Ministrul Economiei: Jumătate dintre măştile de pe piaţă nu ne protejează

26 nov. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 175
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus confirmate, la nivel mondial, a atins, miercuri, cifra de 60 de milioane, iar creșterea se accelerează.

News.ro citează Reuters, care scrie despre evoluția pandemiei pe planetă.

„Statele Unite au raportat 1 milion de cazuri noi de Covid-19 în mai puțin de o săptămână, aducând numărul total al infecțiilor la peste 12,5 milioane și numărul persoanelor decedate la 160.000”, potrivit calculelor Reuters, efectuate pe baza datelor oficiale, relatează News.ro.

„În Europa au fost consemnate 1 milion de cazuri noi în numai cinci zile, totalul a ajuns la peste 16 milioane, dintre care 365.000 de persoane au decedat. (…) America Latină a înregistrat cel mai mare număr de decese din lume, respectiv 21% din totalul cazurilor de Covid-19 din regiune și peste 31% din decesele raportate la nivel global.(…) În Asia, India este a doua cea mai afectată țară din lume, cu aproape 9,2 milioane de cazuri, dar în ultimele săptămâni a raportat o scădere a numărului de infecții noi. În ultima săptămână, India a anunțat în medie 44.000 de cazuri noi pe zi, față de 97.900 de cazuri pe zi în septembrie”, mai notează News.ro.

La București, românii se pregătesc de alegerile parlamentare. Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că alegerile parlamentare se organizează în toată țara, inclusiv în localitățile carantinate.

„Carantina presupune ca în acea localitate să se renunțe la toate deplasările care pot fi evitate și alegerile nu fac parte din această categorie. Este foarte bine să știe toată lumea că alegerile se organizează peste tot, inclusiv în localitățile carantinate. Fiecare român are dreptul să meargă și să voteze acolo unde este arondat la circumscripția electorală. Nu vor exista îngrădiri, nici în localitățile carantinate, nici în alte localități”, a spus Șeful statului, într-o conferință de presă, scrie Agerpres.

„Șeful statului a precizat că secțiile de votare vor fi pregătite pentru ca românii să voteze neîngrădit, cu respectarea măsurilor de protective”, mai notează Agerpres.

Autoritățile române cer, încă de la începutul pandemiei, cetățenilor să se protejeze utilizând măștile chirurgicale de protecție. Din păcate, aflăm acum că jumătate dintre măștile vândute în România sunt neconforme.

„«Jumătate din măștile vândute pe piața din România nu protejează împotriva coronavirusului», susține Ministrul Economiei. Potrivit acestuia, ANPC a identificat numeroase nereguli în acest sens, iar Ministerul Economiei urmează să emită un ordin pentru a obliga comercianții să informeze consumatorii în cazul celor neconforme”, notează Digi 24.

„Sunt dezamăgit de calitatea măștilor de protecție aflate pe piață în acest moment.  Dacă vă spun că jumătate din măștile care se găsesc la comercializare, în momentul de față, în rețelele de distribuție – hypermarketuri, farmacii, depozite, la importatori – nu respectă, adică nu ne protejează, ați zice că exagerez, dar asta este realitatea. Vreau să dau un mesaj foarte clar că acest lucru trebuie să înceteze. Nu putem să acceptăm să fie puse la comercializare măști care nu protejează populația”, a spus ministrul Virgil Popescu, notează Digi 24, citând Agerpres.

ANPC a dat amenzi de 18 milioane de lei unor comercianți care aveau la raft astfel de măști neconforme, iar în luna noiembrie a emis noi alerte pentru astfel de produse.

„Toate măștile neconforme sunt măști din import. Vreau să le spun românilor că avem peste 16 companii care produc măști în România, care pot asigura întregul necesar de consum al României și îi sfătuiesc să caute produse românești, pentru că sunt acreditate, sunt verificate și sunt cele mai bune de pe piață”, a completat ministrul Popescu, care a cerut retailerilor și rețelelor de farmacii să nu mai permită la comercializare produse neconforme, mai scrie Digi 24.

Presa scrie, din nou, despre posibila redeschidere a școlilor, după ce adjunctul șefului Instituției Avocatul Poporului, Molnar Zsolt, a solicitat Ministerului Educației și Cercetării un punct de vedere privind oportunitatea redeschiderii cursurilor în unitățile școlare din România.

„Instituția Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu. Astfel, vă rugăm să formulați un punct de vedere față de aspectele semnalate în prezenta sesizare din oficiu, în special în legătură cu recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății de redeschidere a unităților de învățământ”, se precizează în adresa înaintată de Molnar Zsolt către Ministerul Educației, scrie România Liberă.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Și tot România liberă scrie despre locurile pe care le ocupă universitățile românești în Times Higher Education – World University Rankings 2021, unul dintre cele mai cunoscute clasamente internaționale pentru instituțiile de învățământ superior.

„De această dată, 13 universități din România au fost incluse în topul internațional. Cel mai bine s-a clasat Academia de Studii Economice (ASE) București, în primele 800 de poziții. Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) «Iuliu Hațeganu» din Cluj-Napoca a fost clasată în primele 1.000 universități din lume, iar celelalte 11 instituții de învățământ superior din România care au prins un loc în top s-au clasat pe poziții sub această bornă. Universitatea «Transilvania» din Brașov se regăsește pentru prima dată în acest top”, arată România liberă.

Finalul Revistei  îl consacrăm unei pierderi uriașe pentru fotbalul mondial și iubitorii lui din întreaga lume. Ne-a părăsit legenda fotbalului argentinian, Diego Maradona, în vârstă de 60 de ani, în urma unui atac de cord, la numai două săptămâni după ce a fost eliberat din spital după un tratament pentru sângerări pe creier.

Cotidianul consemnează declarațiile celor mai iubiți fotbliști din lume la aflarea acestei vești.

Azi mă despart de un prieten și lumea se desparte de un geniu etern. Unul dintre cele mai bune din toate timpurile. Un magician fără egal. A plecat prea repede, dar lasă o moștenire fără limite și un gol care nu va putea fi niciodată umplut. Odihnească-se în pace! Nu vei fi niciodată uitat”, a scris Cristiano Ronaldo, pe Twitter, arată Cotidianul.

„O zi foarte tristă pentru toți argentinienii și pentru fotbal. Ne-a părăsit, dar nu a plecat nicăieri, pentru că Diego este etern. Păstrez toate momentele trăite cu el și transmit condoleanțe familiei și prietenilor săi”, a notat Messi, pe Twitter, mai scrie Cotidianul.

Seară frumoasă!

Ministrul Economiei: Jumătate dintre măștile de pe piață nu ne protejează was last modified: noiembrie 26th, 2020 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter