Final de sezon 2015-2016

29 iul. 2016
6 voturi, medie: 4,33 din 56 voturi, medie: 4,33 din 56 voturi, medie: 4,33 din 56 voturi, medie: 4,33 din 56 voturi, medie: 4,33 din 5 (6 votes, average: 4,33 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 2482

Concentrați la începutul sezonului – și vorbim aici de toamna anului 2015 – în special pe activitatea editorială, fără a uita de cel mai important proiect din ultimii ani – dezvoltarea și consolidarea portalului universuljuridic.ro –, odată cu începutul anului 2016, ne-am lărgit sfera preocupărilor și activităților și am acordat o atenție sporită și altor zone, exploatate mai mult sau mai puțin în interiorul mediului juridic, dar cărora am dorit să le adăugăm o viziune și o perspectivă proprii. În acest sens, la începutul anului 2016 am adăugat o nouă marcă în portofoliul Universul Juridic – este vorba despre marca Legal Point, reprezentată de revista cu același nume, care a ființat anterior într-o altă structură, apărând în 4 numere înainte de a fi editată sub egida Universul Juridic.

Pornind de la revistă și de la titlul acesteia, în interiorul editurii s-a dezvoltat și o emisiune, inițiind astfel un proiect propriu pe zona video – emisiunea Legal Point. Impactul bun de care ne-am bucurat încă de la început a fost consolidat de Maratonul Legal Point, desfășurat cu ocazia Congresului Avocaților, unde am realizat, cu sprijinul UNBR și personal al domnului președinte Gheorghe Florea, al doamnelor și domnilor vicepreședinți și al unora dintre decani, câteva emisiuni dedicate profesiei de avocat, în fiecare zi a săptămânii în care s-a desfășurat congresul.

Încurajați de buna primire a acestor prime emisiuni și a Maratonului, am dezvoltat zona video și cu alte componente. Astfel, am adăugat conferințelor Universul Juridic – proprii sau derulate în parteneriat – o secțiune de interviuri realizate la ministudiourile prezente la locațiile unde acestea se desfășurau, cu speakerii și participanții la aceste conferințe.

Nu putea fi ratat, din punctul de vedere al expunerii video, unul dintre cele mai importante evenimente ale fiecărui sezon din domeniul juridic – este vorba despre Hexagonul Facultăților de Drept, desfășurat la Iași, unde, cu sprijinul direct al domnului rector Tudorel Toader, am realizat transmisia live a festivității de deschidere și de premiere și, de asemenea, aproximativ 15 interviuri. Hexagonul a marcat pentru noi o premieră prin realizarea unei ediții speciale a emisiunii Legal Point, în afara Bucureștiului, transmisă live.

După aceste prime luni de așezare a acestei componente video, am considerat oportun să inițiem un nou proiect, de această dată permanent, pe această zonă – și vorbim aici despre Maratonul Facultăților de Drept, care a ajuns acum la a VII-a etapă –, derulându-l deja în cadrul facultăților de drept din Iași, Craiova, Timișoara, București, Galați (Danubius și Dunărea de Jos) și Constanța. Avem planuri importante pentru următoarele luni și pentru începutul anului universitar, pe care le vom devoala însă la momentul respectiv.

Suntem conștienți că mediul juridic are nevoie de o expunere constantă, profesioniștii, facultățile, studenții și asociațiile studențești urmând a fi reflectate și prezentate în interiorul acestui proiect video, de care credem că este nevoie, imaginea (și vizualul în general) având un impact superior altor forme de transmitere și asimilare a informației, fiind în același timp un mijloc rapid și, în egală măsură, de viitor, zona video fiind susținută prin diseminarea puternică de canale online și de socializare.

În paralel cu emisiunile și interviurile realizate cu ocazia Maratonului sau a conferințelor noastre, am derulat și o serie de transmisii live, care însumează peste 2.000 de minute, prin care am adus mai aproape de juriști evenimente și festivități importante. Sfârșitul sezonului a coincis cu lansarea revistei Legal Point, practic marca inițială de la care au plecat cele mai multe dintre aceste proiecte care poartă în denumire această sintagmă, o festivitate la care ne-am bucurat de o prezență la cel mai înalt nivel, în cadrul căreia am prezentat invitaților noștri revista, ne-am reîntâlnit cu personalitățile care au apărut în primul număr, am acordat premiile Legal Point nr. 1/2016, bucurându-i, sperăm, pe toți cititorii care cunoșteau proiectul anterior intrării acestuia în portofoliul Universul Juridic sau care l-au cunoscut cu ocazia acestei manifestări ori ulterior, citind și răsfoind revista noastră.

Credem că această etapă de dezvoltare și adăugare de activități suplimentare activității principale, cea editorială, reprezintă un demers care consolidează activitățile noastre de până acum și prin care încercăm să reflectăm oamenii, instituțiile și, în principal, ceea ce este important în mediul juridic.

Vă invităm să urmăriți dezvoltarea proiectului Legal Point, cu diversele sale componente, sperând să regăsiți în acesta implementarea unor idei și a unei viziuni care ne reprezintă și care se fundamentează pe acești 15 ani de când activăm pe piața de carte juridică.

Final de sezon 2015-2016 was last modified: octombrie 25th, 2017 by Nicolae Cîrstea

Vă recomandăm:

Despre autor:

Nicolae Cîrstea

Nicolae Cîrstea

Nicolae Cîrstea este fondatorul Grupului editorial UNIVERSUL JURIDIC (UNIVERSUL JURIDIC - PRO UNIVERSITARIA - EDITURA NEVERLAND - EVRIKA PUBLISING) şi al UJmag.ro.A absolvit Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti, în anul 2001.Începând cu anul 1997 (anul I de studii) a fost reprezentant al mai multor edituri, după care, în anul 2001 (anul IV de studii), a pus bazele Editurii UNIVERSUL JURIDIC.În prezent este Preşedintele acestor companii, fiind implicat în proiecte pe termen mediu şi lung în domeniul editorial şi cel al distribuţiei de carte pe piaţa din România.
A mai scris: