Ministrul Economiei pledează pentru impozit zero pe salariul minim

8 ian. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 222

Evenimentele din SUA nu rămân fără urmări. Președinta Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, a cerut, joi, înlăturarea imediată din funcție a Președintelui Donald Trump, în baza amendamentului 25 din Constituția Statelor Unite.

„«Ieri, președintele Statelor Unite a instigat la o insurecție armată împotriva Americii», a declarat Pelosi reporterilor la Capitoliu, adăugând că Trump a comis un «act de răzvrătire»”, scrieNews.ro, citând Reuters.

„Liderul democraților din Senatul Statelor Unite, Chuck Schumer, a cerut la rândul său, joi, vicepreședintelui Mike Pence să invoce cel de-al 25-lea amendament al Constituției americane și să îl înlăture imediat din funcție pe președintele Donald Trump, afirmând că dacă acesta nu va face acest lucru, atunci Congresul ar trebui să îl suspende”, mai notează News.ro.

Presa americană mai scrie căprocurorul interimar din Washington D.C., Michael Sherwin, a declarat joi seară că verifică rolul tuturor persoanelor implicate în protestele violente produse la sediul Congresului, inclusiv posibila contribuție a președintelui SUA în exercițiu, Donald Trump”.

„Procurorul Michael Sherwin a precizat, conform postului CNN și cotidianului Financial Times: «Analizăm toți actorii implicați. Iar dacă cineva a avut vreun rol și dacă dovezile întrunesc elementele unei infracțiuni, vor fi inculpați», relatează Mediafax”, mai notează Digi24.

„Procurori federali din Washington au întocmit deja 15 dosare penale după violențele de la Capitoliu. Cele mai multe acuzații se referă la intrarea neautorizată în sediul Congresului și la deținerea de arme de foc. De asemenea, membri ai poliției Capitoliului se vor afla printre persoanele care vor fi interogate ca martori și, dacă vor apărea dovezi de complicitate privind implicarea, aceștia vor fi puși sub acuzare, a a precizat procurorul Michael Sherwin”, mai arată Digi 24.

Prim-ministrul Regatului Unit, Boris Johnson, a condamnat acțiunile președintelui în exercițiu Donald Trump de după pierderea alegerilor prezidențiale.

„Consider că a fost complet greșit faptul că a încurajat oamenii să atace clădirea Capitoliului și faptul că a pus sub semnul întrebării rezultatul unor alegeri corecte și libere. Consider că lucrurile pe care președintele Trump le-a spus sunt complet greșite și condamn fără nicio rezervă încurajarea oamenilor să se comporte într-o manieră atât de dizgrațioasă”, a declarat Johnson, care a salutat confirmarea lui Joe Biden, relatează Digi 24.

La București, ministrul Energiei, Virgil Popescu, rămâne atent la criza generată de liberalizarea pieței energiei electrice. Ministrul Energiei spune că va fi elaborat, în perioada imediat următoare, un Proiect de Lege care să protejeze consumatorul de electricitate cu venituri reduse.

„Consumatorul vulnerabil trebuia definit mai din timp și azi am avut o discuție cu doamna ministru Turcan (ministrul Muncii, Raluca Turcan n.r.), iar mâine o să îmi trimită proiectul de lege. Eu cred că în urma discuțiilor o să fie curând aprobat. (…) Nu l-am văzut încă, s-au ocupat colegii mei secretarii de stat, cu cei de la muncă, cu cei de la ANRE, ei s-au ocupat în Comitetul interguvernamental, nu-l cunosc exact, dar este pe același principiu: consumatorul vulnerabil va fi subvenționat, oamenii vor plăti mai puțin, aceia care cu adevărat au nevoie de subvenție”, a precizat ministrul Virgil Popescu, scrie Cotidianul.

Un alt ministru, cel al Economiei, Claudiu Năsui, pledează pentru impozitul zero pe salariul minim.

„Impozitul zero pe salariul minim este cea mai bună măsură pe care o putem face să combatem cea mai mare problemă a României, și anume sărăcia. E o măsură absolut realizabilă dacă avem dorință politică să o facem. În programul de guvernare începem să facem asta din 2022 într-un domeniu anume. Nu vă ascund că sper și cred că acesta va fi agricultura, pentru că în agricultură sunt și salarii mici și evaziune fiscală foarte mare. O măsură «zero taxe» elimină această evaziune pentru că o face nerentabilă. De ce să te mai ascunzi, să nu plătești totul prin bancă dacă oricum nu mai există povară fiscala mare. Povara fiscală este cea care încurajează, de fapt, evaziunea fiscal”, a declarat ministrul Năsui, la Antena 3, scrie România Liberă.

Știrile Transilvaniei scrie despre schimbările intervenite în conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

„Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, l-a demis pe medicul Petru Șușca, care conducea Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca. Conf. Dr. Adela Golea a demisionat și ea din funcția de director medical. Activitatea lui Petru Șușcă a fost criticată de mai multe ori de deputatul Emanuel Ungureanu, care a trimis multiple sesizări la Ministerul Sănătății. Conducerea interimară a spitalului va fi asigurată de Prof. Dr. Claudia Gherman, conferențiar la Universitatea de Medicină și Farmacie și medic primar de chirurgie generală și vasculară la Clinica de Chirurgie II”, relatează Știrile Transilvaniei.

Presa mai relatează și despre situația unui fost ministru al Guvernului Orban, Costel Alexe.

„Fostul ministru al Mediului Costel Alexe este urmărit penal de Direcția Națională Anticorupție pentru luare de mită și instigare la delapidare. În același dosar este urmărită penal și o persoană cu funcție de conducere într-o societate din siderurgie, pentru dare de mită și delapidare. Alexe ar fi pretins de la acea persoană produse din tablă, pentru a aloca gratuit acelei fabrici certificate de emisii de gaze cu efect de seră și a monitoriza măsurile de închidere a unei halde de zgură. Costel Alexe ar fi primit acele produse, în cantitate de 22 de tone și în valoare de 103.000 lei, la o firmă administrată de o rudă a sa”, notează News.ro.

În încheierea Revistei scriem despre  un concert al Filarmonicii Banatul din Timișoara, care se va transmite live, vineri, de la ora 19:00, pe pagina de Facebook și pe canalul Youtube ale Filarmonicii Banatul.

„Filarmonica Banatul din Timișoara aduce în casele melomanilor, în primul concert online din acest an, care va avea loc vineri, «Muzica României Interbelice», printr-un evantai de melodii care au cucerit publicul, în epocă. Sunt lucrări semnate de compozitori îndrăgiți, precum Ion Vasilescu, Ionel Fernic, Manuel Ponce, Nello Manzatti, Gerd Villow și alții”, scrie Știrile Transilvaniei.

Bibliolex Biblioteca juridica virtuala

Seară frumoasă!

Ministrul Economiei pledează pentru impozit zero pe salariul minim was last modified: ianuarie 8th, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter