Moţiunea împotriva ministrului justiţiei a fost respinsă de plenul Camerei Deputaţilor

20 mart. 2019
Vizualizari: 601

Președintele Iohannis este la un pas să propună românilor să participe în ziua alegerilor europarlamentare și la un referendum pe o temă de interes național.

„«Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru data de 26 mai când avem alegeri europarlamentare. Lăsați-mi o marjă care se datorează unei nevoie aprofundate, unei discuții aprofundate. Dacă fac referendum atunci vreau să am parteneri și societatea civilă, românii care își doresc să dea un semnal clar și pentru asta, de o săptămână încoace, lucrăm foarte, foarte intens», a explicat Președintele Iohannis”, scrie Mediafax.

„Șeful statului a mai spus că își dorește ca poporul român «să spună clar dacă tolerează corupția sau dacă trebuie să tragem linia și să spunem atât»”, mai notează Mediafax.

Camera Deputaților a respins astăzi moțiunea simplă împotriva ministrului justiției, Tudorel Toader.

„Plenul Camerei Deputaților a respins miercuri moțiunea simplă împotriva ministrului justiției, Tudorel Toader, cu 126 de voturi «pentru», 148 de voturi «împotrivă» și două abțineri. Deputatul PSD Florin Iordache a declarat că nu i-a trecut nemulțumirea față de activitatea ministrului justiției, dar nu era de acord cu criticile din moțiune”, notează News.ro.

Tema trecerii României la euro rămâne un subiect de actualitate. Presa scrie că guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a afirmat ieri la Universitatea „Ovidius” din Constanța, că „intrarea în zona euro nu mai este un panaceu”.

„«O să vedeți că nu toate țările sunt fericite în zona euro, ceea ce înseamnă că intrarea în zona euro nu mai este un panaceu. […] Intrăm nepregătiți, nu numai că nu se rezolvă problemele, dar se și agravează. Esențiale sunt voința și sustenabilitatea unor eforturi în domeniul convergenței economice. […] Necesitatea asigurării unui grad ridicat de convergență sustenabilă, această necesitate este statuată în mod explicit chiar în Tratatul de la Maastricht. Sunt prevăzute aceste criterii clare, inclusiv cu valori de referință privind stabilitatea prețurilor, a poziției fiscale, datoriei publice și nivelului deficitului bugetar, convergența ratelor dobânzilor pe termen lung, stabilitatea cursului de schimb», a spus guvernatorul Mugur Isărescu”, notează Agerpres.

Sărbătorirea „Zilei Maghiarilor de Pretutindeni” fără tricolorul românesc aduce un val de amenzi unor primari din Transilvania.

„Primarii din Sfântu Gheorghe și Odorheiu Secuiesc au fost amendați de prefecții de Covasna și Harghita, pentru că, în 15 martie, de «Ziua Maghiarilor de Pretutindeni», nu au arborat și drapelul României, alături de cel al Ungariei, pe străzile din cele două orașe”, transmite corespondentul Mediafax.

Cotidianul scrie azi despre Parchetul European, al cărui șef ar putea fi desemnat chiar în aceste zile, și despre selecția reprezentanților României pentru Parchetul Europen (EPPO).

„Procedura de selecție a reprezentanților României pentru Parchetul Europen (EPPO) este contestată de senatorul Iulia Scântei, de la PNL, care acuză politizarea recrutărilor și cere abrogarea Ordonanței 8/2019. La rândul său, senatorul PSD Șerban Nicolae spune că este anticonstituțional ca procurorul-șef, funcție pentru care este finalistă Laura Codruța Kovesi, ca și procurorul care va reprezenta România la EPPO să «lucreze în afara țării». «Ne-am grăbit cu aderarea la EPPO»a declarat Șerban Nicolae pentru Europa liberă”, notează Cotidianul.

Presa mai amintește faptul că azi la Bruxelles a avut loc azi prima rundă de negocieri în vederea desemnării procurorului-șef european.

„«Prima rundă negocieri între Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene privind desemnarea procurorului-șef european s-a încheiat fără niciun rezultat, următoarea discuție urmând să aibă loc pe 27 martie», a declarat pentru Mediafax europarlamentarul PNL Marian-Jean Marinescu”.

„Procurorul Marius Iacob a demisionat marți din funcția de adjunct al șefului DNA, după ce un complet al ÎCCJ a admis recursul Inspecției Judiciare, menținând decizia prin care Iacob era sancționat cu avertisment pentru abateri disciplinare”, mai anunță azi News.ro.

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, primește o veste bună de la ÎCCJ.

„Contestația în anulare a Alinei Bica în dosarul în care a fost condamnată la 4 ani de închisoare a fost admisă de ÎCCJ, termenul de rejudecare a apelului fiind stabilit pentru 20 mai”, scrie News.ro.

Guvernul a modificat și completat programul „Prima mașină”, astfel încât vor putea fi cumpărate și mașini electrice sau hibride noi.

„«Pot fi cumpărate următoarele tipuri de autovehicule noi: clasice cu sistem de propulsie termic, hibrid și full electric. De asemenea, prin modificările operate azi în legislație, persoanele fizice vor putea să își achiziționeze un autoturism nou, chiar dacă au mai deținut anterior un astfel de autoturism. Se elimină, așadar, obligativitatea declarației pe proprie răspundere a beneficiarului că nu a mai avut în proprietate un autoturism nou, o condiție existentă înainte de modificări în cadrul programului „Prima mașină”», a spus purtatorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu”, scrie Cotidianul.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

„În același timp, actul normativ aprobat de Guvern prevede și «acceptarea eco-bonusurilor și a eco-tichetelor acordate în cadrul programelor „Rabla” și „Rabla Plus” pentru achitarea avansului minim obligatoriu»”, mai notează Cotidianul.

Seară frumoasă!

Moțiunea împotriva ministrului justiției a fost respinsă de plenul Camerei Deputaților was last modified: martie 20th, 2019 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: