Ministrul Predoiu declară război traficanţilor de droguri

22 aug. 2023
Vizualizari: 141

După tragedia de la 2 Mai, ministrul Predoiu declară război traficanților de droguri și celor din anturajul lor.

„Reiterez solicitarea pe care am formulat-o repetat încă de la preluarea mandatului de ministru către toate structurile de poliție și parche, inclusiv, și mai ales structurile specializate, să abordeze energic, frontal și complet fenomenul traficului de droguri și al crimei organizate”, a declarat ministrul de interne, Cătălin Predoiu, într-o conferință de presă organizată ca răspuns la tragedia petrecută la Vama Veche – 2 Mai, unde un șofer drogat a omorât două persoane și a rănit alte trei”, scrie RFI.

Ministrul Predoiu trimite corpul de control pentru a afla întregul șir de acțiuni ale poliției care îl oprise anterior, de două ori, pe acel tânăr care a provocat accidentul.

„Consumul de droguri este stimulat de multiple cauze. Unele țin inclusiv de educație, dar până la rezolvarea acestora se impune combaterea cu toate forțele și instituțiile statului, a traficului de droguri, a traficului de persoane și a crimei organizate. Sancționarea consumatorilor și posesorilor este o dimensiune importantă a luptei cu drogurile, dar dimensiunea esențială este identificarea, inculparea și condamnarea marilor dealeri, marilor distribuitori și a rețelelor de crimă organizată. Acest lucru trebuie făcut indiferent de conexiuni sau complicități care s-ar putea descoperi în jurul traficului de droguri”, a declarat ministrul Predoiu, mai notează RFI.

Numirea fostului premier, Victor Ponta, în funcția de consilier onorific al Premierului Marcel Ciolacu este comentată astăzi în presă de prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu.

„Dacă primul ministru a considerat să-l ia, îl cunoaște foarte bine sau se cunosc foarte bine cei doi. Eu cred că Marcel Ciolacu a fost și în postura de consilier onorific al lui Victor Ponta, dacă-mi aduc aminte, în perioada în care Victor Ponta era prim ministru, deci e un fel de rocadă în acest moment. Și cred că știu bine acest lucru”, a afirmat Sorin Grindeanu, la Digi 24, luni seară, scrie News.ro.

„În ceea ce privește o eventuală reînscriere a lui Ponta în PSD, Grindeanu a susținut că «abia aceea e o decizie care se va discuta în forurile de conducere ale partidului». El e de părere că reapropierea lui Ponta de PSD este «un lucru bun»”, scrie News.ro.

„Eu îl știu pe Victor din perioada tineretului social-democrat, la începutul anilor 2000, și bineînțeles, după aceea fiecare cu funcțiile pe care le-am avut. Victor e un om de stânga, nu poți să spui despre Victor Ponta că e un om de altă factură. E un om de stânga, e un om care, din perspectiva anului 2024, sunt convins că pe ceea ce înseamnă un candidat al stângii – eu cred că după 20 de ani de președinte de dreapta, România are nevoie de un președinte de stânga – asta înseamnă închegarea tuturor vectorilor pe această parte a eșichierului politic, adică pe partea stângă. Din această perspectivă, eu cred că e un lucru bun”, a adăugat Grindeanu, mai notează News.ro.

Tribunalul Argeș a admis, marți, liberarea condiționată a fostului polițist, Cristian Cioacă. Decizia este definitivă.

„Admite contestația formulată (…) împotriva sentinței penale nr. 1337/19.07.2023, pronunțată de Judecătoria Pitești în dosarul nr. 8362/280/2023, desființează sentința atacată și, rejudecând (…): Admite propunerea formulată de Comisia de liberare condiționată din cadrul Penitenciarului Mioveni și dispune liberarea condiționată a condamnatului C.C.C. de sub puterea mandatului nr. 1631/2016 emis de Judecătoria Pitești în baza sentinței penale nr. 1373/2016, dacă nu este reținut sau arestat în alte cauze”, se arată în soluția pronunțată de Tribunalul Argeș, scrie Agerpres.

„Pe 19 iunie 2014, Curtea de Apel Pitești l-a condamnat definitiv pe Cristian Cioacă la 15 ani și 8 luni de închisoare cu executare și cinci ani interzicerea unor drepturi, în dosarul în care a fost judecat pentru uciderea soției sale, avocata Elodia Ghinescu. Inițial, la instanța de fond, el primise o condamnare de 22 de ani de închisoare”, amitește Agerpres.

După o lungă absență din spațiul public, Prigojin reapare într-o postare Telegram din Africa.

„Videoclipul postat pe canalele de Telegram care au legături cu gruparea de mercenari Wagner îl prezintă pe Evgheni Prigojin în deșert în echipament de luptă și cu o armă în mână, spunând că gruparea sa va face Africa «mai liberă», o sugestie că se află pe acest continent”, relatează BBC și The Guardian, scrie Libertatea.

În videoclipul postat pe Telegram, Prigojin spune că Wagner luptă cu militanții islamiști și alți criminali.

„Lucrăm. Temperatura este de peste 50 de grade – totul după cum ne place. Wagner PMC conduce acțiuni de recunoaștere și căutare, face Rusia și mai mare pe toate continentele și Africa și mai liberă”, afirmă Prigojin, mai scrie Libertatea.

 Bitcoin a scăzut luni din nou.

„Cea mai mare criptomonedă în funcție la momentul redactării acestui articol se tranzacționa cu 26.060 de dolari, arată datele CoinGecko, marcând o scădere de peste 11% în ultimele șapte zile.Este încă în creștere față de cel mai mic punct atins joi, 25.649 de dolari, dar este încă mult sub maximele de peste 31.000 de dolari atinse în iunie.Așadar, după o perioadă de volatilitate redusă de la jumătatea lunii iunie până în august, ce a cauzat prăbușirea fulgerătoare de ieri? O mare parte are legătură cu economia în general – inclusiv cu reglementările americane și cu faptul că investitorii instituționali sunt nesiguri – precum și cu lichiditatea scăzută, au declarat experții pentru Decrypt”, relatează România liberă.

Seară liniștită!

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

 

Ministrul Predoiu declară război traficanților de droguri was last modified: august 22nd, 2023 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: