Moţiunea PSD a fost respinsă

17 feb. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 172

Moțiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost respinsă, deși, alături de deputații PSD, au votat și deputații AUR.

„Deputații au respins moțiunea simplă inițiată de 109 deputați PSD împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Au fost 140 de voturi pentru, 161 contra, o abținere, iar doi parlamentari nu au votat. Singurul parlamentar din arcul guvernamental, care a votat moțiunea, este deputatul PNL Corneliu Olar. În favoarea adoptării moțiunii simple s-au exprimat, alături de deputații PSD, și reprezentanții AUR”, relatează Digi 24.

CCR s-a întrunit miercuri și a luat în discuție constituționalitatea unei Legi inițiate de fostul deputat PSD, Cătălin Rădulescu.

„Curtea Constituțională a respins, miercuri, sesizarea formulată de Înalta Curte de Casație și Justiție, Guvern și Avocatul Poporului, cu privire la modificările aduse legii privind prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, au declarat surse ale instituției pentru News.ro. Prin urmare, legea este constituțională”, scrie News.ro.

„Judecătorii ÎCCJ au apreciat, în obiecția de neconstituționalitate, că actul normativ a fost adoptat fără respectarea principiului bicameralismului. Camera Deputaților a adoptat, decizional, pe 15 decembrie 2020, proiectul de lege inițiat de fostul deputat PSD, Cătălin Rădulescu. Proiectul prevede că inculpații pentru fapte de evaziune fiscală de până la 100.000 de euro, nu mai execută pedeapsa cu închisoarea, dacă achită integral prejudiciul, ci doar plătesc o amendă”, mai arată News.ro.

„Bugetarii pot dormi liniștiți, coaliția de guvernare plimbă sporurile de la Ana la Caifa”, titrează Cotidianul, care aduce în atenția publicului o declarație a liderului PNL, Ludovic Orban.

„Parlamentul nu poate să abroge hotărâri de guvern sau ordine de ministru prin care s-a hotărât să se acorde spor de condiții deosebite pentru antenă pe bloc, calculator, praf sau alte condiții deosebite. Asta trebuie să facă parte dintr-un proiect de lege elaborat serios de Ministerul Muncii, cu o consultare publică amplă și care să păstreze doar acele sporuri care au justificare. Nu cred, de exemplu, că în domeniul medical trebuie să fie afectat sporul ATI sau sporurile medicilor infecționiști. Pe de altă parte, sunt alte categorii care pot fi modificate sau anulate. Din punctul meu de vedere, orice propunere a guvernului de plafonare de maximum 20% raportat la cheltuielile de personal ale ordonatorului de credit, raportat individual, eu o voi susține”, a arătat, marți, fostul premier Orban, scrie Cotidianul.

Și tot marți, la reședința Patriarhală, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române s-a întâlnit cu Președintele României.

„Președintele Klaus Iohannis a discutat, marți, cu Patriarhul Daniel despre depășirea pandemiei prin respectarea măsurilor de siguranță sanitară și continuarea procesului de vaccinare”, potrivit precizărilor Administrației Prezidențiale, transmise miercuri, la solicitarea Digi24.

„Președintele României apreciază intensificarea acestui dialog, în ultima perioadă, și acțiunea BOR, alături de celelalte culte, la efortul de depășire a pandemiei și la reducerea impactului acesteia asupra celor în suferințã și nevoie.​ Totodată, Președintele Klaus Iohannis a reiterat importanța respectării măsurilor de siguranță sanitară și a continuării procesului de vaccinare, singurele modalități pentru revenirea la o viață normal”, arată Administrația Prezidențială, mai scrie Digi 24.

„Guvernul a redus drastic bugetul alocat anul acesta pentru construirea și restaurarea lăcașurilor de cult, cu aproape 89% față de 2020. Secretariatul General al Guvernului va oferi bani Bisericii prin trei programe în 2021, iar suma cumulată ajunge la puțin peste 760 de milioane de lei”, menționează Digi 24.

Varianta unui acord de împrumut cu FMI nu intră în calculele premierului Florin Cîțu. Acesta a exclus o asemenea soluție, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute și despre care scrie România Liberă.

„Anul trecut, am reușit să finanțăm – și a fost o premieră – un deficit de 9,8% din PIB, fără nicio instituție internațională. Ne-am dus pe piețele internaționale, de fiecare data, ne-am împrumutat mai ieftin decât se împrumutau PSD-iștii într-o perioadă economică fără criză”, și-a explicat premierul Cîțu decizia, arată România Liberă.

Presa mai scrie, azi, că mandatul deputatului Francisc Tobă a fost, în cele din urmă, validat.

„Mandatul de deputat al lui Francisc Tobă, acuzat de implicare în reprimarea manifestațiilor de la Sibiu, din decembrie 1989, a fost validat, în plenul de miercuri al Camerei Deputaților. Florin Roman a anunțat că se disociază complet de votul colegilor liberali din conducerea Parlamentului, care au votat pentru validarea acestuia”, notează News.ro.

Seară frumoasă!

Moțiunea PSD a fost respinsă was last modified: februarie 17th, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter