Medvedev: „Nu avem nevoie de niciun dialog. Inamicul trebuie să vină târându-se în genunchi, cerșind milă”

7 aug. 2023
Vizualizari: 161

Deschidem Revista din această seară cu o declarație a fostului președinte rus, Dmitri Medvedev, care relevă starea de fapt a relațiilor ruso-ucrainene.

„Nu avem nevoie de niciun dialog. Inamicul trebuie să vină târându-se în genunchi, cerșind milă”, a spus Medvedev, comentând totodată – referitor la întâlnirea de la Jeddah – că „este greu de criticat dorința de a pune capăt unui război”, scrie Cotidianul, citând agenția de presă EFE.

Medvedev a spus, însă, că orice propunere de pace poate avea succes doar dacă îndeplinește trei condiții de bază: „Prima: participarea ambelor părți ale conflictului, lucru care nu se întâmplă. A doua: să fie luat în considerare contextul istoric. Și acesta este: Ucraina nu a existat ca țară înainte de 1991. Este o așchie din Imperiul Rus. (…) Mediatorul care este dispus să recunoască aceste aspecte evidente are șanse de succes. Ceilalți, niciuna”, notează Cotidianul.

Medvedev a concluzionat că opinia sa este că „Ucraina se află într-o fază de semi-descompunere, iar o parte din teritoriile sale au revenit Rusiei”, mai arată Cotidianul.

În lipsa unui dialog, războiul continuă și Ucraina lovește cu drone, nu numai teritoriile ocupate de ruși, dar și teritoriul rus.

„Kievul a anunțat că își va extinde atacurile asupra navelor civile din șase porturi rusești din estul Mării Negre pe care le-a declarat zonă de război”, scrie Kyev Independent, notează RFI. 

„Potrivit avertismentului, șase porturi maritime rusești de-a lungul coastei rusești a Mării Negre sunt declarate zone cu «risc de război» și, prin aceasta, declarând acele zone drept zone de luptă. Este vorba de Taman, chiar vizavi de Kerci, Anapa – important din punct de vedere energetic cu terminalurile sale de petrol și gaze, Novorosiisk – cel mai mare port rusesc de la Marea Neagră, Gelendjik – în apropierea căruia se află cel mai luxos palat al lui Putin, Tuapse și Soci – faimoasa stațiune rusească din Caucaz. Avertismentul se aplică imediat și este valabil până la o nouă notificare”, scrie RFI, citând Kyev Independent.

După ce O.U.G. de plafonare a adaosului comercial la 14 produse de bază a intrat în vigoare la 1 august, Premierul Marcel Ciolacu a mers sâmbătă într-un magazin din Sectorul 4, pentru a vedea cum se aplică prevederile ordonanței amintite.

„Am vrut să văd cu ochii mei cum s-a aplicat acest act normativ și am mers astăzi într-un magazin Profi din Sectorul 4. Cele mai mari scăderi sunt la cartofii noi, apoi la pâine, telemea, făină și mălai”, scrie Premierul Ciolacu, pe pagina sa de Facebook și anunță controale la toți operatorii economici, notează News.ro.

„Îi asigur pe toți românii că, în perioada următoare, toate autoritățile cu competențe de control vor verifica, în toate magazinele, ca acest act normativ să fie corect aplicat astfel încât prețul coșului zilnic al fiecărui român să fie redus”, a mai transmis Premierul, scrie News.ro.

Președintele Partidului Forța Dreptei, fostul Premier Ludovic Orban, a propus sâmbătă, ca soluție pentru reducerea cheltuielilor bugetare, concedierea a 200.000 de angajați din sistemul public și eliminarea voucherelor de vacanță pentru bugetari.

„Soluțiile pe care noi le susținem categoric sunt creșterea gradului de colectare, reducerea evaziunii fiscale, mai ales a evaziunii fiscale mari din zonele protejate de clientela politică. A doua soluție este creșterea vitezei de absorbție a fondurilor europene și utilizarea fondurilor europene pentru a acoperi anumite cheltuieli din cele care sunt susținute astăzi de la bugetul de stat, în special cheltuieli de investiții, și, evident, reducerea drastică a cheltuielilor bugetare. Reducerea nu înseamnă parodia lui Ciolacu cu desființarea a 200.000 de posturi vacante. Dacă sunt vacante, nu reprezintă nicio cheltuială pentru sectorul public. Nu câștigi niciun leu. Asta e praf în ochii oamenilor. Să dea afară 200.000 de angajați, nu să desființăm 200.000 de posturi vacante. Să îi dea afară pe toți sinecuriștii politici din clanurile de pradă din jurul baronilor județeni, din jurul grupurilor politice afiliate PSD și PNL, care taie frunze la câini la ora actuală în instituțiile publice. Asta da reformă. Să desființeze agenții, nu să înființeze agenții, așa cum au făcut-o”, a declarat, într-o conferință de presă susținută la Botoșani, liderul Forței Dreptei, scrie Agerpres.

„De când au venit la putere au angajat peste 35.000 de oameni. Guvernarea PSD- PNL este guvernarea care a avut cel mai mare ritm de angajare în sectorul public lunar, aproximativ 2.000 de angajați lunar”, a adăugat Orban, mai arată Agerpres.

Presa mai scrie azi că tot mai multe țări europene încurajează plățile cu cardul. Mai mult chiar, unele țări au redus și numărul bancomatelor pentru a determina cetățenii să renunțe la plățile cu bani lichizi. Totuși, cancelarul Austriei pledează în favoarea plăților cu bani lichizi.

„Cancelarul conservator al Austriei, Karl Nehammer, dorește ca dreptul de a folosi bani lichizi să fie înscris în Constituție, o idee pe care Partidul Libertății, de extremă dreapta, o promovează de ani de zile”, relatează Reuters, citată de România liberă.

„Problema banilor lichizi este foarte importantă pentru oameni”, a declarat Nehammer citat de agenția de presă APA, scrie România liberă.

„Pentru mine este important ca banii lichizi să fie înscriși în Constituție”, a declarat cancelarul Nehammer și i-a cerut ministrului de finanțe să elaboreze o propunere în acest sens.

„Austria se numără printre țările cele mai iubitoare de numerar din zona euro. În vremuri de criză, cum ar fi debutul pandemiei COVID-19, austriecii s-au grăbit să meargă la bănci să-și scoată banii și au preferat să-i țină acasă. Mulți turiști sunt stupefiați să constate că unele restaurante și cafenele nu acceptă plata cu cardul”, mai notează România liberă, citând Reuters.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Seară liniștită!

 

Medvedev: „Nu avem nevoie de niciun dialog. Inamicul trebuie să vină târându-se în genunchi, cerșind milă” was last modified: august 7th, 2023 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: