilor cerute de Premier.

„Astăzi am vrut să avem o concluzie prin care să ne apropiem de măsurile finale și apreciez că dialogul și consultările cu mediul de afaceri, cu mediul asociativ, cu societatea civilă, pe măsurile pe care Guvernul urmează să le ia este foarte bine venit și chiar dacă mai zăbovim oleacă în timp este important să avem aceste discuții, inclusiv la nivel politic, pentru că pe baza acestor discuții și informații pe care le primim de la cei cu care discutăm putem să consolidăm o decizie mai potrivită”, a declarat președintele PNL, Nicolae Ciucă, marți, la sediul PNL, scrie Agerpres.

„Nu s-a pus niciodată problema ca PNL să nu-și asume aceste măsuri. Și în momentul de față, dincolo de principiile pe care noi le-am discutat și le-am prezentat de fiecare dată, nu s-a schimbat absolut nimic, decât elementele, detaliile tehnice pe care le primim de la interlocutori, care se așează fiecare, acolo, în pătrățica sa, astfel încât să avem o decizie foarte bună”, a mai afirmat Nicolae Ciucă, notează Agerpres.

Președintele PNL susține că nu vor crește taxele.

„Am discutat și cu premierul și noi în interiorul partidului și am convenit să facem în așa fel, încât să nu creștem taxele. Nu dorim și nu se va întâmpla ca pe măsurile pe care le discutăm acum să existe creștere de impozit sau de TVA sau scăderea veniturilor cetățenilor”, a mai afirmat liderul PNL, scrie Agerpres.

Cotidianul scrie azi că fostul ministru, Darius Vâlcov, va fi extrădat, potrivit unei informații furnizate de ministrul Justiției.

„Vă informez că, astăzi (marți – n.r.), Curtea Supremă de Casație a Italiei a respins ca inadmisibil recursul lui Darius Bogdan Vâlcov. Astfel, a rămas definitivă hotărârea Curții de Apel din Napoli prin care s-a dispus predarea, autorităților competente ale României, în executarea mandatului european de arestare emis la 3 mai 2023 de către Tribunalul București în dosarul penal referința 2018/2015, pentru executarea pedepsei de 6 ani închisoare aplicată acestuia prin sentința nr. 74 din 8 februarie 2018, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție a României, devenită executivă în urma deciziei penale a aceleiași Înalte Curți 38/02.05.2023, pentru infracțiunile de trafic de influență și spălare de bani săvârșite în România în perioada 2009-2013”, a transmis ministrul Justiției, Alina Gorghiu, pe Facebook, scrie Cotidianul.

Potrivit ministrului, în zilele următoare se așteaptă comunicarea oficială către autoritățile române a hotărârii și continuarea demersurilor pentru predarea efectivă a lui Darius Vâlcov.

România își întărește capacitatea de apărare prin achiziționarea unor drone, potrivit ziarului Cotidianul.

„Ministerul Apărării Naționale (MApN) anunță organizarea a două licitații pentru achiziționarea de drone, valoarea estimată a contractelor fiind de 101.200.000 de lei, respectiv 7.590.000 de lei, în total echivalentul a peste 22 de milioane de euro. Astfel, potrivit platformei SEAP, Romtehnica organizează o licitație pentru 22 de sisteme Mini UAS clasa I – aripă fixă, valoarea contractului fiind de 101.200.000 de lei. Data limită pentru depunerea ofertelor este 14 septembrie. Durata contractului este de trei ani. Tot Romtehnica organizează licitație pentru achiziția de 11 sisteme Mini UAS clasa I – multicopter, valoarea contractului fiind 7.590.000 de lei. Data limită pentru depunerea ofertelor este 15 septembrie. Durata contractului este de trei ani”, relatează Cotidianul.

Libertatea scrie azi despre reducerile de personal din Primăria Capitalei, dispuse de primarul Nicușor Dan, de la preluarea mandatului său.

„Centrul pentru Tineret, Centrul pentru Seniori, Centrul de Protecție a Plantelor și o serie de instituții culturale vor fi desființate ca urmare a deciziei anunțate marți, 8 august, într-o conferință de presă de primarul general Nicușor Dan. Ele se adaugă companiilor municipale deja desființate de Nicușor Dan după ce a venit în fruntea Primăriei Generale în 2020, o mare parte fiind înființate în mandatul fostului primar Gabriela Firea”, notează Libertatea.

„Am închis 15 companii municipale, numărul de angajați din companiile municipale a scăzut în 2 ani și jumătate cu 4.100. Avem proiecte făcute pentru desființarea altor 7 instituții: Centrul pentru Tineret, Centrul pentru Seniori, Centrul Cultural Dalles, Centrul Lipatti, Expo Arte, Centrul pentru Protecția Plantelor și Centrul Cultural Lumina”, a explicat Nicușor Dan, mai scrie Libertatea.

„Cele șapte instituții care vor fi desființate au un buget total de 30 de milioane de lei”, mai arată Libertatea, citând Hotnews.

Seară liniștită!

 

Nicolae Ciucă: „Am discutat și cu Premierul și am convenit să facem în așa fel, încât să nu creștem taxele” was last modified: august 9th, 2023 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: